Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οριστικό! Ο Παπανδρέου δεν πουλάει όσα υποθήκευσε ο ίδιος!

Υπό το κράτος πανικού ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου διακήρυξε χθες ότι θα φέρει προς ψήφιση νόμο που δεν θα επιτρέπει την πώληση της δημόσιας περιουσίας. «Η Ελλάδα δεν πουλάει τη γη της» δήλωσε χθες δημόσια και πρόθεσε ότι αυτό θα κατοχυρωθεί και με νόμο.

Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, όμως, στη δανειακή σύμβαση που υπέγραψε, στο άρθρο 14 παρ. 5, αναγνωρίζει στους δανειστές της χώρας το δικαίωμα να προχωρούν σε κατάσχεση όχι μόνον της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, αλλά και κρατικής περιουσίας ταγμένης στην εξυπηρέτηση δημόσιου σκοπού.

Τα έχει υποθηκεύσει όλα με το Μνημόνιο

Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος

Και δεν είναι μόνο η δημόσια γη, είναι και οι υποδομές και οι ΔΕΚΟ, και ο ορυκτός πλούτος και τα κοιτάσματα…

Πηγή





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. ...και ο πυθμένας της θάλασσας κάτω από τη "δημόσια περιουσία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα έχουν ήδη υποθηκευθεί, οπότε τι νοημα έχει η άρνησή του??? Απλά το παίζει τζαμπα μάγκας για να τον ξαναψηφισουν οι Australopithicus Pasokus (έρχονται κάλπες...)

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μην προσβάλλουμε τον αυστραλοπίθηκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να πουλήσει που δεν είναι δικό μας τίποτε πια, το ΔΝΤ μπορεί να τα εκποιήσει... ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ (ακόμα και στους Τούρκους). Καταλαβαίνω να μην έχει κατανοήσει ότι υπέγραφε στα Ελληνικά, μα το καταραμένο το Μνημόνιο είχε και Αγγλική μετάφραση, ούτε εκείνη κατανόησε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να μας εξηγησουν οι συνταγματολογοι του ΠΑΣΟΚ τι σημαινει "αναγκαστικος νομος" και αν αποτελει νομικο ορο στο ελληνικο Δικαιο!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]