Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Της ΕΥΠ το κάγκελο...


Πριν από λίγες ημέρες, υπόθεση κατασκοπείας εμφανίστηκε στο Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου υπήρξε διαρροή εγγράφων που αφορούν την εθνική ασφάλεια. Ο υπεύθυνος - διαβαθμισμένος υπάλληλος κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για το συγκεκριμένο θέμα.
Σε μία άλλη περίπτωση, ανώτερος υπάλληλος της ΕΥΠ τέθηκε σε διαθεσιμότητα επειδή βρέθηκαν στον φοριαμό του γραφείου του έγγραφα της αρμοδιότητάς του...! Φαίνεται πως η έννοια της δίκαιης παρέμβασης - έρευνας, μάλλον δεν υφίσταται πλέον, ενώ οι καταγγελίες που δεχόμαστε γύρω από τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο εσωτερικό ευαίσθητων υπηρεσιών της χώρας, ορίζονται από "συνδικαλιστές" και αρεστούς του εκάστοτε υπουργού...
Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ της σημερινής διοίκησης της ΕΥΠ και του πρώην Διοικητή Κοραντή. Αιτία η απάντηση του Ραγκούση σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο Κοραντής για το θέμα Χρυσοχοϊδη-Wikiliks προς GAP.
Άρχισαν να βγαίνουν τ’ άπλυτα στη φόρα.
Ο Κοραντής αφήνει υπονοούμενα γι’ αυτούς που είχαν κατηγορηθεί για την υπόθεση των Πακιστανών, ότι δηλαδή ήταν άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι έχουν αξιοποιηθεί στο έπακρον σήμερα. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Δικόπουλος είναι Διοιηκητής της Κρατικής.
Ο κ. Τζοϊτης έγινε Διοικητής της Αντιτρομοκρατικής ενώ δύο ακόμη από τα στελέχη που είχαν κατηγορηθεί το μεν ένα επελέγη τμηματάρχης νευραλγικότατου τμήματος αν και είναι από τους πιο νέους και υπηρετεί ακόμη στο εξωτερικό.
Ο άλλος επελέγη πρόσφατα χωρίς να έχει τα απαιτούμενα προσόντα, για νεοσύστατη θέση Δυτικοευρωπαϊκής πρωτεύουσας, φωτογραφικά κομμένη και ραμμένη στο… ύψος του!!!

Μετά από αυτά εγώ μένω με μία απλή απορία: Είναι δυνατόν άνθρωποι χωρίς προσόντα, κομματικά δεσμευμένοι και χωρίς ίχνος εθνικοφροσύνης, να προσλαμβάνονται σε τέτοιες ευαίσθητες εθνικά υπηρεσίες; Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ποιός θα μας προστατεύσει από τους υποτιθέμενους προστάτες μας;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το δυστύχημα, για την Κυβέρνηση, Κωνσταντίνε, είναι ότι το θέμα της υπόθεσης των Πακιστανών δεν το ανέσυρε στην επιφάνεια ο κ. Κοραντής, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά ότι η υπόθεση έχει κλείσει και από την Δικαιοσύνη καθότι δεν υφίστατο εξαρχής, αλλά ήταν ένα ακόμη κατασκεύασμα του Πασοκικού Καρχιμακιστάν, πράγμα πιυ φαινεται δεν γνώριζε ο Υφ. ΠΡΟ. ΠΟ. κος Όθωνας που ήθελε να δημιουργήσει εντυπώσεις για να καλύψει τα χάλια Χρυσοχοίδη... Απ´ την άλλη πάλι όντως για τα ονόματα που είχαν βγει στη φόρα και που και συ αναφέρεις ότι δήθεν εμπλέκονταν στην δήθεν υπόθεση Πακιστανών τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα γράφεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]