Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση κατάργησε (ξανά) το Κοινοβούλιο, με υπογραφή Βενιζέλου


Με την έγκριση του Βενιζέλου η συμφωνία. Η κυβέρνηση κατήργησε το κοινοβούλιο. Εμπράγματες εγγυήσεις ερήμην του κοινοβουλίου για ακόμα μία φορά. Το πολίτευμα έχει καταλυθεί.

Σας είχαμε ενημερώσει παλαιότερα για τους λεονταρισμούς του κ. Βενιζέλου σχετικά με τις εμπράγματες εγγυήσεις των Φιλανδών.

Να σας θυμίσουμε και πάλι την ιστορία, όχι για κανένα άλλο λόγο...

Αλλά γιατί ο κ. Βενιζέλος "ξαναχτύπησε" και προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να καλύψει τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς της κυβέρνησης.

Την Παρασκευή 19/8/2011, ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρωινή Γραμμή» του Ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Βασίλη Λυριτζή, δήλωσε μεταξύ άλλων:

Β. Λυριτζής: Ναι, αλλά γιατί εμείς κ. Υπουργέ σπεύσαμε…

Ευ. Βενιζέλος: Μισό λεπτό, δε σπεύσαμε καθόλου. Εμείς στο πλαίσιο αυτό το οποίο ήταν πασίγνωστο και το είχαμε ανακοινώσει με όλους τους τρόπους, είχαμε την υποχρέωση σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, να κάνουμε σε διμερές επίπεδο μια διαπραγμάτευση με τη Φιλανδία για να δούμε αν σε διμερές επίπεδο μπορεί να ικανοποιηθεί η σχετική απαίτηση της Φιλανδίας, χωρίς αυτό να δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην εκτέλεση του προγράμματος, στις δικές μας χρηματοοικονομικές ανάγκες και χωρίς να έχει η οποιαδήποτε εγγύηση εμπράγματο χαρακτήρα, γιατί εμείς δεν θέλαμε και δεν θέλουμε να δώσουμε εγγυήσεις εμπραγμάτου χαρακτήρα.

Β. Λυριτζής: Να επανέλθω… Γιατί εμείς όταν οι χώρες της Ευρωζώνης δεν ήθελαν να στείλουν ένα καθαρό μήνυμα σε σχέση με αυτό που συζητάμε τώρα, στις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, γιατί εμείς δεν επιμείναμε για να διασφαλιστούμε από αυτή τη θολή κατάσταση;

Ευ. Βενιζέλος: Διότι δεν θα συμφωνούσε η Φιλανδία στην έκδοση της απόφασης. Είναι τόσο απλό. Και η απόφαση λέει ότι προβλέπεται να δοθεί η εγγύηση “where appropriate”, όπου αυτό είναι πρόσφορο και με τον τρόπο που είναι πρόσφορο. Τα κείμενα αυτά είναι προϊόν πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Σαμαράς, λοιπόν, και η Νέα Δημοκρατία είναι μια χρυσή ευκαιρία τώρα να βοηθήσουν τη χώρα, έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τον Πρωθυπουργό της Φιλανδίας που ανήκει στο ίδιο κόμμα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με τον κ. Σαμαρά, που υπεδέχθη τον κ. Σαμαρά στην τελευταία συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι…

Να αντιληφθεί και η φιλανδική κυβέρνηση ότι δε μπορεί να δημιουργεί τέτοιου είδους ευρύτερα προβλήματα στη λειτουργία της ευρωζώνης.

Ας πάμε και λίγο πίσω... (24/6/2011 ALTER)
"Κάναμε λοιπόν μια διμερή συνάντηση και θέσαμε τα ζητήματα και υπάρχει ένα διάλογος για να καταλάβουν οι φίλοι μας οι Φινλανδοί ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει δεκτό γιατί δεν βοηθάει ούτε αυτούς, ούτε συνολικά την υπόθεση της Ευρωζώνης. Αλλά αντιλαμβάνεστε ότι τέτοιες δυσκολίες υπάρχουν διαρκώς.
Μπορούσα εγώ να δεχτώ το κοινό ανακοινωθέν με τέτοια παραγραφούλα μέσα;
Έπρεπε λοιπόν να πω ότι δεν γίνεται και θα πω πολλές φορές ότι δεν γίνεται, αλλά πρέπει όλα να γίνουν με ένα ρυθμό και με ένα σχέδιο".

Δεν πέρασαν είκοσι μέρες και το Εurogroup στις 11/7/2011, όπως σας είχαμε ενημερώσει ΕΔΩ, έβαλε μέσα στην ανακοίνωση του (όπως βλέπετε στην εικόνα) ότι, ίσως απαιτηθούν από την Ελλάδα εμπράγματες εγγυήσεις για το νέο δάνειο (including through a collateral arrangement where appropriate).

Σύμφωνα με την πιο πάνω ανακοίνωση ΟΛΕΣ οι χώρες έχουν την δυνατότητα, να ζητήσουν εμπράγματες εγγυήσεις !!! Και κάτι τελευταίο...

Έχουμε υπογράψει τελικά διμερή-διακρατική συμφωνία με τους Φιλανδούς;;
Nαι ή Όχι..

Αν ναι, να μας πει η κυβέρνηση που είναι αυτή η σύμβαση, ποιος την υπέγραψε και αν πέρασε από την Βουλή.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ποια βουλη ρε μητρο;!Ποιο κοινοβουλιο;
    Παρτε το χαμπαρι οτι εχουμε καθεστως με 300 προδοτες.
    Αλλα δεν πειραζει ουτως η αλλως φθασαμε στο τερμα!Ο κοσμακις αρχισε να πειναει και τρωνε απο τα σκουπιδια και οσοι δεν το αντεχουν αυτοκτονουν.Οποτε κοντα ειναι η ωρα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]