Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λουκάς ο… πολιτευόμενος


Έχω βαρεθεί τους... ψευτο-σωτήρες αυτής της χώρας. Οπότε εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει ο σημερινός πρωθυπουργός.

Το έχω γράψει πολλές φορές. Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος έχει δύο μείον, για τα οποία ουδέποτε μπήκε στο κόπο να δώσει εξηγήσει. Πρώτον, το ότι σφύριζε αδιάφορα, ως Κεντρικός Τραπεζίτης, όταν εκτυλισσόταν μπροστά στα μάτια του η λεηλασία του ελληνικού λαού, μέσω του χρηματιστηρίου το 1999.

Δεύτερον, ότι υπό τη δική του εποπτεία η κυβέρνηση Σημίτη «πείραξε» τα νούμερα με τα οποία μπήκαμε στην ΟΝΕ.

Επί πλέον, ξεκίνησε τη θητεία του με δύο…. φάουλ. Πρώτον, ήταν υπερασπιστής της τεθνεώσας συμφωνίας της 21ης Ιουλίου. Ως εκ τούτου διαφωνούσε με το ύψος του «κουρέματος» που προβέπει η νεωτέρα συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Παρ’ όλα αυτά εδέχθη μια συμφωνία με τους όρους της οποίας ήταν αντίθετος. Αυτό, εξ ορισμού, εγείρει ένα θέμα αξιοπιστίας για τον ίδιο.

Το δεύτερο, εκείνο το …αμίμητο ότι «δεν είμαι πολιτικός». Προφανώς, το θεωρεί κακό πράγμα να είναι πολιτικός! Διαφορετικά ουδείς λόγος υπήρχε να μας το διευκρινίσει.

Όμως, από τότε ο κ. Παπαδήμος, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να πολιτικολογεί!

-Αποδέχθηκε σχεδόν ολόκληρη την κυβέρνηση Παπανδρέου για να μην τον….δυσαρεστήσει, ενώ ο ομόλογος του στην Ιταλία το είπε και το έκανε .

-Ανέχθηκε να καλεί ο κ. Παπανδρέου ….υπουργικά συμβούλια

-Επιτρέπει στον προσωπικό του φίλο και Υπουργό Επικρατείας κ. Σταυρόπουλο να θέτει διαρκώς θέμα παράτασης της θητείας του.

-Χρησιμοποιεί τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να προβαίνει σε διαρροές παραπολιτικών όπως ακριβώς έκανε και ο προκάτοχός του.

-Προΐσταται μιας κυβέρνησης, η οποία, κατά γενική ομολογία, αλληλοϋπονομεύεται.

-Τέλος, δίνει τροφή στα σενάρια περί ενδεχομένης καθόδου του στην πολιτική. Προφανώς και είναι δικαίωμά του. Αν, όμως, δεν ενδιαφέρεται γιατί δεν κόβει τη συζήτηση με το μαχαίρι, αλλά επιτρέπει να «τζογάρεται» το όνομά του στο πολιτικό χρηματιστήριο; Τραβάτε με και ας κλέω, δηλαδή!

Χθές ήρθε η κορύφωση όταν δήλωσε ότι δεν υπάρχει ημερομηνία εκλογών. Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό: ή ο κ. Παπαδήμος πολιτικολογεί ή η Ν.Δ. μας δουλεύει όταν διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι υπάρχει συμφωνία των πολιτικών αρχηγών στην οποία και επιμένει. Δεν μπορεί να λένε και οι δυο αλήθεια. Γι αυτό και το ζήτημα πρέπει να ξεκαθαρίσει, εντός της ημέρας για να μην αιωρείται η αίσθηση, οτι άλλα λέμε και άλλα κάνουμε.

ΚΡ



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πολιτικός σήμερα σημαίνει κατώτερος υπάλληλος των "αγορών", ενώ οι "τραπεζίτες" είναι στελέχη. Υπό αυτή την έννοια έχει δίκιο. Δεν είναι απλός πολιτικός αλλά προϊστάμενος των πολιτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]