Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Αιγαίο ανήκει στα (πολυπολιτισμικά) ψάρια του

Τέλος στη φημολογία των τελευταίων ημερών για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες επιχειρεί να βάλει ο πρωθυπουργός με τη δήλωσή του, “οι πολίτες θέλουν να δουν αλλαγές και όχι εκλογές“, σε συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Επίσης, εκτός από τις αλλαγές, οι πολίτες βλέπουν να μην έχουν επιλογές, ενώ σας κοιτούν να λέτε στους ξένους μόνο yes. Βάλτε φρένο στις φορομπηχτές, γιατί η αγελάδα στέρεψε από χθες. Καλό θα ήταν ακόμη να πείτε στους Υπουργούς, να σταματήσουν για λίγο τις πα…ριές.

Μια νέα αρχαιολογική ανακάλυψη έρχεται, στο μεταξύ, να βάλει τέλος στην επικρατούσα άποψη πως η Κρήτη κατοικήθηκε από το 30.000 π.Χ. Η αρχαιολογική ομάδα του πανεπιστημίου Νορθ Καρολάινα στις ΗΠΑ, αναλύοντας χώμα κι εργαλεία, κατέληξε στο συμπέρασμα πως Homo Erectus ταξίδεψαν ως την Κρήτη και κατοίκησαν εκεί σχεδόν 100.000 χρόνια νωρίτερα από αυτό που πίστευαν αρχικά, δηλαδή από το 130.000 π.Χ.

Γελάγατε όταν σας λέγαμε ότι ο homo pasokus είναι μετεξέλιξη του homo erectus, ο οποίος μετανάστευσε στην Κρήτη, γιατί ο πολύ μακρινός πρόγονος των Παπανδρέου τους είχε τρελάνει στις φοροεπιδρομές. Τελικώς θα αποκαλυφθεί ότι οι Παπανδρέου κυβερνούν φυλές πέριξ της Μεσογείου από το 400.000 π.Χ. και ο ΓΑΠ είναι ο 666ος κυβερνήτης της οικογένειας. Ο Λιακόπουλος θα κληθεί να αποδείξει αν ήταν Νεφελίμ ή Ελλοχίμ και οι αρχαιολογική σκαπάνη θα φέρει στο φως κόκαλα ιθαγενών υπηκόων με εξαιρετικά χαμηλό προσδόκιμο ζωής.

Αλλά ευτυχώς που υπάρχουν και οι καλλιτέχνες, για να αποσαφηνίζουν πράγματα σε μας τους απαίδευτους. «Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια» είπε ο Γιώργος Νταλάρας σε συνέντευξη του στη Χουριέτ. Όχι στα ψάρια του, πράγμα που σημαίνει ότι ευνοούνται οι εποικισμοί όσων αλιευμάτων θέλουν να μεταναστεύσουν από την Ερυθρά Θάλασσα, ή την Μαύρη Θάλασσα, στην Άσπρη Θάλασσα. Τα γηγενή ψάρια απειλούνται με αλλοίωση της πολιτιστικής τους ταυτότητας και οι διακοπές στα νησιά θα απαιτούν διαβατήριο ως αξεσουάρ…

Αλλά με τον Κιλτίδη «μακεδονομάχο» πλέον του ΛΑΟΣ, μετά από μια σεμνή αλλά γεμάτη συμβολισμούς καριέρα στο «διεθνιστικό» ΔΗΣΥ, όλα επανέρχονται στη θέση τους. Ο Καρατζαφέρης είχε τόση χαρά λες και έφερε στο κόμμα τον … Ντέταρι.

Μικρός Οδυσσέας

ΥΓ: Μία μεγάλη μορφή των ελληνικών γραμμάτων, ο Νίκος Θέμελης, έφυγε χθες. Καλό κατευόδιο στον δημιουργό μιας μεγάλης διαχρονικής τριλογίας (Αναζήτηση, Ανατροπή, Αναλαμπή).

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]