Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το παρακράτος του Παπουτσή παραμένει ασύλληπτο

Η "παρακρατική" σελίδα του 23χρονου Π.Κ που υπηρετεί στο Α.Τ Μεταμόρφωσης, που προέτρεπε συναδέλφους του να βιαιοπραγούν

Δικογραφία σχηματίζεται, από το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος 23χρονου αστυνομικού που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ο οποίος είχε δημιουργήσει και διαχειριζόταν, επί τετράμηνο περίπου, ομάδα με τον τίτλο «Ομάδα ΔΕΛΤΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ» σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα, ύστερα από καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με την λειτουργία ομάδας ( group ) που έφερε τίτλους και εμβλήματα της Ελληνικής Αστυνομίας σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία, μεταξύ άλλων, περιέχονταν και αναρτιόνταν φωτογραφικό υλικό αστυνομικού χαρακτήρα, με σχόλια και προτροπές στη διάπραξη ποινικών αδικημάτων σε βάρος ομάδων προσώπων, σχηματίσθηκε δικογραφία στο πλαίσιο της οποίας, με εισαγγελική παραγγελία, ενημερώθηκε η διαχειρίστρια εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης και καταργήθηκε ο ιστότοπος.

Από την περαιτέρω αστυνομική ψηφιακή έρευνα στελεχών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αλλά και την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, εντοπίσθηκαν και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του δημιουργού και διαχειριστή της ομάδας στο πρόσωπο του 23χρονου αστυνομικού.

Χθες κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, πραγματοποίησε έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, εντός του οποίου βρέθηκαν αποθηκευμένες φωτογραφίες οι οποίες είχαν αναρτηθεί στην επίμαχη σελίδα.

Ο 23χρονος δεν συνελήφθη καθόσον είχαν παρέλθει τα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας και η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο 23χρονος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Επισημαίνεται ότι η χρήση τίτλων, εμβλημάτων και σημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας ή η χρήση όρων που αναφέρονται με οποιονδήποτε τρόπο σε Υπηρεσίες της με σκοπό τη διαφήμιση, διάδοση ή κυκλοφορία εντύπων ή άλλων ειδών δεν επιτρέπεται και διώκεται από το νόμο.


Σχόλιο ιστολογίου:
Μετά από αυτά, μήπως πρέπει να απευθύνουμε μία ερώτηση στον καθ' ύλης και θεσμικά αρμόδιο υπουργό κύριο Παπουτσή;
Αλήθεια, κύριε υπουργέ, οι αστυνομικοί (κάθε τομέα της Ελληνικής Αστυνομίας) περνάνε από ψυχολογικά και ψυχομετρικά τεστ ή μήπως οπλίζετε ανθρώπους που είναι ικανοί για τα χειρότερα, μη όντας ικανοί να αντιληφθούν την σοβαρότητα της θέσης τους και την ισχύ που τους παρέχετε;
Μήπως, τελικά, κύριε Παπουτυσή, οπλίζετε (συν τοις άλλοις) και εγκληματίες οι οποίοι χρησιμοποιώντας το νόμο (αλλά και παραβιάζοντάς τον ταυτόχρονα) κινούνται κατά των πολιτών και κατά του ίδιου του Συντάγματος;
Τί αποτελέσματα θα είχαμε σε περίπτωση που ελέγχονταν ψυχομετρικά οι άνδρες των ΜΑΤ που πήραν μέρος στην περίφημη (και εγκληματική) επίθεση κατά Ελλήνων πολιτών στην πλατεία Συντάγματος;


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]