Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ψευδοκράτος αρχίζει έρευνες για πετρέλαιο!

Ο «υπουργός» Οικονομικών και Ενέργειας του ψευδοκράτους, Σούνα Ατούν, ανέφερε στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Σταρ Κίπρις» ότι στο προσεχές διάστημα τα Κατεχόμενα θα προχωρήσουν στην οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) με την Τουρκία, ώστε να ξεκινήσουν οι έρευνες για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Πρόκειται για μια είδηση, που θα προκαλούσε πονοκέφαλο σε έναν ειδικό επί του Διεθνούς Δικαίου, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να προβληματίζει την ελληνική και την κυπριακή πολιτική ηγεσία.

Μάλιστα, ο κ. Ατούν χαρακτήρισε «μονόπλευρες» τις αντίστοιχες προσπάθειες της ελληνοκυπριακής πλευράς και δήλωσε σχετικά: «Θα καθοριστεί μαζί με την Τουρκία η δική μας ΑΟΖ και σε περίπτωση που οι Ελληνοκύπριοι αρχίσουν έρευνες για εντοπισμό φυσικού αερίου, τότε θα αρχίσουμε και εμείς, στην περιοχή μας, ενέργειες για εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ανενόχλητο το ψευδοκράτος φυσικά. Εδώ δεν υπάρχουν κυρώσεις ΟΗΕ. Όλα αυτά δημιουργούν άσχημα προηγούμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ψευδοκρατος δεν ειναι κρατος!!
    Οποτε τετοιου ειδους κινησεις θα καταγγελθουν σιγουρα απο την Κυπριακη Δημοκρατια!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]