Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα των σκανδάλων...


Η κρίση γίνεται ευκαιρία ή οι ευκαιρίες επιτείνουν την κρίση; Με δεδομένη την οικονομική (αλλά στην ουσία πολιτική) κρίση που βιώνει η Ελλάδα, πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης Παπανδρέου θα έπρεπε να είναι η εξοικονόμηση και ο επαναρθολογισμός στα έξοδα του δημοσίου που επιβαρύνουν και μεγενθύνουν το δημοσιονομικό έλλειμμα, διογκώνοντας τελικά το πρόβλημα του κρατικού ισολογισμού.

Σήμερα θα εμφανίσουμε μία σειρά από σκάνδαλα (μικρά αλλά όχι ασήμαντα) που καταδεικνύουν το έλλειμμα της κυβερνητικής ανταπόκρισης στην προσπάθεια μείωσης του προβλήματος χρέους.

129.200 ευρώ για αγορά γάλακτος ξόδεψε ο ΗΛΠΑΠ
Δεν υπάρχει κάποιο λάθος στον τίτλο της ανάρτησης! Πράγματι, ο ΗΛΠΑΠ προχώρησε στην αγορά 200.000 κυτίων γάλακτος εβαπορέ προς 0,646 το τεμάχιο.

Το σχετικό έγγραφο εδώ. Προσπαθώντας να βρω τι θα τα κάνει τα γάλατα ο ΗΛΠΑΠ, έπεσα πάνω στην προκήρυξη του ίδιου διαγωνισμού της περασμένης χρονιάς όπου κι αναφέρεται:

Ο Η.Λ.Π.Α.Π. στα πλαίσια διερευνητικής διαδικασίας προσκαλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις SUPER MARKET όπως υποβάλλουν προσφορά για τη διανομή γάλακτος στο προσωπικό του (1.250 + 20%) άτομα περίπου) με τη χρήση διατακτικών εντολών

Να υποθέσω ότι εγώ που θεωρώ παράλογη την εν λόγω "πρόβλεψη" για το προσωπικό του ΗΛΠΑΠ είμαι νεοφιλελεύθερος;


Διαύγεια: 341 ευρώ για την επισκευή ενός "αρχαίου" εκτυπωτή
Η Διεύθυνση Υγείας των Ζώων (τίποτα δεν είναι τυχαίο...) ξόδεψε 341,94 ευρώ για να επισκευάσει έναν εκτυπωτή HP Deskjet 6122 απροσδιορίστου ηλικίας.

Το σχετικό έγγραφο εδώ. Στο Amazon.com μπορεί κανείς να αγοράσει έναν τέτοιο εκτυπωτή με περίπου 50 δολάρια εδώ.

Ρίξτε ενδεικτικά μια ματιά στο E-Shop.gr (εδώ) για να δείτε τι μπορεί κανείς να αγοράσει σήμερα με το ίδιο ποσό...

Είναι προφανές ότι για όλα φταίει το ΔΝΤ (και ίσως ο Καραμανλής...)


Λεφτά του Άκη στην Ελβετία;!
Έγγραφα και ντοκουμέντα για λογαριασμούς στην Ελβετία αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για καταθέσεις 6,4 εκατ.δολ στην Credit Lyonnais της Γενεύης και τη διασύνδεσή τους με την offshore εταιρεία BlueBell και σημειώνει ότι για τα αποκαλυπτικά έγγραφα ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Ιωάννης Τέντες, στον οποίο αύριο θα παραδοθούν όλοι οι νέοι «καυτοί» φάκελοι.

Μπλέκει ο Άκης όλο και περισσότερο...


Ευχαριστούμε την "Παραπολιτική" για το υλικό. Αύριο, θα εμφανίσουμε ένα πρώτου μεγέθους σκάνδαλο (που δεν έχει χαρακτηριστεί ως σκάνδαλο) και που αφορά ευαίσθητες εθνικά κρατικές υπηρεσίες... "Ες αύριον τα σπουδαία", λοιπόν...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Tα γάλατα και ο αρχαίος εκτυπωτής δεν είναι τίποτε μπροστά σε όσα ξοδεύονται για πτήσεις υπουργών, που όντας "εξοχότητες" αρνούνται να πετάξουν με τις κοινές αερογραμμές, όπως οι υπόλοιποι πολίτες. Αν βάλουμε και την υπερενισχυμένη προσωπική φρουρά πολιτικών και δημοσιογράφων (κάτι ανήκουστο σε άλλες χώρες) τότε ο λογαριασμός ανεβαίνει επικίνδυνα. Όσο για τις ζεϊμπεκιές σε προγράμματα της ΕΡΤ όπως του Σπύρου Παπαδόπουλου και της Μπήλιως Τσουκαλά και πόσο κοστίζει το λεπτό της κάθε ζεϊμπεκιάς από την τσέπη μας μέσω λογαριασμών ΔΕΗ, τι να συζητάμε... Με τη δική μας ανοχή έχουν αποθρασυνθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω την αισθηση οτι ο Ακης δεν θα μεινει με σταυρωμενα τα χερια!!Εαν καει,θα τους παρει μαζι του ολους!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]