Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρώσος ΥΠΕΞ: "Δεν έχουμε στείλει πολεμικά πλοία και στρατό στη Συρία"


Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ρωσικά πολεμικά πλοία είχαν πλεύσει στις ακτές της Συρίας και αποβίβασαν στρατιωτικές δυνάμεις σε συριακό έδαφος.

Η ακριβής δήλωση του Lavrov Λαβρόφ είναι: "Τα δημοσιεύματα που θέλουν ρωσικά πολεμικά πλοία να έχουν αράξει στο λιμάνι της πόλης Ταρτούς είναι παραμύθια".

Αξιωματούχος του συριακού υπουργείου Άμυνας διέψευσε επίσης τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με άρθρο του συριακού πρακτορείου ειδήσεων SANA.

Κάποια ρωσικά και άλλα μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι το ρωσικό δεξαμενόπλοιο Ιman κατέπλευσε από τη Μαύρη Θάλασσα, μεταφέροντας Ρώσους πεζοναύτες, και προσάραξε κοντά στις ακτές της Συρίας.

Ωστόσο ο Σύριος αξιωματούχος αρνήθηκε ότι οι πληροφορίες αυτές έχουν υπόσταση: "Αυτές οι πληροφορίες είναι ψευδείς και αποτελούν μέρος της αντισυριακής προπαγάνδας που διεξάγεται από ορισμένες χώρες (...) οι οποίες επιδιώκουν την στρατιωτική παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας".

Ανώτερος αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Guy Verhofstadt, ζήτησε την άμεση διεξαγωγή έρευνας από τον ΟΗΕ για την επαλήθευση των ισχυρισμών της "συριακής αντιπολίτευσης", σύμφωνα με τους οποίους ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο μετέφερε οπλισμό και στρατό στη Συρία. Ο Verhofstadt δήλωσε ότι αν τα δημοσιεύματα έχουν βάση, η Ρωσία αποδεικνύεται "συνεργός στα καταγγελλόμενα εγκλήματα του Assad κατά της ανθρωπότητας".

O υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Anatoly Antonov, και υπεύθυνος για θέματα διεθνούς συνεργασίας, δήλωσε ότι η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία δεν είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας.

"Η Ρωσία δεν έχει μονάδες, ούτε ειδικές δυνάμεις, ούτε στρατεύματα στη Συρία. Όλα αυτά είναι ανοησίες", είπε ο Antonov. "Τέτοιοι χειρισμοί δεν εξυπηρετούν τα εθνικά μας συμφέροντα."

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Παντως αν η ειδηση ισχυει,οι Ρωσοι δεν θα το παραδεχονταν.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως αν η είδηση ισχύει, μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Καιρός να νιώσει μια φορά διστακτική, έστω, η βρώμικη και αιμοσταγής αμερικάνικη πολεμική μηχανή, που έχει διαπράξει, τα τελευταία 60 χρόνια μόνο, εγκλήματα που ισούνται με πολλές φορές εκείνα των ναζί. Το ότι έχουν εξαγοράσει όλα τα ΜΜΕ παντού, δεκαετίες τώρα, και δεν τα πληροφορηθήκαμε με όλες τις λεπτομέρειές τους - όπως έβγαλαν στη φόρα εκείνα των Γερμανών στο άψε σβήσε - δεν αναιρεί την μια και αναμφισβήτητη αλήθεια. Είναι το πιο αιμοδιψές κράτος στην ιστορία του ανθρώπινου γένους. Αλλά ακόμα και η Ρώμη κάποτε σωριάστηκε. Δεν θα αργήσει και η δική τους ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]