Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΠΑΣΟΚ από τους αγέρωχους Τρίτσηδες, στους παρφουμαρισμένους Φρίτσηδες


Πολλοί αγνοί και πεφωτισμένοι, πέρασαν κατά καιρούς απ’ το Πασόκ.

Άλλοι γατί πίστεψαν στην ” αλλαγή”, άλλοι γιατί αγωνιούσαν πραγματικά, γιά το καλό της Πατρίδας και άλλοι, επειδή είχαν ανθρώπινες φιλοδοξίες.

Δρεττάκης, Κουλουριάνος, Τρίτσης, Χαραλαμπίδης και μιά σειρά άλλοι, ήλθαν, είδαν και απήλθαν. Σύντομα κατάλαβαν τι παίζεται . Σύντομα ανθίστηκαν πως δεν είχαν καμιά δουλειά, να συμφύρονται με κουτσογιωργαίους και τσοχατζαραίους.

Φαίνεται όμως, πως όταν είσαι αγνός και πεφωτισμένος, διοχετεύεσαι στην πιάτσα, σαν το φιλέτο. Με κατιμά από πλάι και με μιά κοκάλα, νάάάά (με το συμπάθειο).

Ετσι, όλοι μα όλοι, είτε την έκαναν μ’ ελαφρά, είτε «κατέβηκαν απ’ το τρένο», είτε έγραψαν ιστορία. Και μιλάμε βέβαια, για τα πρώτα 5-6 χρόνια. Γιατί μετά…

Μετά,άστα-βράστα και φασκελοκουκούλωστα.Μετά, ήρθαν οι μέλισσες με τους συνακόλουθους κηφήνες, οι σκαραβαίοι, οι ανωφελείς κώνωπες, οι χρυσοκάνθαροι και οι βδέλλες.

Τ’ αφεντικό, ανάρτησε νέα ταμπέλα στο μαγαζί: ”Περάστε κόσμε, μοιράζονται δωράκια, Τσοβόλα δώστα όλα”.

Δημιουργήθηκαν και τα ”νέα τζάκια”!

Αμ, πώς. Γίνεται πλιάτσικο, χωρίς τα νέα τζάκια; Αμ, δεν γίνεται.

Ανδρώθηκε παράλληλα και η διαπλοκή. Κι από κεί που σιγοτραγουδούσε χαμηλοβλεπούσα, το ”λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω” και το ”της μιάς δραχμής τα γιασεμιά”, δεν άργησε να καρδαμώσει και να περάσει σε πιό σύγχρονο ρεπερτόριο.

Ετσι, οι διάφοροι Θωμαμπακαλάκοι, οι Ανδριόπουλοι και οι Μανολοίζοι, πέρασαν στην αποστρατεία, χρησιμοποιήθηκαν μόνο στα φεστιβάλ της νεολαίας. Τα επικά τους άσματα, αντικαταστάθηκαν εν μιά νυκτί, από το ”σ’ όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε” και από το ”γεννήθηκες, για την καταστροφή ”.

Κερασάκι στην τούρτα, τα βλαχομπαρόκ κλάτσαρα του life style, a la Greque.

Τηλεπερσόνες ταχείας απορρόφησης, κομμένες και ραμμένες, πάνω σε συνοικιακά patrons.
Εκδότες, εκδοτόπουλα και εκδοτίσκοι, όλοι σκαφάτοι όλοι Μυκονιαρισμένοι, όλοι πέριξ
της ελεήμονος μαρμίτας. Διαφημιστάδες, περιοδικάδες, αναλυτάδες και degenerees ανδροκυράδες, πέρασαν και στο θαυματουργό γυαλί. Τα σύγχρονα καθρεφτάκια, οι σύγχρονες χάντρες, τα σύγχρονα πλαστικά χτενάκια, απλωμένα σε Gucci κουρελούδες και σε stands από fiberglass.

To spectacle fabuleux et monumental, η γιορταστική παράτα, το γαϊτανάκι του κιτσάτου καρνάβαλου και ο χορός των επτά πέπλων, κλείνει με τις πιρουέτες και τα σπαγγάτα, των ανθισμένων αγοριών.

Ελλαδάρα μας, παράπονο δεν έχεις!!!

Πέρασες από τους Κουλουριάνους, στους μαδημένους κορμοράνους, και από τους αγέρωχους Τρίτσηδες, στους παρφουμαρισμένους Φρίτσηδες.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]