Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκρηξη σε πυρηνικό αντιδραστήρα στην Ιαπωνία


Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji, το οποίο επικαλείται την τοπική αστυνομία στην πόλη Okuma, έχει πραγματοποιηθεί έκρηξη στις εγκαταστάσεις πυρηνικού σταθμού της εταιρείας Fukushima Daiichi Tokyo Electric Power Co.
Σύμφωνα πάντα με το Ιαπωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, υπάρχουν αναφορές για μία έκρηξη και μεγάλη στήλη καπνού, ενώ Ιάπωνες αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει πως είναι δυνατή μία πυρηνική τήξη.
Αξιωματούχοι του πυρηνικού εργοστασίου ανέφεραν ότι μέρος του πυρηνικού αντιδραστήρα έμεινε εκτεθειμένο στον αέρα για σύντομη χρονική στιγμή και έγινε προσπάθεια από το προσωπικό να ανέβει το επίπεδο του νερού προκειμένου να συνεχιστεί η ψύξη του αντιδραστήρα.
Άλλοι υπάλληλοι του εργοστασίου ανέφεραν ότι υπήρξε ατμός από οποίος δημιουργήθηκε στην μονάδα παραγωγής ενέργειας. Ο ατμός αυτός χαρακτηρίστηκε επικίνδυνος, αφού εκτέθηκε στην ατμόσφαιρα από το σύστημα εξαερισμού της μονάδας.
Με την αναφερόμενη έκρηξη, το συμπέρασμα είναι πως το επιπλέον νερό που αντλείται στον πυρηνικό αντιδραστήρα για την ψύξη του, δεν ήταν επαρκές και δεν μπόρεσε να αποτρέψει την κατάρρευση στο εσωτερικό του πυρήνα του αντιδραστήρα.
Το μόνο βέβαιο είναι πως η συγκεκριμένη πυρηνική ηλεκτροπαραγωγική μονάδα βιώνει μία πολύ σοβαρή κρίση, πολύ μεγαλύτερη από ότι αρχικά είχε αναφερθεί στις Ιαπωνικές αρχές…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]