Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Κόκκινες κάρτες" της τρόικας σε 7 υπουργούς


Πρόκειται για παρεμβάσεις που δεν έγιναν τους τελευταίους 9 μήνες και οδήγησαν στην αύξηση του ελλείμματος και στα νέα σκληρά και πρωτοφανή μέτρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος, η πρώτη κάρτα βγήκε για την μη εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, γεγονός που ήδη έχει προκαλέσει κόντρα μεταξύ του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Γιάννη Ραγκούση, με τον προκάτοχό του Δημήτρη Ρέππα.

Την δεύτερη έδειξαν οι τροικανοί στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Μπεγλίτη, καθώς δεν έχουν μειωθεί οι προσλήψεις στον στρατό και στις αστυνομικές ακαδημίες.

Η τρίτη βγήκε για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, γιατί – πέρα από το λάθος της επιστροφής φόρου με τις αποδείξεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ – δεν έκοψε τις δαπάνες από αμοιβές επιτροπών και συμβουλίων καθώς
επίσης και απο αποζημιώσεις και μπόνους σε δημόσιο και ΔΕΚΟ.

Κάρτα και στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, καθώς δεν προχώρησαν μία σειρά μέτρων για αύξηση εσόδων όπως: χρέωση ανασφάλιστων και μεταναστών για ιατρικές υπηρεσίες και περιορισμό δαπανών στα νοσοκομεία.

“Κόκκινη” και στον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη καθώς δεν προχώρησε η πλήρης εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, αλλά ούτε η εφαρμογή της ειδικής μειωμένης τιμής για τα φάρμακα που συνταγογραφούν τα Ταμεία.

Σύμφωνα με το Βήμα, η τρόικα περιμένει πλήρη εφαρμογή του κανόνα μία πρόσληψη για δέκα αποχωρήσεις εφέτος και μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις του χρόνου. Το 2011 έγιναν 8.300 προσλήψεις και και δόθηκαν εγκρίσεις για συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή σύμβασης έργου στο δημόσιο για 34.851 άτομα!

Τώρα η κυβέρνηση πιέζεται να προχωρήσει στην απόλυση δημοσίων υπαλλήλων και στην ένταξη 30.000 εργαζομένων του δημοσίου σε εφεδρεία.

Στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε ο αριθμός αυτός να μειωθεί ως το τέλος του 2012, ενώ το απόγευμα στο υπουργικό της Κυριακής αναμένεται να ανακοινώσει την τελική του πρόταση για τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων ένταξης σε αυτήν.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]