Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χίλαρι Κλίντον: "Οι οικονομικές θυσίες των Ελλήνων είναι επώδυνες, αλλά αναγκαίες"


The Τelegraph
29/10/2011
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους 

Σε κοινό διάγγελμά τους από το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή την επέτειο του "Όχι", οι υπ. Εξωτερικών HΠΑ και Ελλάδας, Xίλαρι Κλίντον και Σταύρος Λαμπρινίδης, μίλησαν για την σημασία της επίλυσης των οικονομικών προβλημάτων της Ευρώπης και ευχαρίστησαν τους Έλληνες για τις θυσίες που κάνουν για αυτό τον σκοπό.

Αναφερόμενη στο θέμα, η κ. Κλίντον τόνισε: "Αν και οι αλλαγές και θυσίες αυτές είναι αναμφίβολα επώδυνες, είναι αναγκαίες".

Σύμφωνα με κοινή δήλωση των Ευρωπαίων ηγετών, οι χώρες-μέλη της ΕΕ συναίνεσαν σε μια διεξοδική δέσμη μέτρων που αποσκοπούν στην επίλυση της κρίσης χρέους των κρατών της Ευρωζώνης.

Ο κ. Λαμπρινίδης τόνισε ότι η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και τραπεζών ιδιωτικών συμφερόντων και ασφαλιστικών εταιριών, στόχος της οποίας είναι η μείωση του χρέους της Ελλάδας και η προσπάθεια ελέγχου της ανεξέλεγκτης αύξησης της διετούς κρίσης στην Ευρωζώνη, αποτελεί σημαντικό βήμα στην σωστή κατεύθυνση.

Παράλληλα η Ευρώπη μας δείχνει ότι διαθέτει όχι μόνο την ικανότητα, αλλά και τη θέληση να στηρίξει και εμάς και το όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρινίδης.

Μετά από συνομιλίες που διήρκεσαν πάνω από 8 ώρες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, το ΔΝΤ και οι τραπεζίτες έκλεισαν συμφωνία που περιέχει λύση στο πρόβλημα του τεράστιου χρέους της Ελλάδας. Η συμφωνία αυτή προβλέπει μείωση του χρέους κατά 100 δισ. ευρώ, ενώ οι τραπεζίτες συμφώνησαν να δεχθούν απώλειες 50%.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ελεεινοί προδότες. Κουβέντα για την εθνική επέτειο αυτός και ο αρχηγός του. Μόνο σε συναντήσεις εδώ κι εκεί, ο ένας στην Κρήτη για την "αραβική άνοιξη", ο άλλος στην Αμερική για να τους πει τι ευτυχισμένοι και συνεργάσιμοι είμαστε την ώρα που μας ποδοπατούν.

    Τη μνήμη δεν μπορείτε να μας την πάρετε. Τίποτα δεν ξεχνάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]