Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εξοντώνουν χαμηλά και μεσσαία εισοδήματα


Τα νέα δημοσιονομικά μέτρα με τη νέα φορολογική κλίμακα και τις περικοπές των φοροαπαλλαγών που προβλέπουν οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών οδηγούν στην οικονομική εξόντωση της ελληνικής οικογένειας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όσο πιο χαμηλό είναι το εισόδημα και όσο πιο πολλά παιδιά έχει ο φορολογούμενος τόσο μεγαλύτερη γίνεται η ποσοστιαία αύξηση του φόρου.

Στην πραγματικότητα, η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση των κ.κ Παπανδρέου και Βενιζέλου κλιμακώνει τις επιθέσεις της στα εισοδήματα των ήδη υπερχρεωμένων νοικοκυριών με τη λήψη μέτρων που δεν έχουν καμία λογική, παρά μόνο με τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών και την εξασφάλιση εσόδων για τον Κρατικό προϋπολογισμό – πολύ λιγότερων από αυτά που θα εισπράττονταν από την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Είναι ενδεικτικό ότι ένας από τους στόχους των νέων φορολογιών ρυθμίσεων είναι να εισπραχθούν από τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα φόροι εισοδήματος αυξημένοι έως και 1.961%!

Την ώρα που τα νοικοκυριά αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα μ τις συνεχείς επιθέσεις που υφίστανται στην τσέπη τους και ενώ είναι, εξάλλου γνωστό ότι η χώρα παρουσιάζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα, η κυβέρνησή της επιλέγει να πλήξει την ελληνική οικογένεια μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο.

Οι προεκλογικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για στήριξη των εισοδημάτων και παροχές στις πολύτεκνες οικογένειες, στους χαμηλοσυνταξιούχους και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, αποδείχτηκαν πολύ γρήγορα ψεύτικες.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι η περίφημη κοινωνική δικαιοσύνη που επαγγελλόταν το Πασοκ προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού δείχνει ως να κάλυπτε, στην πραγματικότητα, ένα σχέδιο εξόντωσης της ελληνικής οικογένειας με τη λήψη των μέτρων πρωτόγνωρης κοινωνικής αναλγησίας από μια κυβέρνηση που άλλα έλεγε και άλλα κάνει.



ΤΚ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]