Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο «Μεγάλος Σατανάς» ενάντια στον «Άξονα του κακού»

Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χτύπημα κατά του Ιράν

Για τις 5 Μαρτίου προγραμματίστηκαν οι συνομιλίες του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου. Κύριο θέμα των συνομιλιών τους θα είναι το προληπτικό χτύπημα κατά του Ιράν.

Η ισραηλινή εφημερίδα «Χάαρετς» αναδημοσίευσε τα λόγια ενός ανώνυμου Ισραηλινού διπλωμάτη: "Οι διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες μοιάζουν με το πώς κάνουν σεξ οι άγριοι σκαντζόχοιροι: αργά και προσεκτικά. Οι Αμερικανοί κάνουν πάρα πολλές κοινές δηλώσεις, τις οποίες, όπως νομίζουν, θέλουμε να ακούσουμε και εμείς τους ρωτούμε με συνέπεια: «Πού είναι το κρίσιμο σημείο; Πώς οι Ιρανοί θα πρέπει να καταλάβουν ότι αν δεν σταματήσουν, τότε θα δεχθούν επίθεση;»

Φέτος τον Ιανουάριο ο διευθυντής της ΣΙΑ Ντέιβιντ Πετρέους κατά τη συνεδρίαση της Γερουσίας, είπε ότι προς το παρόν η λήψη της απόφασης από το Ιράν για την κατασκευή πυρηνικων όπλων δεν έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λέον Πανέτα.

Ωστόσο, το Τελ Αβίβ επίσημα και μέσω διαρροών στα ΜΜΕ καθιστά σαφές ότι στο φόντο της όλο και εντεινόμενης ιρανικής απειλής, δεν μπορεί να εγγυηθεί, ότι θα κρατηθεί, παρά το γεγονός ότι οι φιλοδοξίες του υποστηρίζονται - και αυτό είναι το παράδοξο -, μόνο από τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Τη σκληρή αντιισραηλινή ρητορική του Ιράν - σε συνδυασμό με τις τακτικές βολές ρουκετών - την αντιλαμβάνονται στο εβραϊκό κράτος ως εντελώς πραγματική απειλή. Ο Νετανιάχου είναι καταφανώς διατεθειμένος να χτυπήσει το Ιράν, αλλά «χωρίς τις ΗΠΑ, δεν μπορεί να αρχίσει" - είπε ο ακαδημαϊκός Ευγκένι Πριμακόφ, ο οποίος σε διάφορες περιόδους ήταν επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών και των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας.

Εξάλλου, δεν θα βολευτούν από το αεροπορικό χτύπημα, ακόμα και κοινό, «γιατί η αεροπορία μπορεί να καταφέρει εναέρια πλήγματα, ενώη πυρηνική ισχύς κρύβεται βαθιά κάτω από τη γη. Συνεπώς, τέτοιοι βομβαρδισμοί δεν θα εκμηδενίσουν όλες τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν. Οι χερσαίες δε επιχειρήσεις, αν κάποιος τολμήσει να καταφύγει σ΄αυτές, θα αποδειχτούν αποτυχημένες διότι ο πόλεμος στο Ιράν θα είναι ακόμη πιο δύσκολος από ό, τι στο Ιράκ», - δήλωσε ο Πριμακόφ.

Εκτός απ’ αυτό, «τα επίσημα πρόσωπα των ΗΠΑ, που αξιολογούν τις πιθανές επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον του Ιράν, θεωρούν ότι η Τεχεράνη θα απαντήσει με πυραυλικό χτύπημα κατά του Ισραήλ και να καταφύγει σε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον απλών πολιτιών και στρατιωτικών των ΗΠΑ στο εξωτερικό» - γράφουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Τέλος, είναι αρκετά πιθανή η απειλή για τα πετρέλαια του Περσικού Κόλπου.

Σε μεγάλο βαθμό για αυτό τον λόγο, προφανώς, ο Ομπάμα, επαναλαμβάνοντας ότι "δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο," απέναντι στο Ιράν, εξακολουθεί να ποντάρει, όπως έγραψε τον Ιανουάριο η Washington Post, στο ότι οι οικονομικες αναταραχές, που έχουν προκληθεί από τις κυρώσεις, θα προκαλέσουν κοινωνικές ταραχές, κάτι που θα βάλει στην θέση την ιρανική ηγεσία, ή θα την κάνουν να αλλάξει. Στον Ομπάμα πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ δεν χρειάζεται μία άλλη με ασαφή έκβαση στρατιωτική εκστρατεία.

Δεν χρειάζονται και στην ιρανική ηγεσία. Αλλά ο αντιιρανικός θόρυβος την συμφέρει ακόμα. Το επόμενο έτος προβλέπεται να γίνουν οι προεδρικές εκλογές. Η ανοιχτή πίεση και οι απειλές από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ (Μεγάλο και Μικρό Σατανά κατά την πολιτική φρασεολογία του Ιράν) αποτελούν σημαντικό παράγοντα συσπείρωσης των ψηφοφόρων γύρω από την κυβερνώσα ελίτ.

Το πρόβλημα είναι ότι όλη αυτή η ατέλειωτη κλιμάκωση των αμοιβαίων απειλών, κυρώσεων και δυναμικών ασκήσεων δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ωστόσο, είναι επίσης αμφίβολο αν δούμε οποιαδήποτε εναλλακτική λύση μετά τη συνάντηση Ομπάμα- Νετανιάχου.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Η επεμβαση θα γινει για να εκπληρωθουν ετσι και οι γραφες. Ο Θεος μιλησε δια στοματος γεροντων Κοσμα Αιτωλου και Παισιου. Ολα θα γινουν ετσι οπως σχεδιασε ο Θεος και δυστυχως για μας το βλεπουμε και το ζουμε καθημερινα. Τριτος Παγκοσμιος Πολεμος ερχεται χριστιανοι, μην εθελοτυφλειτε αλλο. Προετοιμαστειτε! Ο Θεος μας καλει με αυτον τον τροπο να γυρισουμε κοντα Του! Με τη βοηθεια και τη σκεπη Του, θα τα ξεπερασουμε ολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλιστα. "Οι άγριοι σκατζόχοιροι κάνουν σεξ αργά και προσεκτικά". Για να το λέει αυτός ο Εβραίος διπλωμάτης κάτι θα ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]