Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβέρνηση με σκληρό τροϊκανό πυρήνα ετοιμάζει ο Παπανδρέου

Κυβέρνηση compact ετοιμάζει ο Παπανδρέου

Σαρωτικό ανασχηματισμό, με την κυριολεκτική έννοια του όρου, ετοιμάζει, αν δεν έχει έτοιμο, ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός δήλωσε την Παρασκευή πως θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να σώσει τη χώρα. Η δέσμευσή του αυτή αφορά και τη σύνθεση και τη δομή της κυβέρνησής του. Σύμφωνα με ενδείξεις, το νέο σχήμα θα είναι πολύ μικρότερο, θα περιλαμβάνει τεχνοκράτες και ίσως πολιτικά πρόσωπα πέραν του ΠΑΣΟΚ και θα αποδίδει... δικαιοσύνη ως προς την προσφορά του κάθε στελέχους μέχρι σήμερα.

Όπως γράφει σήμερα το «Έθνος», ο στόχος του Γ. Παπανδρέου είναι τριπλός: να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησής του, να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας και να πετύχει συμμαχίες στο εσωτερικό, και να πείσει τους δανειστές μας ότι κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να υλοποιήσει τη συμφωνία.

Για την προετοιμασία της κίνησης δεν αποκλείεται να γίνει νέος κύκλος επαφών του πρωθυπουργού με τους υπουργούς, ενώ θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα εντός του Σαββατοκύριακου μυστικά ραντεβού με τις προσωπικότητες που βολιδοσκοπεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Τα χαρακτηριστικά που αναζητεί η κυβέρνηση συγκεντρώνουν πρόσωπα όπως ο Λ. Παπαδήμος, ο Τ. Αράπογλου, ο Απ. Ταμβακάκης, ο Β. Ράπανος, ο Γ. Στουρνάρας, ο Τ. Γιαννίτσης κ.ά. Πρόκειται για ονόματα που αποτελούν άνοιγμα και προς την περίοδο Σημίτη αλλά και προς την περίοδο Καραμανλή.

Παραμένει, όμως, ως ερωτηματικό η αντίδραση ή ο χειρισμός του υφιστάμενου πολιτικού προσωπικού. Οσων βρίσκονται στην κυβέρνηση και όσων κάθονται στα έδρανα της Βουλής. Τα πρόσωπα είναι πολλά, με την ιστορία τους και τις φιλοδοξίες τους.
• Οι κορυφαίοι: Θ. Πάγκαλος, Ευ. Βενιζέλος, Κ. Σκανδαλίδης, Α. Λοβέρδος, Α. Διαμαντοπούλου, Μ. Χρυσοχοΐδης, Δ. Ρέππας κ.ά.
• Οι παπανδρεϊκοί: Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Π. Γερουλάνος, Χ. Παμπούκης, Δ. Δρούτσας, Τ. Μπιρμπίλη, Λ. Κατσέλη, Χ. Καστανίδης, Π. Μπεγλίτης, Ντ. Ρόβλιας, Μ. Οθωνας κ.ά.
• Οι εν αναμονή: Ε. Παναρίτη, Ηλ. Μόσιαλος, Π. Ευθυμίου, Χρ. Πρωτόπαπας, Κ. Καρτάλης, Γ. Φλωρίδης κ.ά.
Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς την αντίδραση των προαναφερθέντων στις εξελίξεις, όπως είναι δύσκολο να προεξοφληθεί και η αναίμακτη έγκριση του μεσοπρόθεσμου από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Προφανώς ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει καταλάβει τίποτε από όλα όσα συμβαίνουν. Είναι βέβαιο πως δεν γνωρίζει καν τι φταίει για το χάλι της χώρας. Αλλά, πώς είναι δυνατόν να το καταλάβει, όταν τον φτύνουν όλοι κι αυτός νομίζει ότι βρέχει;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Μόνο όταν τον στείλουμε στον διάολο, και μετά τον βάλουμε να σαπίσει στην φυλακή, τότε και μόνο τότε θα καταλάβει. Τότε θα καταλάβει αυτό που δεν θέλει τώρα να καταλάβει. Πως παίζει με ένα ολόκληρο λαό σαν να πρόκειται για μαριονέτες, πως ψεύδεται, επιορκεί, κατεδαφίζει την ιστορία, ξεπουλά την χώρα και το μέλλον της, βυσσοδομεί στην υπομονετικότητά μας και καταπατά κάθε έννοια νομιμότητας εντός της εθνικής επικράτειας. Αν είχαμε έστω και ελάχιστη σύμπνοια θα έπρεπε να τον είχαμε κρεμάσει στο σύνταγμα, όχι να τον έχουμε πρωθυπουργό. Μια καλοστημένη απάτη, μια χωρίς προηγούμενο παράδοση της χώρας μας στις βεβηλες απαιτήσεις της πιο σκοτεινής λαίλαπας του πλανήτη. Ο άνθρωπος είμαι σίγουρος πως θα έχει την τιμωρία που του αξίζει, την τιμωρία που δεν μπορεί να φανταστεί. όσο για τα εναπομείναντα βοθροκομματόσκυλα που λυμαίνονται ακόμα τα τελευταία ψιχία του ιδρώτα του ελληνικού λαού κάποια στιγμή θα βρεθούν μπροστά σε κάτι για το οποίο θα εκπλαγούν...
    Ακόμα νομίζουν πως η Ελλάδα είναι προέκταση του κόμματός τους...
    Δεν έχουμε πλέον πολλά περιθώρια χρόνου, ο δωσίλογος πρωθυπουργός βιάζεται να επιτελέσει το έγκλημά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως και να μοιράσεις την τράπουλα... ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ γιωργάκη -Persona non grata- στην Ελλάδα.


    [Δείτε κι αυτά!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=GgG3HW7aE38&feature=related ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ!!!!! Ναι στο χερι των Ελληνων Πολιτων!!

    ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΩΡΑ ΚΙΟΛΑΣ, ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!!!!
    Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!!!!

    ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΜΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΚΑΨΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ....
    ΚΑΜΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟΙ ....
    ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΟ ΘΙΒΕΤ.

    ΑΝΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ... ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΊΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.

    ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΕΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ !!!!!

    ΣΤΟΥΡΝΑΡΕΣ, ΣΑΛΕΣ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΙΔΕΣ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΣΚΟΥΛΉΚΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΠΟΥ ΩΣ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΠΑΞΕΙ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑΝ + 105 ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΌΝΙΟ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΥΘΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΒΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΜΑΣ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΝΕΡΕΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]