Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Σοβαρή πρόκληση η τρομοκρατία για την Ελλάδα»

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην έκθεση του για τις εξελίξεις στην τρομοκρατία σε όλο τον κόσμο, κατατάσσει την Ελλάδα στην κατηγορία των χωρών που αντιμετώπισαν "αξιοσημείωτα τρομοκρατικά και εξτρεμιστικά περιστατικά μέσα στην περασμένη χρονιά".

Στην έκθεση μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι οι αναρχικοί στην Ελλάδα στόχευσαν κατ' εξακολούθηση κυβερνητικά γραφεία, διπλωματικές αρχές και κρατικά σύμβολα στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι στις μεγάλες πόλεις (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) η εγχώρια τρομοκρατία εξακολουθεί να αποτελεί "σοβαρή πρόκληση", με ένοπλες ή εμπρηστικές επιθέσεις αναρχικών κατά τραπεζών, αστυνομικών τμημάτων, πολιτικών και αντιιμπεριαλιστικών - αντικαπιταλιστικών στόχων, ενώ παρά τις συλλήψεις υπόπτων ως μελών του "Επαναστατικού Αγώνα", οι επιθέσεις άλλων τρομοκρατικών ομάδων συνεχίστηκαν, έχοντας ως συνέπεια 6 νεκρούς, 3 εκ των οποίων από εμπρηστική επίθεση κατά τράπεζας.

Στη συνέχεια, από τα περιστατικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι Αμερικανοί συντάκτες της έκθεσης σημειώνουν σειρά επιθέσεων του "Επαναστατικού Αγώνα", το θάνατο μικρού Αφγανού που περιεργάστηκε σακίδιο-βόμβα σε είσοδο πολυκατοικίας, την επιστολή-βόμβα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης που οδήγησε στο θάνατο υπασπιστή του τότε αρμόδιου Υπουργού Μιχ. Χρυσοχοϊδη, την επανεμφάνιση της "Σέχτας Επαναστατών" με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκόλια και απειλές να μετατρέψουν τη χώρα σε εμπόλεμη ζώνη.

Στην έκθεση καταγράφονται, επίσης, οι συλλήψεις 6 υπόπτων ως μελών του "Επαναστατικού Αγώνα" και δύο μελών της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς", καθώς και η "ουσιαστική πρόοδος" στο νομοθετικό τομέα, κυρίως με την ψήφιση νέου νόμου κατά του ξεπλύματος χρήματος και των οδών χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Στο παράρτημα της έκθεσης στο οποίο αναφέρονται 47 οργανώσεις ανά τον κόσμο που χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές διατηρούνται και εφέτος η οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" και η "17 Νοέμβρη".

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η αμερικανικη τρομοκρατια στην Ελλαδα φαινεται δεν συγκινει κανεναν!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]