Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήνυμα Παπανδρέου για τον Δεκαπενταύγουστο με άρωμα κρίσης



Ο Πρωθυπουργός που βρίσκεται στην Σκιάθο για τον εορτασμό της Παναγίας, έστειλε μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, όπου χαρακτηρίζεται από προσπάθεια ενότητας για την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας, αλλά και την Ευρώπη.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Γιορτάζουμε σήμερα την Παναγία, την Κοίμηση της Θεοτόκου. Εδώ, στο νησί του Παπαδιαμάντη, που τιμά τα 100 χρόνια από τον θάνατό του. Εδώ, στη Μονή της Ευαγγελιστρίας, όπου - η ιστορία λέει - υφάνθηκε και υψώθηκε η πρώτη γαλανόλευκη σημαία για τον Απελευθερωτικό Αγώνα του Ελληνισμού, την Εθνική μας Παλιγγενεσία. Εμπνεόμαστε, αντλούμε δύναμη από την ιστορία και την παράδοσή μας. Και ξέρουμε ότι οι κόποι του Ελληνικού λαού σήμερα πιάνουν τόπο. Όχι μόνο θα ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της κρίσης, αλλά δίνουμε και προοπτική, ελπίδα, δημιουργούμε τις βάσεις για μια κοινωνία δικαίου, για μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της αυτοπεποίθησης. Και όπως έλεγε ο Παπαδιαμάντης «αν βρισκόμαστε στενά ας κοιτάξουμε και γύρω μας».

Έτσι και η διεθνής κρίση επιβεβαιώνει όλο και περισσότερο, ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να στέκεται γερά στα δικά της πόδια. Αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, τις ομορφιές του τόπου μας, την δημιουργικότητα του Έλληνα. Για ανάπτυξη που εγγυάται ελπίδα, δουλειές για την νέα γενιά και δικαιοσύνη για όλους. Σε αυτήν την προσπάθεια είμαστε αφοσιωμένοι. Είναι προσπάθεια όλων μας. Μια διαρκής πορεία για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, σε όλες τις Ελληνίδες.



Βρήκε την ευκαιρία να κάνει διακοπές στη Σκιάθο ο πρωθυπουργός, λόγω του τριημέρου της γιορτής της Παναγίας.

Όπως μάλιστα το συνηθίζει, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, συνδυάζει πάντα τις υποχρεώσεις του με την άθληση και τις διακοπές του. Έτσι και τώρα στο νησί της Σκιάθου μπορεί να ανακοινώθηκε ότι πήγε για τον εορτασμό της Παναγίας αλλά δεν θα άφηνε τον χρόνο στο υπέροχο νησί να πάει χαμένος.

Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες τον περίμενε ένα ποδήλατο με τις προδιαγραφές που είχε ζητήσει (πάντα μπροστά στο τιμόνι επιθυμεί να υπάρχει περιθώριο για να τοποθετεί το λάπτοπ του και τα κινητά του τηλέφωνα).

Τον περίμενε όμως κι ένα κανό για να βρεθεί στα γαλάζια νερά του νησιού και να αθληθεί όπως κάνει πάντα.

Θέλουν δεν θέλουν βέβαια κοντά του αθλούνται και οι άνδρες της ασφάλειάς του που είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται όπου είναι ο πρωθυπουργός.

Ίσως τελικά αυτού του είδους τα αθλήματα και οι εξορμήσεις να βοηθούν τον πρωθυπουργό να ανανεώνεται και να παίρνει δύναμη για να στέκεται όρθιος απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Ίσως αυτό πρέπει να κάνει και ο Έλληνας πολίτης.

Αν δεν έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς , την εφορία ή άλλες υποχρεώσεις να δανειστεί ένα mountain bike ή ένα κανό ή ακόμη κι ένα σκάφος και να ξεχυθεί στα βουνά και στις θάλασσες να γεμίσει τις μπαταρίες του γιατί τις τσέπες του σίγουρα δεν μπορεί να τις γεμίσει.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ενότητα μεταξύ ποιών; Μεταξύ αυτών που φτωχαίνουν για να "ενισχυθεί" η Ελλάδα και αυτών που πλουτίζουν με την ευκαιρία της κρίσης και της εξαθλίωσης των υπαλλήλων τους;
    Ενότητα υπό την ηγεσία ποιού; Αυτού που αντί να ενώσει έχει διαλύσει τον κοινωνικό ιστό και προσπαθεί να κρύψει την ανεπάρκειά του δημιουργώντας εχθρότητα μεταξύ κοινωνικών ομάδων για να περάσει τα μέτρα που του υπαγορεύουν αλλοδαποί σύμβουλοι;
    Τα ακούει αυτά που λέει ή απλά κάνει ανάγνωση με το μυαλό στο κανό και μετά τρέχει στον καθρέφτη του και ρωτάει: Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, φαίνεται η καμπούρα μου ή την εξαφάνισα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνιστω προτου δημοσιοποιουνται δηλωσεις ανδρεικελων,να υπαρχει προειδοποιηση προς ευεξαπτους αναγνωστες γιατι υπαρχει κινδυνος να ξεσπασουν στο λαπττοπ τους ή να τους βγει το ροφημα τους απο την μυτη!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]