Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Κύκνειο άσμα" από τον Παπανδρέου, με απειλές στους βουλευτές του και στήριξη σε Ψυχάρη - Μπόμπολα

  • Επιλέγει να μετατραπεί σε πρωθυπουργό της διαπλοκής και της κατοχής της χώρας, αφού τρέμει την επόμενη ημέρα απομάκρυνσής του από την εξουσία

Ωμός εκβιασμός των βουλευτών να ψηφίσουν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων (αλλά χωρίς να πει ότι το απαίτησε η τρόικα…) και τρία μέτωπα (με Χατζηνικολάου – Κουρή, τραπεζίτες, δικαστικούς) ήταν η ομιλία του ΓΑΠ στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Ο Παπανδρέου ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση μία ομιλία στην οποία δεν είπε τι θα κάνει για το πολιτικό πρόβλημα της χώρας – δηλαδή με την πρωθυπουργία του.

Ο ΓΑΠ περιμένει μεγάλο «κούρεμα» από την Ε.Ε. και ξέρει ότι οι Έλληνες τραπεζίτες (που κάποτε του οργάνωναν δείπνα…) αντιδρούν. Όμως και σ’ αυτό το θέμα επέλεξε να πάει με τον ισχυρό και τον πλούσιο, την Μέρκελ, τον Σαρκοζί και τις ξένες τράπεζες. «Μας ενδιαφέρει ο χρηματοπιστωτικός τομέας, όμως το συμφέρον των τραπεζών δεν ταυτίζεται απαραίτητα και πάντα με το συμφέρον της χώρας. Πρέπει ο κάθε παράγοντας του τόπου να σταθεί στο ύψος των εθνικών περιστάσεων», είπε και απείλησε ότι «οι θέσεις κάποιων θα καταρρεύσουν. Οι τράπεζες δεν θα καταρρεύσουν γιατί θα τις εγγυηθούμε».

Η επίθεση σε Κουρή – Χατζηνικολάου εντυπωσιάζει, καθώς έγινε την επομένη της συνάντησης με Μπόμπολα – Ψυχάρη. Προφανώς κάθε συνάντηση έχει τα ανταλλάγματά της… Ο ΓΑΠ είπε ότι δεν είναι δυνατόν οι τράπεζες σε περίοδο κρίσης να χρηματοδοτούν κανάλι που έχει χρέη 500 εκατ. και να μην δίνουν ρευστότητα σε μικρές επιχειρήσεις και μετά να λένε ότι αν μειώσουμε το χρέος θα καταρρεύσουν οι τράπεζες. Εξέφρασε μάλιστα και παράπονα για τη στάση των μέσων ενημέρωσης: «έπρεπε να ενημερώνουν αντικειμενικά, όχι να προβάλουν μόνο την μιζέρια» (να τα βλέπει αυτά ο Σαμαράς…).

Για τους δικαστές είπε ότι πρέπει να πληρώσουν τον οβολό τους, καθώς είναι «οι πιο ακριβοπληρωμένοι δημόσιοι λειτουργοί. Πιο ακριβοπληρωμένοι ακόμα και από τους βουλευτές που αρνήθηκαν αυξήσεις, ενώ οι δικαστές δεν τις αρνήθηκαν». Απάντησε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ότι την «οικονομική κατοχή: θα την παλέψουμε όταν και οι δικαστές πληρώσουν τον οβολό τους και συμβάλουν στο αίσθημα δικαίου και δεν αφήνουν διάφορους παράγοντες ποδοσφαίρου, επιχειρηματίες να αποφεύγουν την δικαιοσύνη με τερτίπια και αναβολές».

Ωστόσο ο ΓΑΠ επέδειξε αυταρχική συμπεριφορά προς τους βουλευτές του, τους οποίους ουσιαστικά εκβιάζει να ψηφίσουν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Ενώ την Δευτέρα 4 βουλευτές (Βαρβαρίγος, Μακρυπίδης, Κυριακοπούλου, Κατρίνης) είπαν ότι περιμένουν να τους διαβεβαιώσει ότι το άρθρο 37 είναι απαίτηση της τρόικα, ο Παπανδρέου δεν είπε τίποτε, παρά μόνο ότι θέλει να ενισχυθεί ενόψει της διαπραγμάτευσης της Κυριακής! Είναι φανερό ότι τους έγραψε εις τα παλαιότερα των υποδημάτων και αυτούς και την Κατσέλη που ζήτησε αλλαγές στο άρθρο, αλλιώς θα το καταψηφίσει.

Μέχρι τον Μάρτιο προσπαθεί να το τραβήξει ο Παπανδρέου

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, ομολογούν ακόμα και φιλοκυβερνητικές εφημερίδες και το μόνο που την κρατά ενωμένη είναι αφενός ο κίνδυνος χρεοκοπίας και αφετέρου η μη επανεκλογή τους σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

Κατά την συνεδρίαση της ΚΟ δεν θα δοθεί ο λόγος στους βουλευτές – δεν τους παίρνει άλλωστε στο Μαξίμου να μιλήσουν. Θα μιλήσει μόνο ο κ. Παπανδρέου ο οποίος θα επαναλάβει ότι η ψήφιση του άρθρου 37 είναι “προαπαιτούμενο” από την Τρόϊκα και θα επιχειρήσει να πείσει τους βουλευτές να μην τον …ρίξουν τώρα.

Το κύριο επιχείρημα στους πανικόβλητους βουλευτές από το Μαξίμου είναι σε γενικές γραμμές το εξής: “Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να πάμε μέχρι τον Μάρτιο, γιατί στο πρώτο τρίμηνο του 2012 θα έχουμε πλεόνασμα και η κατάσταση θα είναι πιο ευνοϊκή για μας“.

Δεδομένου ότι δεν αναμένονται αποφάσεις από τους Δανειστές την Κυριακή, είναι προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να κερδίσει χρόνο γι αυτό και η ομιλία του στους βουλευτές και οι συναντήσεις με τους πολιτικούς και την …διαπλοκή. Ελπίζει έτσι ότι θα τα … κουτσοβολέψει μέχρι τον Μάρτιο και θα γλιτώσει τελικά τις εκλογές τώρα και το … ελικόπτερο.

Παρομοίασε τον εαυτό του με τον... Καποδίστρια!

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, εκτός των άλλων ασυναρτησιών που ξεστόμησε, μίλησε με καταγγελτικό τόνο “γι’ αυτούς που μιλάνε για ΓΟΥΔΙ, και σπέρνουν στο Λαό τον διχασμό”. Και στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στον Καποδίστρια λέγοντας πως “τον δολοφόνησαν γιατί ήθελε να ανασυγκροτήσει την Ελλάδα”.

Αν κάποιος από εσάς, που μας διαβάζει αυτή τη στιγμή, πιστεύει ότι μπορεί να συγκριθεί ο Καποδίστριας με τον σημερινό Πρωθυπουργό, μετα χαράς να παραθέσετε την άποψη σας στα σχόλια της ανάρτησης.

Κύριε Παπανδρέου θέλετε να μας πείτε ότι εσείς και η κυβέρνηση σας θέλετε να ανασυγκροτηθεί η Ελλάδα;

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.

Δεν είναι στιγμές να εμπαίζετε τους Έλληνες πολίτες κατ’αυτόν τον τρόπο. Είναι ντροπή!

Κάπου εδώ θα πρέπει να γράψουμε και τί ακριβώς έλεγε ο Καποδίστριας, για να δείτε ποιός ήταν ο λόγος της δολοφονίας του, όπως επίσης για να διαπιστώσετε πως αυτά που είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του είναι “μπαρούφες”, μιας και ουδεμία σχέση έχει η πολιτική του Καποδίστρια με την πολιτική του Παπανδρέου.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

19 σχόλια :

  1. Ο "αριστερός" Λαμπράκης στήριζε τον "αριστερό" Σημίτη, για να δίνει τα μεγάλα δημόσια έργα στον "αριστερό" Μπόμπολα.
    Ο "αριστερός" Ψυχάρης στηρίζει σήμερα τον "αριστερό" Bravo Giorgo, για να "κλειδώσει" τα κέρδη της "αριστερής" συμμορίας.

    Κυρίαρχοι σ' αυτήν την εποχή ήταν οι "αριστεροί", όχι επειδή ήταν χειρότεροι από τους "δεξιούς", αλλά επειδή ήταν χρησιμότεροι.
    Έτσι κι αλλιώς όλοι τους υπάλληλοι των ίδιων αφεντικών είναι.
    Απλά, τα χαρακτηριστικά των "αριστερών" ευνοούσαν τα αφεντικά περισσότερο από αυτά των δεξιών.
    Οι ξένοι ήθελαν να ξεγελάσουν τους Έλληνες με "ευαισθησίες" και "καθρεπτάκια" και χρησιμότεροι από τους παραδοσιακούς φασίστες της Δεξιάς ήταν οι απατεώνες της Αριστεράς.

    --------------------------------------------------
    Διαβάστε ολόκληρα τα κείμενα και ΔΙΑΔΏΣΤΕ ΤΑ
    Επάγγελμα αριστερός
    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

    Ελληνική επαγγελματική Αριστερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλος, δεν μπορεί να είναι τόσο ανεγκέφαλος! Είναι εντελώς αδίστακτος, ανήθικος, μισάνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλέον ούτε λέξη δεν αξίζει να χαραμίζουμε για να γράφουμε για αυτόν τον άθλιο προδότη, τον μέγα καραγκιόζη των τραπεζών, τον πιο επικίνδυνο πολιτικό για τον ελληνισμό.
    Μόνο κρεμάλα του αξίζει και σε αυτό συμφωνούν όλο και περισσότεροι Έλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα παιδιά του λαού φορούσαν ζιβάγκο και αμπέχονο και δεν φαίνονταν τόσο άπληστα για το χρήμα, όπως έδειχναν οι "κουστουμάτοι" της Δεξιάς.

    Τα παιδιά της Αριστεράς πετούσαν πέτρες στην αστυνομία και δεν διανοούνταν κανείς ότι όλοι αυτοί ήταν ταυτόχρονα και χαφιέδες της.

    Άκουγαν Τσιτσάνη, Θεοδωράκη και Ζαμπέτα …και μάλλον ήταν τίμιοι …ή τουλάχιστον περισσότερο τίμιοι από τους άλλους.
    Καταλαβαίνει ο αναγνώστης τι λέμε;


    Σήμερα ζούμε την "παντοκρατορία" της Αριστεράς, επειδή απλά αυτή είναι χρήσιμη στους ξένους παντοκράτορες της Ελλάδας.

    Κάποτε τούς ήταν χρήσιμοι οι "παλιάτσοι" της Δεξιάς και σήμερα τούς είναι χρήσιμοι οι "παλιάτσοι" της Αριστεράς.

    Κάποτε διάλεγαν από τους δεξιούς εκείνους τους χαφιέδες, τους οποίους θα μας επέβαλαν σαν ηγέτες, για να δρομολογήσουν τις καταστάσεις, ενώ σήμερα διαλέγουν από τους αριστερούς.

    Άχρηστοι πρωταγωνιστούσαν τότε και άχρηστοι πρωταγωνιστούν και τώρα. Άχρηστος άνθρωπος ήταν κάποτε ο γέρος Καραμανλής και το ίδιο άχρηστος είναι και ο σημερινός Κωστάκης.

    Άχρηστος άνθρωπος ήταν κάποτε ο γέρος Παπανδρέου και το ίδιο άχρηστος είναι και σημερινός Γιωργάκης.

    ----------------------------------
    Για να γνωρίζει και ο αναγνώστης πόσο "μακριά" είναι αυτή η παράδοση του παρασιτισμού και πόσο "ψηλά" μπορεί να φτάσει, θα πούμε πως όλοι οι σημερινοί διαπλεκόμενοι, που ρήμαξαν την πατρίδα μας, δεν ήταν ούτε "φασίστες" ούτε "πλουτοκράτες", όπως αρέσκεται να λέει η πάπισσα του Περισσού.

    "Αριστεροί" ήταν με την κομματική "βούλα". Βαρδινογιάννης,
    Μπόμπολας,
    Κόκκαλης,
    Λαμπράκης,
    Γερμανός κτλ.

    Ψωμόλυσσες "αριστεροί" όσο ήταν φτωχοί και στη συνέχεια χομπίστες "ευαίσθητοι", για να μην τους λυντσάρει ο κόσμος στο δρόμο.

    -----------------------------------------
    Διαβάστε ολόκληρα τα κείμενα και ΔΙΑΔΏΣΤΕ ΤΑ
    Επάγγελμα αριστερός
    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να πάμε μέχρι τον Μάρτιο, γιατί στο πρώτο τρίμηνο του 2012 θα έχουμε πλεόνασμα και η κατάσταση θα είναι πιο ευνοϊκή για μας“."

    Απο που στο διαολο προκυπτει αυτο????

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαι δικαστής. Η οργή μου, μετά και από τη σημερινή του ομιλία, για την ξεδιάντροπη ανηθικότητα του μικρότατου πρωθυπουργού μας είναι τεράστια. Πέρα από ανήθικος είναι προφανώς εντελώς πανικόβλητος και προσφεύγει σε αισχρά ψέματα («οι πιο ακριβοπληρωμένοι δημόσιοι λειτουργοί. Πιο ακριβοπληρωμένοι ακόμα και από τους βουλευτές που αρνήθηκαν αυξήσεις, ενώ οι δικαστές δεν τις αρνήθηκαν») και πρετεντέρια επιχειρήματα ("... αφήνουν διάφορους παράγοντες ποδοσφαίρου, επιχειρηματίες να αποφεύγουν την δικαιοσύνη με τερτίπια και αναβολές»).
    Δυστυχώς, ο ολίγιστος οδηγεί την κατάσταση και την κοινωνία στα άκρα.
    Είναι επικίνδυνος! Όχι μόνο για την οικονομική μας κατάσταση αλλά, πρωτίστως, για την αξιοπρέπειά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ει κε πίθηαι: ναι, ξεκουμπίσου πίθηκε, μαζί με όλα τα άλλα σου 300 πιθήκια (μέσα και ο προεδρούλης γλάστρα)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ενας που στρωνει ,
    αν δεν τα στρωνει καλα τα κρεβατια,
    τον πεταμε εξω απ το ξενοδοχειο.
    μην μου πει κανεις οτι η ελλαδα δεν ειναι ξενοδοχειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΤΙΣ 11-4-2011, ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΑΝΙΑ-ΜΑΡΙΑ ΓΕΡΙΤΣΙΔΟΥ) ΓΙΑ Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος και Γενοκτονία κατά του Ελληνικού έθνους, σε καιρό ειρήνης.
    http://wp.me/pbW97-pnn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 18 Οκτωβρίου 2011 10:42 μ.μ.

    Είσαι δικαστής! Σε έπιασε και σένα η μπάλα!
    Μόλις μπήκες στο στόχαστρο βγήκες να διαμαρτυρηθείς!
    Τόσο καιρό ήσουν ασφαλής και δεν μίλαγες.
    Βολεμένος,δεν σε ένοιαζε τίποτε.
    Τώρα όμως είναι ανήθικος, τόσο καιρό δεν ήταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς ανώνυμο 19 Οκτωβρίου 2011 2:12 π.μ.
    1) Το τι έχω κάνει δεν μπορείς να το ξέρεις και απορώ, γιατί θεωρείς δεδομένο ότι τόσο καιρό δεν μιλούσα.
    2) Τους πραγματικά σκληρούς χαρακτηρισμούς όπως "ανήθικος", ίσως και λόγω 'επαγγελματικής διαστροφής', τους χρησιμοποιώ δημοσίως μόνο όταν είμαι 1000% σίγουρος. Τέτοιο βαθμό σιγουριάς έχω μόνο όταν έχω απόλυτη γνώση μιας κατάστασης. Και αυτό συμβαίνει στα θέματα που αφορούν εμένα τον ίδιο, όπως εν προκειμένω.
    3) Κάνεις τεράστιο λάθος όταν λες ότι τόσο καιρό ήμουν ασφαλής, βολεμένος και δεν με ένοιαζε τίποτα. Σε πληροφορώ ότι από το πρώτο κύμα των οριζόντιων μισθολογικών περικοπών οι δικαστές ήταν αυτοί που είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό μειώσεων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκθεση που παρήγγειλε το κράτος από ιδιωτική εταιρεία περίπου πριν από ένα χρόνο περίπου, οι δικαστές ήταν στην κορυφή της λίστας με τις μεγαλύτερες περικοπές στο δημόσιο τομέα με ποσοστό μειώσεων 26,5% αν θυμάμαι καλά. Ήδη τώρα το ποσοστό αυτό έχει φτάσει στο 38,5%. Δεν ξύπνησα τώρα, λοιπόν, επειδή ξαφνικά με έπιασε και μένα η μπάλα και θίχτηκαν και τα δικά μου οικονομικά συμφέροντα.
    4) Μην βγάζεις τόση επιθετικότητα με τους δικαστές, εφόσον δεν γνωρίζεις καλά την κατάστασή τους. Τουλάχιστον οι άθλιες χθεσινές δηλώσεις του Γ.Π. αποδεικνύουν ότι οι δικαστική λειτουργία δεν είναι υποχείριο της εκτελεστικής. Αυτό είναι μια κάποια ελπίδα για σένα και για όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ. ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΑΠ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΡΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΥΤΟΣ????????????? ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΜΕΝΕΙ ΘΑ ΒΟΥΛΕΙΑΖΕΙ Η ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΞΕΥΤΙΛΙΣΕ ΜΑΣ ΛΟΙΔΟΡΙΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αναφερόμαστε στο θέμα του συστήματος της δικαιοσύνης, λαμβάνοντας ως αφορμή την πρόσφατη διένεξη μεταξύ του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Ζαγοριανού.

    Για την υπόθεση ενός δικαστή, ο οποίος είναι πλέον υπόδικος σε βαθμό κακουργήματος και ο Άρειος Πάγος επιμένει —παρ' όλα αυτά— να του επιτρέπει να εκτελεί το "λειτούργημά" του.

    Μιλάμε για τον δικαστή, ο οποίος στην πραγματικότητα διευκόλυνε τους Χριστοφοράκους να την "κοπανήσουν" από τη χώρα και μαζί μ' αυτούς να την "κοπανήσει" και η τελευταία ευκαιρία να μάθει ο λαός τι ακριβώς έγινε στο σκάνδαλο Siemens.

    Εξαιτίας του "λειτουργού" Ζαγοριανού δεν θα μάθουμε ποτέ ποιοι τα πήραν και πόσα πήραν, γιατί ο δικαστικός "λειτουργός" φρόντισε να την "κοπανήσει" αυτός ο οποίος τους τα "έδινε".

    Η ολομέλεια του Άρειου Πάγου —και άρα η ηγεσία της δικαστικής εξουσίας στο σύνολό της— έκρινε ότι ένας υπόδικος —και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος— μπορεί και είναι σε θέση να εκτελέσει το "λειτούργημά" του.

    Στο διάστημα αυτό, κατά το οποίο διενεργούνται ανακρίσεις για την υπόθεσή του, μπορεί ο ίδιος να παραμείνει στη θέση του και να "ανακρίνει" Έλληνες πολίτες.

    Με απόφαση του Αρείου Πάγου κάποιοι Έλληνες θ' αναγκαστούν να εμπιστευτούν την τύχη της ζωής τους, της τιμής τους ή της περιουσίας τους σε κάποιον υπόδικο δικαστή σε βαθμό κακουργήματος.

    --------------------------------------------------
    Έλληνες δικαστές... Η συντεχνία που κήρυξε τον πόλεμο στην ελληνική κοινωνία

    http://www.eamb.gr
    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. .Σε κάποιον δικαστή, που, αν βρεθεί ένοχος και άρα κακούργος, δεν θα έπρεπε κατά τη γνώμη μας καν να φυλακιστεί.

    Θα έπρεπε να λιθοβοληθεί και ό,τι περισσέψει να κρεμαστεί στην Πλατεία Συντάγματος.


    Αυτός λοιπόν ο υπόδικος δικαστής, όχι μόνον δεν μπήκε σε αναγκαστική αργία, μέχρι ν' αποφασίσει η ελληνική δικαιοσύνη για την τύχη του, αλλά αφέθηκε να λειτουργεί σαν τέτοιος.

    Ένας υπόδικος θα συνεχίσει να λειτουργεί σε μια θέση, η οποία δεν επιβάλει απλά να μην διώκεσαι, αλλά να είσαι και αδέκαστος. Το ακόμα χειρότερο είναι άλλο.

    Το ακόμα χειρότερο είναι ότι η απόφαση της ολομέλειας αποτελεί "πρόκριμα" μελλοντικής αθώωσής του.

    Ανήθικο και εκ των δεδομένων παράνομο πρόκριμα.
    Ποιο κοινό δικαστήριο κοινών δικαστών θα κρίνει έναν κατηγορούμενο για ένα "κατώτερο" θέμα αρνητικά, όταν για τα "ανώτερα", που τον αφορούν, έχει αποφανθεί θετικά η ίδια η κορυφή της δικαιοσύνης;

    Ποιο δικαστήριο θα αμφισβητήσει την αθωότητά του Ζαγοριανού ως πολίτη, όταν η κορυφή της δικαιοσύνης δεν αμφισβητεί την "ακεραιότητά" του σαν δικαστή;

    Ποιος κατώτερος δικαστής με την απόφασή του θ' "αμφισβητήσει" την κρίση κάποιου ανώτερου, τον οποίο θα έχει ανάγκη για μια μελλοντική προαγωγή του;

    ==============================================
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΙΑΝΟΥ.-

    Έλληνες δικαστές... Η συντεχνία που κήρυξε τον πόλεμο στην ελληνική κοινωνία

    http://www.eamb.gr
    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. fnous fnous
    Τρομερά τα επιχειρήματά σου. Όπως και το άρθρο του Τραϊανού. Με αποστόμωσες.
    Ζήτω τα λαϊκά δικαστήρια. Αυτά μας αξίζουν τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γι' αυτόν τον λόγο κάνουμε και μια ύστατη έκκληση στη Δικαστική Εξουσία να παρατήσει για λίγο το "ιερό" καθήκον της να μετράει τα φραγκοδίφραγκα των μισθών της και ν' ασχοληθεί και λίγο με τον νόμο.

    Να ασχοληθεί και λίγο με την προστασία του Συντάγματος.

    Να κάνει αυτό για το οποίο πληρώνεται να κάνει και να μην πληρώνεται γι' αυτό που κάνει.

    Να καλέσει μερικούς πολιτικούς στα γραφεία της και να τους προειδοποιήσει για την παρανομία όλων αυτών που μεθοδεύουν.

    Να τους απειλήσει ακόμα και με φυλάκιση με την κατηγορία της απόπειρας κατάλυσης του Συντάγματος και της ανατροπής του Πολιτεύματος.

    Καλό θα είναι να χτυπήσει μερικά "καμπανάκια" για κάποιους μελλοντικούς πραξικοπηματίες, πριν αρχίσουν να χτυπάνε οι "καμπάνες" για όλους τους υπεύθυνους και άρα και για την ίδια.

    -------------------------------------------------
    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

    "Σχέδιο Καλλικράτης"... η υπέρτατη προδοσία
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΏΣΤΕ ΤΑ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σε πληροφορώ ότι από το πρώτο κύμα των οριζόντιων μισθολογικών περικοπών οι δικαστές ήταν αυτοί που είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό μειώσεων.

    Τελικά κύριε δικαστά μόνο το χρήμα μετράει σε αυτήν την
    ευλογημένη χώρα;
    Που είναι οι ηθικές αξίες;

    Και δεν βγάζω επιθετικότητα στους δικαστές.
    Αν η δικαστική εξουσία έκανε καλά την δουλειά της όπως λέτε, δεν θα φτάναμε στο χάλι που βρισκόμαστε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. fnous fnous
    Από τη φράση που έγραψα "Σε πληροφορώ ότι από το πρώτο κύμα των οριζόντιων μισθολογικών περικοπών οι δικαστές ήταν αυτοί που είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό μειώσεων" συμπέρανες ότι "Τελικά κύριε δικαστά μόνο το χρήμα μετράει σε αυτήν την ευλογημένη χώρα; Που είναι οι ηθικές αξίες;".
    Το αντίθετο αποτέλεσμα βγαίνει, κύριε συνομιλητά. Παρόλο που οι δικαστές είχαν τις μεγαλύτερες περικοπές από την πρώτη στιγμή, δεν αντέδρασαν. Άρα δεν είναι μόνο το χρήμα που μετράει για τους δικαστές. Το ότι εσύ συμπέρανες το αντίθετο, προφανώς οφείλεται στην εμπάθειά σου για τους δικαστές.
    Πέραν τούτου, θα πρέπει να προβληματιστείτε λίγο περισσότερο, εσύ και οι μέντορές σου τύπου Τραϊανού, και να σκεφτείτε ότι τη δικαιοσύνη δεν την αποτελούν μόνο κάποιοι από αυτούς που βρίσκονται στα υψηλά της κλιμάκια, τους οποίους πολλοί μπορούν να κατηγορήσουν, άλλες φορές δίκαια αλλά και άλλες φορές άδικα, για τον τρόπο άσκησης του λειτουργήματός τους. Υπάρχουν, όμως, χιλιάδες δικαστές, που μοχθούν καθημερινά προσπαθώντας να ανταποκριθούν στις τεράστιες ανάγκες του λειτουργήματός τους. Αυτούς τους χιλιάδες, εσύ και οι λοιποί Τραϊανοί, θέλετε να τους τσουβαλιάσετε με όσες περιπτώσεις επίορκων δικαστών, έχουν παρεκτραπεί, αποδεδειγμένα ή μη, από τις αρχές που όφειλαν να τηρούν.
    Όσο για τη φράση "Έλληνες δικαστές... Η συντεχνία που κήρυξε τον πόλεμο στην ελληνική κοινωνία" είναι επιεικώς εκτός πραγματικότητας και δεν αντέχει σε κριτική. Σε συνδυασμό δε με επιχειρήματα του τύπου ότι, αφού βρέθηκε ένας Καλούσης σκεφτείτε πόσοι ακόμα καλούσηδες υπάρχουν αλλά δεν έχουν αποκαλυφθεί, μόνο για εμπάθεια μπορεί να μιλήσει κανείς και τίποτα άλλο.
    Δεν ξέρω αν σου έχει ξανατύχει να συνομιλήσεις με δικαστή ή αν είναι η πρώτη φορά που μιλάς με έναν κακοποιό, φασίστα, δοσίλογο, υπεύθυνο για τη φυλάκιση του Κολοκοτρώνη κλπ. Αν θέλεις, και δεν σε αηδιάζει να μιλάς μαζί μου, μπορούμε να συνεχίσουμε.
    Μια ερώτηση μόνο. Οι γενικεύσεις του τύπου "Μερικοί διεφθαρμένοι δικαστικοί καθιστούν τους πάντες στον δικαστικό χώρο διεφθαρμένους, για όσο διάστημα αυτοί παραμένουν στις θέσεις τους" αντιλαμβάνεσαι ότι, πέρα από μη έξυπνες και απλοϊκές, είναι όλως φασίζουσες;
    Όσο για τα ανέκδοτα των κυλικείων της νομικής σχετικά με το ποιοι γίνονται δικηγόροι και ποιοι δικαστές, αδικούν όσο δεν φαντάζεσαι ένα υποτίθεται σοβαρό κείμενο που έχει τόσο σημαντικό αντικείμενο, όπως είναι η κριτική της δικαιοσύνης και οι ευθύνες της στην κατάντια της Ελλάδας.
    ΥΓ: Γράφεις ότι "οι δικαστές καθημερινά δείχνουν με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους ότι αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους σαν κάτι το “διαφορετικό” από την υπόλοιπη κοινωνία". Ίσως κάποιοι επηρμένοι να το κάνουν και αυτό, ανθρώπινο ελάττωμα είναι. Όταν, όμως, εσύ ο ίδιος γράφεις επίσης "Αν η δικαστική εξουσία έκανε καλά την δουλειά της όπως λέτε, δεν θα φτάναμε στο χάλι που βρισκόμαστε τώρα", σημαίνει ότι αναγνωρίζεις πως η δικαστική εξουσία είναι ο πιο σημαντικός τομέας της κοινωνίας μας. Πέραν του αν το αποδέχομαι πλήρως κάτι τέτοιο, επισημαίνω ότι δείχνει μια αντίφαση στα γραφόμενα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]