Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο κοριός «έπιασε» λογιστές και εφοριακούς

Χιλιάδες συνομιλίες για φοροδιαφυγή

Στο στόχαστρο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στελέχη Εφοριών έχουν μπει μεγάλα φοροτεχνικά γραφεία, αλλά και γνωστοί δικηγόροι των Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Πρώτο Θέμα», η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να ελέγξει τη φοροδιαφυγή και κατ’ επέκταση τη διακίνηση του μαύρου χρήματος, αποφάσισε να επιστρατεύσει – μεταξύ των άλλων – και τον πολυσυζητημένο κοριό της ΕΥΠ.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν «μεγάλα ψάρια» που δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνιας στις Εφορίες. Έτσι, στο υπουργείο Οικονομικών έχουν περιέλθει εδώ και καιρό πληροφορίες σχετικά με τη δράση που αναπτύσσουν υψηλόβαθμα στελέχη Εφοριών.

Οι πρώτες επιχειρήσεις έχουν αρχίσει και αναμένεται να δώσουν συναρπαστικά στοιχεία. Για παράδειγμα, λέγεται ότι έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 25 εφοριακοί που δραστηριοποιούνται στα μεγάλα ελεγκτικά κέντρα.

Με δεδομένη την αποφασιστικότητα που έχει δείξει κατά τη διάρκεια της διαδρομής του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος Γ.Πεπόνης θα πρέπει να θεωρείται περισσότερο από σίγουρο ότι οι αποκαλύχεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας θα ταρακουνήσουν για τα καλά το σύστημα.

Άλλωστε, αυτό είναι το ζητούμενο για την κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο έναντι της τρόικας με αφορμή την αδυναμία που επιδεικνύει στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αλλά και λόγω των παρανομιών που λαμβάνουν χώρα στις Εφορίες της χώρας.


Σχόλιο ιστολογίου:
Επειδή διαπιστώνουμε πως η δραστηριότητα σχετικά με το κυνήγι του οικονομικού εγκλήματος είναι ιδιαίτερα αυξημένη, οφείλουμε να επιδώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Μόνο, που, διαπιστώνουμε πως το "κυνήγι" γίνεται με άνδρες και "μηχανήματα" της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (όπως αναγράφουν τα σχετικά δημοσιογραφικά ρεπορτάζ) και όχι με το ανάλογο υλικό και άνδρες που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ... Γιατί συμβαίνει αυτό; Αφού η Ελληνική Αστυνομία διαθέτει την ανάλογη (με την ΕΥΠ) τεχνική υποδομή (το γνωστό βαλιτσάκι), γιατί δεν χρησιμοποιεί το δικό της στο κυνήγι του οικονομικού εγκλήματος; Τί συμβαίνει με το δικό της υλικό; Σχετική ερώτηση στην Βουλή έχει καταθέσει και ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κύριος Ιωάννης Κοραντής. Πού βρίσκεται και πως "απασχολείται" το "βαλιτσάκι" της ΕΛ.ΑΣ.; Μπορεί να απαντήσει ο κύριος Παπουτσής ή μήπως θα έπρεπε να ρωτήσουμε κάποιον άσχετο, όπως τον κύριο Καρχιμάκη;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΛΑΚΑ, ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΙΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ !!!!!!!!!!
    "ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ" !!!!!
    ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δείτε που στο τέλος δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία (αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα) ως παρανόμως ληφθέντα... Και αλήθεια ποιός Τομέας, ποιά Διεύθυνση και ποιό Τμήμα της Ε.Υ.Π., με βάση το νόμο και το Π.Δ. επεξεργάζεται τα όποια στοιχεία συλλέγει ο "κοριός";

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]