Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σχέδιο Ανάν και Μνημόνιο, κατασκευάσθηκαν στο ίδιο δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου!!!

  • Πόσο σύμπτωση μπορεί να είναι και τι άραγε "προδίδει" η κατασκευή από το ίδιο δικηγορικό γραφείο στο Λονδίνο, του σχεδίου Ανάν για την Κύπρο και του Μνημονίου της Ελλάδας;
  • Πόσο σύμπτωση μπορεί να έχουν δύο "σχέδια" που βλάπτουν και αποπειρώνται να σκλαβώσουν τον Ελληνισμό και παράγονται από τους ίδιους ανθρώπους;
Τι κοινό μπορεί να έχουν το ιμπεριαλιστικό σχέδιο Ανάν και το επαίσχυντο Μνημόνιο; Τελικά σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιάννη Κορωναίου στο περιοδικό «Επίκαιρα» (17-23.02.2011), έχουν τον ίδιο συντάκτη!
Πρόκειται, για τη δικηγορική φίρμα, Slaughter and May του Λονδίνου, η οποία έχει πάνω από 1160 «συνεργάτες» σε όλο τον κόσμο! H Slaughter and May, έχει στο πελατολόγιό της, τους ισχυρότερους εκπροσώπους του αγγλοαμερικανικού κεφαλαίου, διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οίκους, διεθνείς τράπεζες (πχ Deutsche Bank κλπ) ενώ τη δεκαετία του '80 και του ΄90 είχε κομβικό ρόλο στις αποκρατικοποιήσεις της Μεγάλης Βρετανίας (British Airways κλπ).
Συγκαταλέγεται στις 5 μεγαλύτερες νομικές εταιρίες του Λονδίνου, που αποτελούν το λεγόμενο "Μαγικό Κύκλο" (Magic Circle), το ισχυρότερο νομικό λόμπι του Ηνωμένου Βασιλείου. Το 2010, βραβεύτηκε ως η καλύτερη δικηγορική εταιρεία της χρονιάς...
Όπως προκύπτει από έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με ημερομηνία 01.12.2010 (το οποίο αναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ), το συγκεκριμένο γραφείο, ανέλαβε τόσο τη σύνταξη του Μνημονίου όσο και της δανειακής σύμβασης ύψους € 80 δις της Ελλάδας με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης! Τα υπόλοιπα €30 από τα € 110 δις των τροϊκανών δανείων, εκταμιεύθηκαν ως γνωστόν από το ΔΝΤ!
Σημειώνεται πως η δανειακή σύμβαση παρόλο που φέρει ημερομηνία 08.05.2010, δεν έχει μπει προς συζήτηση ούτε στις Επιτροπές ούτε πολύ περισσότερο στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς για κάποιο λόγο η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου το αποφεύγει! Μάλιστα, κατατέθηκε στη Βουλή στις αρχές Ιουνίου!!!
Σύμφωνα, με το επίμαχο έγγραφο, που φέρει την υπογραφή του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κ. Φωκίωνα Γεωργακόπουλου, η αμοιβή της Slaughter and May, ανέρχεται σε € 64.633,37 για τις εργασίες της από 02.05.2010 έως και τον Ιούνιο, ενώ το σχετικό τιμολόγιο «κόπηκε» με εντολή του ιδίου στις 03.05.2010 (ημέρα υπογραφής του Μνημονίου)!

Προκύπτουν, λοιπόν εύλογα ερωτηματικά...
Πώς προετοιμάστηκαν, τόσο το Μνημόνιο όσο και η δανειακή σύμβαση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα 1 και 5 ημερών αντίστοιχα; Μήπως τελικά κάποιοι διεθνείς και εγχώριοι κύκλοι είχαν καταρτίσει τα σχετικά κείμενα και τα είχαν ήδη έτοιμα, πολύ πριν την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο και απλά ανακοινώθηκαν οι σχετικές αποφάσεις στον ελληνικό λαό;
Γιατί, η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, δεν ανέθεσε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τη σύνταξη ή έστω τη γνωμοδότησή του τόσο επί του Μνημονίου όσο και επί της δανειακής σύμβασης; Θέλησε με αυτό τον τρόπο να αποφύγει μια πιθανή άρνηση του ΝΣΚ, να συναινέσει στις τροϊκανές επιταγές;
Θέλησε μήπως η Κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο, να αποφύγει μια σύγκρουση του ΝΣΚ με το ΣτΕ, που θα είχε αλυσιδωτές αντιδράσεις στο νομικό και πολιτικό σύστημα; Αρκετοί έγκριτοι νομικοί, έχουν υποστηρίξει πως το ΣτΕ, παρόλο που το επιθυμεί, θα ήταν πολύ δύσκολο να στηρίξει νομικά τη συνταγματικότητα της δανειακής σύμβασης, εφόσον αυτή φυσικά είχε κυρωθεί από τη Βουλή και είχε ισχύ νόμου!
Ας μην ξεχνάμε, πως η επαίσχυντη εισήγηση του ΣτΕ, που βγάζει «λάδι» το Μνημόνιο, στηρίζεται στο σκεπτικό πως το Μνημόνιο δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση!

Τελικά, είναι πολλά τα λεφτά και πρέπει να γίνουν πολύ βαθιές -μέσα στη γη- φυλακές για να φιλοξενήσουν κάποιους...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Μας είπαν: To ΔΝΤ έπρεπε να μπει στο Ευρωπαικό μηχανισμό στηριξης επειδή ειχε την τεχνογνωσία.

    Αλήθεια, κατάλαβε κανένας ποια τεχνογνωσία εννούσαν?

    Αυτή που βυθιζει χώρες στην υφεση και το ξεπούλημα???

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όμως, δεν θέλει πολύ σκέψη για να συνδυάσει κανείς τα δύο σχέδια. Η κοινή συνισταμένη λέγεται "ενεργειακοί πόροι". Και χρήμα, χρήμα, χρήμα, να τρώνε και να μην μας δίνουν.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι φυλακες δεν πρεπει να γινουν μεσα στη γη,αλλα σε αλλο ηλιακο συστημα!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.slaughterandmay.com/news-and-recent-work/recent-work.aspx?search=greece

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]