Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανία, ο μεγαλύτερος… τοκογλύφος

Νέες απειλές εκτόξευσε σήμερα η Μέρκελ λίγο πριν τη συνάντηση με τον Σαρκοζί. Συνδέοντας άμεσα το νέο δανειακό πακέτο με τον έλεγχο προόδου της ελληνικής οικονομίας δήλωσε ότι εάν δεν διαπιστωθεί πρόοδος στο πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας, τότε η επόμενη δόση προς τη χώρα μας δεν θα μπορέσει να πληρωθεί.

Στο μεταξύ ένα σημερινό περιστατικό δείχνει γιατί συνεχίζεται η κρίση στην Ευρώπη, ποιοι θέλουν να υπάρχει ένα τέτοιο σκηνικό και γιατί θέλουν την Ελλάδα και άλλες χώρες σε κατάσταση χρεοκοπίας.

Η Γερμανία δανείστηκε για 6μηνα γραμμάτια με… αρνητικό επιτόκιο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όσοι αγόρασαν τα γερμανικά αυτά ομόλογα πλήρωσαν κι όλας για να τα πάρουν, δε θα έχουν κανένα κέρδος αλλά ζημιά. σύμφωνα με τα στοιχεία της Bundesbank, το γερμανικό ΥΠΟΙΚ άντλησε στη σημερινή δημοπρασία 3,9 δισ. ευρώ με την μέση απόδοση να διαμορφώνεται για πρώτη φορά κάτω από το 0%, στο -0,0122%.

Αν δηλαδή κάποιος αγόρασε ομόλογα αξίας 100 ευρώ σε έξι μήνες δε θα πάρει περισσότερα, αλλά θα πάρει 98 ευρώ.

Κερδισμένο φυσικά το γερμανικό κράτος και η Μέρκελ που έχει καταφέρει να ρίξει τα δικά της επιτόκια δανεισμού σε ιστορικά χαμηλά και να δανείζεται όσα χρήματα θέλει από την αγορά χωρίς κόστος.

Αντιθέτως, έρχεται στην Ελλάδα και μέσω των πακέτων βοήθειας, τη δανείζει με 5%,6%,7% ή και 8%, στραγγαλίζοντάς την δηλαδή και κερδίζοντας αυτή τεράστια ποσά.

Κι ύστερα έρχονται οι Γερμανοί και μας κατηγορούν για ανακόλουθους, τεμπέληδες, που δεν παίρνουμε μέτρα και που τους κοροϊδεύουμε.

Θα πείτε, έτσι είναι το καπιταλιστικό σύστημα, ο μεγάλος τρώει τον μικρό. Όμως, οι Γερμανοί παίζουν με τη φωτιά. Όταν θα τους πάρει χαμπάρι ο κόσμος, τότε θα τους τσακίσει. Διότι τον τοκογλύφο τον φτύνουν όλοι και η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος τοκογλύφος που υπάρχει.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]