Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπάρχει εναλλακτική πρόταση


Επιστολή αναγνώστη

Ας αποδεχτούμε όλοι ότι η οικονομία της χώρας μας είναι αυτή που μας παρουσιάζει η κυβέρνηση. Οι περισσότεροι προφανώς διαφωνούμε μ’ αυτό και γνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι διαφορετική αλλά ας θεωρήσουμε ότι είναι έτσι.

Ας θεωρήσουμε τους εαυτούς μας ως απλοί πολίτες –μισθωτοί, συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι και επιχειρηματίες- συνενόχους για την σημερινή κατάσταση. Εξάλλου ψηφίζαμε κατά καιρούς τις κυβερνήσεις που μας άξιζαν, θρέψαμε το πολιτικό σκηνικό και
«αλληλοβολευτήκαμε» έστω κι αν στο τέλος καταντήσαμε.

Ας αποδεχτούμε όλοι μας ότι οφείλουμε να εναρμονιστούμε στα πρότυπα διαβίωσης λαών των Βαλκανίων και της Ινδίας, πληρώνοντας και στερούμενοι προνομίων του κράτους πρόνοιας. Ας μειωθεί το ύψος των αποδοχών και των συντάξεων, ας περιοριστούν τα επιχειρηματικά κέρδη, ας καταβάλλουμε υψηλότερη από την αναλογούμενη φορολογία, ώστε να «πληρώσουμε» και να «εξιλεωθούμε» για τα όσα ανορθόδοξα αναθρέψαμε, χτίσαμε και ζήσαμε τα τελευταία 25 χρόνια.

Είναι φανερό και στον πιο αδαή περί τα πολιτικά Έλληνα ότι η εκλεγμένη κυβέρνηση δεν κυβερνά. Η δημοσιονομική και η εν γένει οικονομική πολιτική πηγάζει από τους δανειστές μας και μαζί τους και η εργατική και ασφαλιστική- προνοιακή νομοθεσία. Η κυβέρνηση απλώς εκτελεί με παλινωδίες, δισταγμούς, αντιφάσεις αλλά κυρίως με τον γνώριμο ελληνικό – πελατειακό τρόπο ,εκβιάζοντας εαυτήν και αλλήλους.

Ας ζητήσουμε από τους δανειστές μας (ΔΝΤ, ΕΕ) να αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας αυτοπροσώπως. Να ορίσουν κυβερνητικό σχήμα, να καταλάβουν απευθείας θέσεις υπουργικές, γενικών γραμματέων, διοικητών νοσοκομείων, πρυτάνεων και εν γένει της διακυβέρνησης της χώρας. Να τοποθετήσουν στις θέσεις ανωτάτων δικαστικών λειτουργών, διοικητών οργανισμών , περιφερειών, δήμων και όλου του συστήματος της κυβέρνησης ανθρώπους από το ΔΝΤ και την ΕΕ. Ακόμη και στο στρατό και τα σώματα ασφαλείας οι ανώτατοι αξιωματικοί να είναι εκπρόσωποι των διεθνών οργανισμών των οποίων είμαστε μέλη (ΝΑΤΟ, Interpol κλπ).

Να συναφθεί μια συμφωνία ότι τα σύνορα, τα χωρικά μας ύδατα και η εθνική μας κυριαρχία θα είναι αυτή που παραλαμβάνουν οι νέοι διοικούντες χωρίς απώλειες συνόρων αλλά ούτε μεγαλύτερη της υπάρχουσας.

Οι πολιτικοί και όσοι ενεπλάκησαν με τη δημόσια διοίκηση υπό οποιαδήποτε θέση τας τελευταία 15χρόνια, απαλλαγμένοι από την κάλυψη της όποιας ασυλίας θα υποστούν ελέγχους για την περιουσία τους από τους νέους κυβερνώντες και αν διαπιστωθούν παρανομίες να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Οι Έλληνες πολίτες δεν θα έχουμε το δικαίωμα για 20-25 έτη να εκλέγουμε ούτε να εκλεγόμαστε σε θέσεις που αφορούν την διακυβέρνηση της χώρας. Ούτε καν δικαίωμα τοποθέτησης σε θέσεις διοίκησης οργανισμών και ΔΕΚΟ. Ακόμη κι αν υπάρχει Έλληνας του εξωτερικού που διαπρέπει και διακρίνεται θα εκτίει ποινή 25ετους διάρκειας, ώστε να εξιλεωθούμε ως λαός.

Ας σηκώσουν δίπλα στην Ακρόπολη στο ίδιο ύψος με την Ελληνική και τη δική τους σημαία, ας ασκήσουν επιχειρηματικά σχέδια και δράσεις που θα μηδενίσουν το χρέος και θα μας αποχαιρετήσουν αφήνοντάς μας με πλεόνασμα και δείκτες ανάπτυξης ανάλογους με αυτούς που έταζε ο νυν πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Δεν εμπιστευόμαστε κανέναν από εμάς για την διαχείριση των κοινών, κανείς μας δεν έχει την παιδεία, την υποδομή, την ανυστεροβουλία αλλά φροντίζουμε μόνο την προσωπική ή συντεχνιακή βόλεψή μας. Δεν έχουμε αποτινάξει την εμπάθεια μεταξύ μας, καταδικάζουμε αλλήλους και περιχαρακώνουμε την ύπαρξη μας επαγγελματικά και προσωπικά μέσα από προσβάσεις σε ανθρώπους του συστήματος. Μάθαμε να είμαστε πελάτες και να τυγχάνουμε διαφορετικής αντιμετώπισης.

Μόνοι μας είμαστε ανίκανοι να τα βγάλουμε πέρα, είμαστε απαίδευτοι για κοινούς στόχους ισονομίας και δικαιοσύνης χωρίς εξαιρέσεις.

Αν πράγματι αγαπάμε αυτόν τον τόπο κι αν θέλουμε τα παιδιά μας να αλλάξουν νοοτροπία και συμπεριφορές, ας τολμήσουμε να υποταχθούμε πλήρως στους δανειστές μας και όχι με προτάσεις αλλάζοντας την ομάδα μαγείρων που ακολουθούν τις ίδιες συνταγές.

Βεβαίως το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας είναι προσανατολισμένο σε οικονομικούς δείκτες και την υποδούλωση λαών. Το σάπιο μυρίζει ίδια παντού δεν τρέφουμε αυταπάτες αλλά η παραπάνω πρόταση είναι τέτοια που θα αναπτερώσει την ελπίδα που τρέφουμε όταν υποδουλωνόμαστε πλήρως και το αποδείξαμε πολλάκις στην ιστορία μας.

Σχόλιο ιστολογίου: Το παραπάνω κείμενο φυσικά δεν είναι κείμενο στο οποίο αντικατοπτρίζεται ο Ελληνισμός. Αποτελεί, προφανώς δείγμα υποτέλειας και το παρουσιάζουμε ως παράδειγμα προς αποφυγή.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Αν πράγματι αγαπάμε αυτόν τον τόπο κι αν θέλουμε τα παιδιά μας να αλλάξουν νοοτροπία και συμπεριφορές, ας τολμήσουμε να υποταχθούμε πλήρως στους δανειστές μας "

    Με γελάνε τα μάτια μου;
    Μήπως δεν καταλαβαίνω τι διαβάζω; ή
    μήπως γεμίσαμε προδότες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "..αλλά η παραπάνω πρόταση είναι τέτοια που θα αναπτερώσει την ελπίδα που τρέφουμε όταν υποδουλωνόμαστε πλήρως και το αποδείξαμε πολλάκις στην ιστορία μας".

    Ας μας πει εστω ενα ιστορικο παραδειγμα οπου η υποδουλωση μας ωφελησε,διοτι πρωτη φορα διαβαζω τετοιο πραγμα!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]