Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για πόσο ακόμα θα αντέξουμε μέχρι να ξεσηκωθούμε και να τους πάρουμε με τις πέτρες;

Οι πληροφορίες για τα έργα και τις ημέρες της θλιβερής ολιγαρχίας που μας κυβερνά έρχονται στην επιφάνεια με τόσο καταιγιστικό ρυθμό που δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τη σούμα…Από τα ατελείωτα ψέματα του πιο επικίνδυνου και μοιραίου Πρωθυπουργού που πέρασε ποτέ από το τιμόνι της Ελλάδας, περάσαμε στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις μπίζνες των εταιρειών της Πρωθυπουργικής οικογένειας που σχετίζονται άμεσα με την χρεοκοπία της χώρας και το ξεπούλημά της στους διεθνείς κερδοσκόπους.

Όσο για τον θίασο Υπουργών, Βουλευτών, Δημάρχων και κομπάρσων που πλαισιώνει τον ατάλαντο πρωταγωνιστή, δεν μπορεί να αντισταθεί στο εμφανέστατο σχέδιο προδοσίας, γιατί τα μέλη του έχουν τις δικές τους μπίζνες να φροντίσουν. Ο ένας αντιπρόεδρος, η παλιά ευτραφής και καλοζωισμένη καραβάνα, έχει πολλές προσκλήσεις από διάφορα χλιδάτα θέρετρα και εκθέσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού (όπως το πρόσφατο πολυτελές τριήμερο της Ιταλίας με λεφτά του Υπ. Πολιτισμού, δηλαδή δικά μας) στις οποίες παρεβρίσκεται με σκοπό -καταρχήν- την προσωπική του απόλαυση αλλά και το μοναδικό πολιτικό έργο που του έχει ανατεθεί που δεν είναι άλλο από την δυσφήμιση του ελληνικού λαού.

Ο έτερος και νεόκοπος ευτραφής αντιπρόεδρος, έχει να παίξει τσαντοπόλεμο και τσιγκολελέτα με τους ξένους δεσμοφύλακές μας, όπως είδαμε σε πρόσφατες φωτογραφίες, να μιλήσει με την Χίλαρι για τα δώρα που θα… τους φέρουν πιο κοντά, όπως ο χρυσός και τα πετρέλαια και να κάνει καμιά εκατοστή δηλώσεις προς τους ιθαγενείς (εμάς δηλαδή) γεμάτες κουραστικές και ακαταλαβίστικες μπαρούφες.

Ο πρίγκηψ Γερουλάνος πάλι έχει να φροντίσει τα οικονομικά της δικής του οικογένειας (Βλ. Μουσείο Μπενάκη), τα του μεγάλου τζαμιού στην Αθήνα, αλλά και τις αναστηλώσεις των οθωμανικών λουτρών και μνημείων

Ποιός άλλος μένει….Η Μπιρμπίλω τακτοποιήθηκε και αυτή εις τας Ευρώπας και τώρα έχει να φροντίσει τις μετακομίσεις στο εξωτερικό και να κάνει συνεντεύξεις στο υπηρετικό προσωπικό που θα της παρασχεθεί (με τα λεφτά μας εννοείται), οπότε ποσώς την ενδιαφέρει και αυτήν τι θα απογίνει η χώρα και ο λαός.

Η Διαμαντοπούλου επίσης δεν μπορεί να αντιδράσει γιατί είναι πνιγμένη στη δουλειά. Έχει να φροντίσει 250 προσλήψεις ιεροδιδασκάλων που θα διδάξουν το κοράνι στη Θράκη, να κοιτάξει μήπως απέμεινε τίποτα στην ελληνική ιστορία που διδάσκονται τα παιδιά μας το οποίο να παραπέμπει στον ορισμό του ”έθνους” ή της ”δημοκρατίας” προκειμένου να το αφαιρέσει άμεσα και φυσικά να διαλύσει το δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Ο Δρούτσας πάλι εκτός από το αχαλίνωτο shopping-therapy, έχει να δει και το θέμα του ψεύτικου διδακτορικού του από το πανεπιστήμιο με το βαρύγδουπο όνομα «Forschungsinstitut für Europafragen der Wirtschaftsuniversität Wien», το οποίο πανεπιστήμιο όμως…δεν γνωρίζει ότι τον έχει …καθηγητή και βεβαίως να τακτοποιηθεί και στις Βρυξέλλες…

Ο βουλευτής Σήφης Βαλυράκης έχει και αυτός τις δικές του έγνοιες μετά από τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών και το ηθικό ζήτημα που προκύπτει σχετικά με την εταιρεία Brodyn της οποίας είναι μέτοχος μαζί με τα παιδιά του και η οποία παρέχει υπηρεσίες στον ΟΠΑΠ εδώ και 25 χρόνια , συμπεριλαμβανομένου και του διαστήματος 1985-1988, κατά το οποίο ο Σήφης Βαλυράκης διετέλεσε υφυπουργός Αθλητισμού, χωρίς να φέρεται επισήμως ως εταίρος του «οικογενειακού ομίλου» Brodyn…

Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ’- Καμίνης, βάζει μια υπογραφή να γίνουν τα τζαμιά στην Αθήνα, βάζει άλλη μια υπογραφή υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, το οποίο κατεδαφίζει το δημόσιο ακαδημαϊκό Πανεπιστήμιο αλλά το μυαλό του είναι σε πιο σοβαρά πράγματα όπως η μήνυση που έκανε ο ίδιος στο ….Δημόσιο γιατί όταν ήταν Συνήγορος του Πολίτη δεν του αναγνώρισαν αποδοχές ίσες με του προέδρου του Νομικου Συμβουλίου του Κράτους και ζητάει αναδρομικά…μόλις 300.000 ευρωπουλάκια.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είναι πάρα πολύ απασχολημένος με την καινούρια παρτίδα ληγμένων χημικών που θα κοστίσει μόλις 1.000.000 ευρώ, παραγγελία στην οποία προχώρησαν μετά την διαπίστωση ότι οι διαδηλωτές είναι σαν τις κατσαρίδες, δηλαδή προσαρμόζονται στα δηλητήρια και γίνονται ανθεκτικοί, συνεπώς έπρεπε να βρει και να παραγγείλει κάτι πιο δραστικό. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η χώρα εισαγωγής των νέων δολοφονικών αερίων είναι η ….φίλη μας η Γερμανία. Μα πόσα καλά μας έχει κάνει αυτή η χώρα πια…. Επίσης έχει να ετοιμάσει τη δήλωση Νο 2345 για την προστασία των πολιτών και να μας δείξει τη μακέτα Νο 35 που έχει ετοιμαστεί για τον φράχτη του Έβρου. Έχει ακόμα να φροντίσει για την πρόσληψη άλλων 45 αστυνομικών να τον φυλάνε, καθώς οι 45 που ήδη έχει δεν κρίνονται αρκετοί για να φυλάξουν μια πολιτική προσωπικότητα του δικού του μεγέθους.

Για το τέλος αφήσαμε τον βαψομαλλιά πρώην τσάρο της οικονομίας (Αλήθεια, η οικονομία το ξέρει ότι αυτός είναι Τσάρος της;;;), ο οποίος έχει να κάνει πολλά πράγματα: Έχει να βρει νοικάρη για το εξοχικό στη Σέριφο με 6.500 ευρώ τη βδομάδα, ναι…καλά το διαβάσατε, 6.500 ευρώ τη βδομάδα είναι τα χρήματα που λαμβάνει ο τσάρος από το συγκεκριμένο σπίτι, να δει τι θα κάνει με το νέο σκάνδαλο της πολυτελούς πισίνας του εν λόγω σπιτιού, την οποία δήλωνε ως …ΥΔΑΤΟΣΥΛΛΕΚΤΗ αφού δεν επιτρεπόταν η πισίνα στο συγκεκριμένο μέρος. Επίσης πρέπει να δει τι θα κάνει με το αυθαίρετο της μάνας του, το οποίο είναι μέσα σε δασική περιοχή και έσκασε τώρα και αυτό σε μια περίοδο που τον έκαναν Υπουργό Περιβάλλοντος και όσο να’ναι έχουν πάρει φωτιά τα μπατζάκια του από την ξεφτίλα όλων των παραβάσεων και των παρανομιών που έχει κάνει και βγαίνουν μια μια στη φόρα. Από τα τρεχάματα θα αφήσει άβαφη και τη ρίζα ο φουκαράς…

Το ερώτημα είναι για πόσο ακόμα θα τους ανεχόμαστε και θα τους αφήνουμε να κάνουν πλιάτσικο στη χώρα και τις ζωές μας;;;

*κοντραμπατζήδες= λαθρέμποροι που δρούσαν στη Μεσόγειο και ειδικά στο Αιγαίο.

(Λέμε κοντραμπατζήδες και όχι κοντραμπατζής, γιατί η ”δουλειά” απαιτούσε πολλούς μαζί, καλή ώρα όπως τώρα…. )


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Εν τω μεταξύ, μετά από συνεννόηση Καστανίδη και Σαχινίδη, καταβλήθηκε η οικονομική ενίσχυση των κομμάτων για το β' τρίμηνο. Συνολικά τους ακούμπησαν 13.504.656 ευρώ, ως εξής:

    ΠΑΣΟΚ: 5.436.332,61
    ΝΔ: 4.249.890,51
    ΚΚΕ: 1.306.274,48
    ΛΑΟΣ: 1.089.378,37
    ΣΥΡΙΖΑ: 972.624,83
    ΟΙΚΟΛ. ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 450.155,20

    Δεν θα σχολιάσω. Αλλά κάνει πολύ ζέστη ξαφνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να διαβάσετε Γιάννη Μαγκλή και να μην προσβάλλετε τους κοντραμπατζήδες. Ήταν οι πειρατές του Αιγαίου, κάτι αντίστοιχο με τους αρματωλούς και κλέφτες της ηπειρωτικής Ελλάδας, και το περισσότερο κοντραμπάντο γινόταν εις βάρος τούρκικων πλοίων στον καιρό της Τουρκοκρατίας. Όχι μόνο εμπορικών πλοίων και ψαράδικων, αλλά και τούρκικων πολεμικών της εποχής. Πού η σύγκριση με αυτούς τους λαπάδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι κοντραμπατζήδες ήταν άνθρωποι της θάλασσας που
    έκαναν λαθρεμπόριο (κοντραμπάντο), στα λιμάνια ή λήστευαν καράβια, ή έκαναν και τα δυο. Υπήρχαν σε όλη τη Μεσόγειο και όχι μόνο στο Αιγαίο και ακόμα και σήμερα από τους ψαράδες έτσι χαρακτηρίζονται.

    Αρκετοί Έλληνες λογοτέχνες (όχι μόνο ο Γ. Μαγκλής), που ασχολήθηκαν με το θέμα,ανέδειξαν μέσα από τα μυθιστορήματά τους, την λεβέντικη- ασίκικη πλευρά ορισμένων κοντραμπατζήδων της Τουρκοκρατίας που μέσα από το λαθρεμπόριο, κυρίως των όπλων,βοήθησαν τον ελληνισμό. Πράγματι υπήρξαν και τέτοιες περιπτώσεις...

    Όταν αποκάλεσα όμως τους κυβερνώντες ''κοντραμπατζήδες'', δεν είχα σίγουρα κατά νου την φωτεινή και λεβέντικη πινελιά που τους προσθέτουν οι λογοτέχνες μας, αλλά αρκέστηκα στα τυπικά στοιχεία του λαθρεμπορίου που είναι η βουτιά στο άνομο κέρδος, η παράνομη συναλλαγή και η υπόγεια δράση.

    Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις.
    Πάντα καλοδεχούμενες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]