Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υποψήφιος για το χρίσμα των Pεπουμπλικάνων: "Μπορούμε να ρίξουμε την Κίνα με επανάσταση α λα Τwitter"!

Ο Ομπάμα και ο πρέσβης του στην Κίνα

Γαλλικό ειδησεογραφικό ιστολόγιο Voltaire Network
Αρχισυντάκτης: Τhierry Meyssan


Τα χτυπήματα κάτω από τη μέση εναντίον της Κίνας δεν αποτελούν καινοτομία στη συνεχιζόμενη προεκλογική κούρσα για την εκλογή του υποψηφίου για το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος. Ωστόσο, ο πρώην κυβερνήτης της πολιτείας Utah και πρέσβης του Barack Obama στην Κίνα, Jon Huntsman, αποφάσισε να πρωτοτυπήσει, προκειμένου να τραβήξει το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων, μαρτυρώντας έτσι ένα βρώμικο μυστικό που γνωρίζουν όλοι οι Αμερικανοί πολιτικοί.

Στην Κίνα ζουν σήμερα 500 εκατομμύρια χρήστες τους διαδικτύου και 80 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ιστολογίων, οι οποίοι, σύμφωνα με τον Huntsman, "θα φέρουν την αλλαγή, και με την αλλαγή αυτή θα ρίξουμε την Κίνα", ομολόγησε ο υποψήφιος για το χρίσμα σε μια ζωντανή τηλεοπτική προεκλογική αναμέτρηση με τον υποψήφιο Mitt Romney. "Eίναι καιρός να έλθουμε σε επαφή με τους συμμάχους μας και τις εκλογικές περιφέρειες της Κίνας"!

Λέγοντας "θα ρίξουμε την Κίνα", ο Huntsman επιχειρούσε να παρουσιάσει μια ειδυλλιακή εικόνα του μέλλοντος στους πιθανούς ψηφοφόρους του. Ήταν σαν να τους έλεγε: "Έχουμε την ευκαιρία να ανεβούμε οικονομικά και να ξανακερδίσουμε τη χαμένη οικονομική μας ρώμη. Γι' αυτό το πράγμα θα αγωνιστώ αν με εκλέξετε πρόεδρο". Πράγμα που όντως είπε.

Ωστόσο, ακόμα και αν θεωρήσει κανείς πολύπλοκα τα συμφραζόμενα της δήλωσης του Huntsman, αυτό το "θα ρίξουμε την Κίνα" δεν θα πρέπει να θεωρηθεί σαν φραστική γκάφα, και αυτό διότι απεικονίζει, χωρίς ίχνος υπερβολής, το πώς πραγματικά σκέφτονται πολλά μέλη της ολιγαρχίας των ΗΠΑ σήμερα.

Η εποχή του διαδικτύου έχει φέρει κάποιες αλλαγές στην Κίνα, και είχε ως αποτέλεσμα να εκδηλωθούν τάσεις, οι οποίες ερμηνεύθηκαν με ποικίλους τρόπους. Υπάρχουν Κινέζοι πολίτες που εκδήλωσαν την επιθυμία να συνεργαστούν με αντικαθεστωτικές δυνάμεις που οργανώνονται σε χώρες της Δύσης και δεν μπαίνουν καν στον κόπο να κρύψουν αυτές τις επιδιώξεις. Τα λόγια του Huntsman απλώς αποδεικνύουν ότι κάποιοι πολιτικοί της Δύσης συνεργάζονται ανοιχτά μαζί τους.

Η κινεζική κοινωνία καλείται να αποφασίσει, όταν θα έλθει αντιμέτωπη με το ρεύμα που θα ενθαρρύνει τους Κινέζους να "ρίξουν" τη χώρα τους με τη συνδρομή εξωτερικών δυνάμεων.

Αν η επιθυμία του Huntsman ("να ρίξουμε την Κίνα") εξακολουθήσει να αποτελεί μέρος της εθνικής γραμμής χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ και καταλήξει να γίνει συλλογική πεποίθηση για τους Αμερικανούς, ώστε να έχουν πιστέψει ότι η πρόοδος της χώρας τους προϋποθέτει την καταστροφή της Κίνας, τότε ο 21ος αιώνας θα είναι κάθε άλλο παρά ειρηνικός, και μια νέα ψυχροπολεμική εποχή θα είναι το λιγότερο που μπορούμε να αναμένουμε.

Έχει λεχθεί ότι η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης είχε συνεισφέρει στην ευημερία των ΗΠΑ και της παγκόσμιας ηγεμονίας τους. Σήμερα, ο Huntsman ενθαρρύνει τους Αμερικανούς να συνεισφέρουν στην αποσύνθεση και την κατάρρευση του παρόντος πολιτικού συστήματος της Κίνας. Δεν τον ενδιαφέρει πόσο επικίνδυνο είναι για τις ΗΠΑ ένα τέτοιο εγχείρημα ή αν η Κίνα θα οδηγηθεί σταδιακά στο χάος. Αυτό που επιζητεί είναι σαφές. Θέλει να επανενισχυθούν οι ΗΠΑ και να αποκατασταθεί η χαμένη οικονομική ευρωστία τους.

Ο τρόπος σκέψης του Huntsman μας δίνει μια σαφέστερη εικόνα της πολιτικής σοφίας και ηθικής των Αμερικανών υποψηφίων για την προεδρία. Η ειρήνη και η ευημερία στον κόσμο δεν έχουν θέση στην ατζέντα τους.

Ωστόσο, ίσως τα λόγια του Huntsman να είναι και κάποια απόδειξη ότι το ρητό "ουδέν κακόν αμιγές καλού" έχει διαχρονική σημασία, αφού ο κινεζικός λαός είναι πιθανό να επωφεληθεί από αυτές τις απειλές. Τα λόγια του μας διδάσκουν ότι οι εχθρικές προθέσεις μιας ξένης χώρας προς τη δική μας δεν είναι δυνατό να διαλυθούν απλά με τη δική μας καλή θέληση. Απαιτείται ενίσχυση των δικών μας εσωτερικών δυνάμεων, αν είναι να εξουδετερώσουμε όσους έχουν την ακραία φιλοδοξία να μας "ρίξουν".

ΤΟ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ AΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ:

Συντονιστής τηλεοπτικής προεκλογικής αναμέτρησης: Θα δώσω τώρα τον λόγο στον Κυβερνήτη Huntsman. Eιπώθηκε πριν λίγο ότι βρισκόμαστε στην μέση ενός πολέμου που δεν έχει ακόμη κηρυχθεί και δεν τον συνειδητοποιούμε, και ο κυβερνήτης Perry είπε ότι η Κίνα θα καταλήξει ανάμεσα στα αποκαΐδια της ιστορίας. Έχετε ζήσει στην Κίνα και υπηρετείτε ως πρέσβης της χώρας μας εκεί, υπο τον πρόεδρο Obama. Ποιά είναι η αντίδρασή σας;

Jon Huntsman: Η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική. Αυτό ισχύει πάντα όταν βρίσκεσαι μέσα στα πράγματα, και έχω προσπαθήσει να βρω μια απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα μέσα στα 30 χρόνια της πολιτικής μου καριέρας. Καταρχάς, Mitt, δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να οδηγήσει την Κίνα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου σήμερα για το ζήτημα της ισοτιμίας του νομίσματός της. Δεύτερον, δεν είμαι σίγουρος αν η χώρα μας θα επωφελούνταν από έναν εμπορικό πόλεμο με την Κίνα. Ποιούς θα βλάψει ένας τέτοιος πόλεμος; Τις μικρές μας επιχειρήσεις στη Νότια Καρολίνα, τους εξαγωγείς μας, τους αγρότες μας. Δεν χρειαζόμαστε τέτοιο πόλεμο σε μια φάση που η Κίνα μοιάζει έτοιμη να μπει σε ένα μεταβατικό στάδιο μεταξύ δύο γενεών.

Τι πρέπει να κάνουμε, λοιπόν; Eίναι καιρός να έλθουμε σε επαφή με τους συμμάχους μας και τις εκλογικές περιφέρειες της Κίνας! Οι σύμμαχοί μας αυτοί είναι η νεολαία, η γενιά του διαδικτύου. Η Κίνα σήμερα έχει 500 εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου...

Συντονιστής (θορυβημένος) : Κυβερνήτα, θα πρέπει να διακόψουμε...

Jon Huntsman: ...και 80 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ιστολογίων, οι οποίοι θα φέρουν την αλλαγή, και με την αλλαγή αυτή θα ρίξουμε την Κίνα! Θα έχουμε έτσι την ευκαιρία να ανεβούμε οικονομικά...

Συντονιστής: Κυβερνήτα, εδώ θα διακόψουμε...

Jon Huntsman: ...και να επανακτήσουμε την υπεροχή μας στον κατασκευαστικό τομέα. Αυτό θέλω να κάνω ως πρόεδρος.

Συντονιστής: Σας ευχαριστώ πολύ. Θα συνεχίσουμε την ζωντανή τηλεοπτική αναμέτρηση, εδώ στην Νότια Καρολίνα, σε λίγα λεπτά. Μείνετε μαζί μας.








Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]