Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Μαύρο Αύριο... Έρχεται σύντομα;

  • Ένα αφήγημα τρόμου που δεν απέχει πολύ από ένα μελλοντικό ντοκουμέντο…
Γράφει ο Δημήτρης Ιατρόπουλος

*Θαρθεί καιρός που τα λόγια θα κρυφτούνε για τους μεταγενέστερους. Οι άνθρωποι θα κοιτάζονται μεταξύ τους απελπισμένα, λίγο πριν οδηγηθούν στην τελευταία τους «εκδρομή»..

*Θα θυμούνται μέσα τους τι είχαν και τι έχασαν αλλά κι αυτό ακόμα θα φοβούνται να το αφήσουν να περπατήσει πάνω στη μνήμη τους. Γιατί και η μνήμη τους θα ελέγχεται από τα μικρά μεταλλικά κυκλώματα που θα έχουν ράψει στον πήχη τους, για να καταφέρουν να εξασφαλίσουν το χάπι της τροφής της ημέρας.

*Θαρθεί καιρός που όλα τα χρώματα θα γίνουν ένα, όχι το απόλυτο μαύρο που περιέχει όλο το φως, ούτε το απόλυτο άσπρο που περιέχει όλο το σκοτάδι. Γιατί το μαύρο και το άσπρο δεν είναι χρώματα. Είναι η σύνθεση και η αποσύνθεση του ουράνιου τόξου.

*Το μοναδικό χρώμα που θα περισσέψει και θα μοιράζεται στις ανθρωποστολές, θα είναι ένα ουδέτερο ξεπλυμένο καφετί για να τους θυμίζει καθημερινά τη σχέση τους με το χώμα που θα μπούνε οριστικά, μόλις τελειώσει η υπηρεσία τους σ’ αυτή τη διαδρομή που δεν θα ονομάζεται πια «η ζωή τους», αλλά «η εργασία τους».

*Θαρθεί καιρός που δεν θα υπάρχουν πια αδέλφια, μανάδες, πατεράδες, εξαδέλφια, θείοι και θείες, ανίψια, φίλοι, γείτονες, γνωστοί.. ΄Ολες και όλοι θα ανήκουν στο Μεγάλο Τίποτε του Κεντρικού Υπολογιστή, στο Πρόγραμμα.

*Θα κοιμούνται σε σκοτεινά δωμάτια-κελιά χωρίς παράθυρα. Θα ξυπνάνε και θα παίρνουν το χάπι της ημέρας, θα πίνουν από ελεγχόμενα πλαστικά σκευάσματα ένα ορισμένο υγρό συντήρησης. Και μετά απευθείας στη δουλειά.

*΄Όχι πλέον σε γραφεία, αλλά σε διαδρόμους φορτισμένους με υπόγειο ρεύμα ,όπου θα εκτελούν εκείνες τις δουλειές που δεν μπορεί να κάνει ο υπολογιστής-ρομπότ. Δηλαδή τις απαραίτητες, βαριές υπηρεσίες της αποκατάστασης και της συντήρησης των κτηρίων και των μηχανημάτων.

*Κάποια ώρα προς το βράδυ που θα δείχνουν τα ρολόγια, γιατί μονάχα τα ρολόγια θα δείχνουν το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ, αφού θα εργάζονται μέσα σε σκεπασμένα κτήρια με εισαγωγή οξυγόνου από οπές στις οροφές, τότε λοιπόν θα ακούγεται μια ελαφριά σειρήνα που θα σημαίνει «τέλος εργασίας».

*Θα περνάνε μπροστά από τις κλειδωμένες θύρες, θα βγάζουν την κάρτα τους, θα ανοίγουν οι θύρες μόνο όσο επιτρέπεται να περάσει ένας-ένας, και θα βγαίνουν στο ύπαιθρο.

*Εκεί θα τους περιμένουν τα αυτόματα τρένα, θα ανεβαίνουν μέσα και όρθιοι, στοιβαγμένοι ο ένας πλάι στον άλλο, θα μοιράζονται στις πολυκατοικίες των πέντε και δέκα χιλιάδων ανθρώπων.

*Θα κατεβαίνουν στην συγκεκριμένη στάση και θα φτάνουν έξω από τα μακρόστενα μαυρισμένα κτήρια. Θα ανοίγουν με την κάρτα την πόρτα της εισόδου και θα μοιράζονται με τα ασανσέρ στα δωμάτιά τους.

*Τα δωμάτια τους έχουν απέξω έναν αριθμό, είναι ο δικός τους αριθμός στην κάρτα επιβίωσης που διαθέτουν. Θα μπαίνουν στο δωμάτιο, που θα αποτελείται από ένα κεντρικό χώρο και μια χημική τουαλέτα.

*Νιπτήρας δεν υπάρχει εκεί, ούτε νερό. Η καθαριότητα εξασφαλίζεται με ένα σύντομο λουτρό ειδικών ακτίνων, πριν πάνε να κοιμηθούν. Τα κρεβάτια δεν έχουν σκεπάσματα, το δωμάτιο έχει την απόλυτη θερμοκρασία. Θα βγάζουν το μονόχρωμο καφετί ρούχο, θα ακτινίζονται και θα κοιμούνται.

*Στον ύπνο τους δεν έχουν δικαίωμα να δουν όνειρα. Όταν κάτι τέτοιο θα συμβαίνει, μια αστραπιαία διακοπή του ύπνου θα ειδοποιεί ότι κάποια κύματα ανεξέλεγκτα παρενέβησαν στο Πρόγραμμα Επαναφόρτισης της μνήμης.

*Δεν έχουν να μαρτυρήσουν τίποτε σε κανέναν. Ο εγκέφαλος τους με τα δικά του κύματα θα προδώσει τη μετατροπή και την ακανόνιστη λειτουργία στο Κεντρικό Πρόγραμμα της πολυκατοικίας. Αμέσως ο Υπεύθυνος της Επαναφόρτισης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ξαναδεί το δικό του δωμάτιο..

*Βέβαια την άλλη μέρα στην «εργασία» ο Επιμελητής του διαδρόμου θα πλησιάσει τον ονειρευμένο και θα τον τσεκάρει μ ένα μηχάνημα που θα περάσει γρήγορα απ τα χέρια του στους κροτάφους. Αν ο ονειρευμένος είναι τυχερός και η βλάβη της Επαναφόρτισης οφείλεται σε αμέλεια του Προγραμματιστή, θα τη γλυτώσει.

*Αν όμως η Επαναφόρτιση λειτούργησε ομαλά και απλώς κάτι συμβαίνει στο δικό του πλέον εγκέφαλο και δεν μπορεί να ξεχάσει ολότελα, τι ήταν και τι ένιωθε, πριν απ την Μεγάλη Αλλαγή, τότε θα οδηγηθεί στον Ειδικό Θάλαμο, θα καθίσει στον μαρμάρινο καναπέ και θ ακούσει απ τον τοίχο την απόφαση του Κεντρικού Έλεγχου, που θα φύγει προς όλες τις εγκαταστάσεις μέσα απ τα μεγάφωνα: «Αριθμός 77777, διαγράφεται..».

*Θα φωνάξει, θα κραυγάσει, θα παλέψει με τον αέρα, δεν υπάρχει άλλος εκεί στο θάλαμο, και σε λίγο θα αρχίσει να νιώθει τη «διαγραφή».

*Ο αέρας θα λιγοστέψει σιγά-σιγά στο θάλαμο, σε λίγο δεν θα μπορεί πια να ανασάνει, θα πνίγεται ολοένα και περισσότερο και λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις του οριστικά, αν είναι τυχερός, την ώρα που θα διαλύεται ο εγκέφαλός του, σ’ ένα μονάχα τελευταίο δευτερόλεπτο, ίσως του στείλει κάποιες εικόνες απ το μέχρι τώρα σβησμένο παρελθόν:

*Μια λίμνη, ήρεμη, ανοιξιάτικο πρωί, η γυναίκα του με τα δύο παιδιά του να τρέχουν ανέμελα στις όχθες, αυτός να ξεκουράζεται σε μια σεζ λόνγκ καπνίζοντας ηδονικά το τσιγαράκι του την ώρα που μέσα απ το ανοιχτό σπίτι ακούγεται «Ο Μαγεμένος Αυλός» του Μότσαρτ, ενώ ένα ζευγάρι αγριοπερίστερα περνάει γουργουρίζοντας ερωτευμένο δίπλα του…

ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟΝ: Την ώρα που θα ανεβαίνει πια το συμπαντικό του ισοδύναμο στις καινούριες διαστάσεις του, ίσως ακούσει και μια βαθειά φωνή στη μητρική του γλώσσα: «Φταις κι εσύ..Όλοι σας φταίτε, που τους αφήσατε. Που δεν κινηθήκατε όταν έπρεπε. Που δεν ξυπνήσατε νωρίς…»
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

36 σχόλια :

  1. φοβερο κειμενογια αφυπνηση και οχι μονο.ΞΥΠΝΑΤΕ
    και την καρτα να την βαλουν εκει που ξερουν καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι θεμα επιλογης.
    Αν ακολουθησης ομως το στενο μονοπατι της Αρετης στο τερμα στην κορυφη του Ολυμπου και της ζωης θα σε περιμενει η Αιωνιος θαλπορη το φως και η ΖΩΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπεροχο κειμενο πραγματι...Τελεια περιγραφη του film FORTRESS με τον Christopher Lambert γυρισμενο το 1993!Μα ΕΛΕΟΣ πια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε δεν έχω δει την ταινία που αναφέρεις. Αν όμως λέει τα ίδια,μπράβο τους για την προφητική άποψη..Εγώ περιγράφω τι θα συμβεί στα παιδιά σου ή στα εγγόνια σου, δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι. Και ζητάω και τη δική σου "ευθύνη" για ό,τι πάει να γίνει.
    Όσο για το ναζιάρικο αυτό "ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ", φοριέται πολύ στο Ιντερνέτ και πολύ τσαχπίνικα. Χρειαζόμαστε "'άλλες" φράσεις και εκφράσεις για να κοντράρουμε έστω κάποιον που δίνει τεσπα που λέει κι η πιτσιρικαρία, τη δική του ταπεινή μάχη με τα όποια όπλα διαθέτει..Χρειαζόμαστε επιχειρήματα κι όχι ιμπρεσσιονιστικές εξυπνάδες..
    Φιλικά
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε χρειαζόμαστε πια επιχειρήματα αλλά πράξεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ούτε επιχιρήματα πλέον μόνο πράξεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απλά υπέροχος!!! να τα βλεπουν αυτα στο antinews που πετάνε νέα παιδία έξω απο το blog χωρίς λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιδεριές...

    το Σιδερένιο κάγγελο που βλέπουμε μπροστά μας
    για δες΄το πιό καλά!
    Απέναντι που είμαστε, εκείνο μας χωρίζει.
    Ποιόν απ΄ τους δυό μας άραγε δεσμώτη να κρατά;

    Ειναι αυτή η Σιδεριά που φκιάνει τα δεσμά;
    Η να΄ν τα τοίχια πίσω της , ζερβά η δεξιά;
    Κι ας είναι μακριά;

    Όσο κι αν δεν τα βλέπουμε, μπορεί και να υπάρχουν.
    Αυτά κι όχι τα κάγκελα, ορίζουν τα κελιά,
    μιας φυλακής απέραντης...
    γι αυτό ας μη χαιρόμαστε κι οι δυο!!!
    Χαιρέκακοι ή λυπημένοι ο ένας για τον άλλον!

    ...τη Σιδεριά που βλέπεις και σ΄ άλλους την μετράς,
    σα φύλακας άν στέκεσαι
    και ξέγνοιαστος, ελεύθερος πως είσαι, αν νογάς,
    για κοίτα πιο καλά!
    ...τη Σιδεριά που βλέπω και σ΄ άλλους την μετρώ,
    σα φύλακας αν στέκομαι
    και ξέγνοιαστος, ελεύθερος πως είμαι, αν θαρρώ,
    λιγακι, λιγάκι πιο καλά ας δώ!

    ...Στις μέρες μας τίποτα δεν είναι προφανές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ.!ΕΞΟΔΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναί κύριε Ιατρόπουλε! Αυτό είναι το μέλλον που επιφυλάσει το σύστημα των Managers της μεταμοντέρνας μεταφιλοσοφίας και λοιπών μπουρδολογικών σχημάτων της νέας εποχής. Η πολιτική, κοινωνική,πνευματική και άρα οικονομική αποδόμηση τών λαών πού βιώνουμε τώρα οφείλεται κατά ένα μέρος στήν παράδοση τών πάντων στούς Managers αλλά και στην τάση όλων(;)μας γιά καλοπέραση με την μετάθεση όλων τών προβλημάτων μας στις 'μνήμες'τού τραπεζικού συστήματος. Να 'πώ οτι είμαστε άξιοι του μέλλοντος που περιγράφετε; ΝΑΙ!!!
    Με μία μικρή ένσταση: Όταν γίνονταν όλα αυτά οι Διδάσκαλοι τών Εθνών-όπως εσείς-ήσαν απόντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΧΙ καλέ μου φίλε, ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΑΠΩΝ! Απλώς, η όποια παρουσία μου, (με το αναλογούν κόστος,τι να τα λέμε τώρα) δεν "επετράπη" να προωθηθεί από το Σύστημα, περισσότερο από το επίπεδο ενός μονίμως διαμαρτυρόμενου και εξεγερμένου ποιητή. Και επειδή, ακριβώς όπως εναργέστατα περιγράφεις, ο σημερινός Μάνατζερ αντικατέστησε τον Οραματιστή, ο πνευματικός μας πολιτισμός αιχμαλωτίστηκε, (τώρα πια κινδυνεύει και να καταργηθεί ακόμα) από τον τεχνολογικό. Και από τη στιγμή που η τεχνολογία πήρε και την εξουσία στα χέρια της και έγινε τεχνοκρατία, εμείς οι "Διδάσκαλοι των Εθνών" (τι μεγάλη κουβέντα για την ταπεινή μου ύπαρξη..) περάσαμε σε δεύτερη μοίρα. ΄Ισως αν ζούσα κι εγώ 100 χρόνια πριν να είχα την τύχη ή τη μοίρα ενός Περικλή Γιαννόπουλου ή ενός ΄Ιωνα Δραγούμη. Τώρα όμως, παλεύω όπως μπορώ κι εγώ, μαζί μ εσένα, μαζί με όλους μας, να στρώσουμε μια σειρά της προκοπής στις σκέψεις και στις πράξεις μας.
    Όχι,δεν ήμουν απών. Συγχώρεσέ με, αλλά με αδικείς.Προφανώς καλοπροαίρετα.Δεν γνωρίζεις το έργο μου, εντάξει,πάλι φίλοι είμαστε.
    Έρρωσο,
    Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δημητρη Ιατροπουλε,
    εχεις δικαιο. ΔΕΝ εισουν απων, τουλαχιστον οσο εγω διαπιστωσα, απλως φιμωθηκες οπως και οι υπολοιποι Ελληνες.
    Συνεχισε και εμεις ακολουθουμε με ολα τα μεσα. ΟΣΟ μπορεσουμε να τους πολεμουμε. Εαν χασουμε το θαρρος ΧΑΘΗΚΑΜΕ. Ανθρωποι σαν και σενα ειναι παρα πολυ σημαντικοι αυτη την στιγμη. Συνεχιζουμε για το εθνος.

    Ερρωσο
    Αμφιτρυων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κυριε ιατροπουλε παντα μου αρεσαν οι αποψεις σας
    και για αλλη μια φορα το επιβεβαιωνετε
    Εχετε εντοπισει τον εχθρο και το μεγεθος της
    καλωσυνης σας ειναι τοσο μεγαλο που τον αναφερετε
    τοσο ποιητικα χωρις να τον πολεματε.
    Η παραμικρη ανασα, λεξη η εικονα που αποσπα τον
    τοξοτη να στοχευσει κεντρο ειναι οπλο ασημαντο
    για τους περισσοτερους αλλα για το ματριξ ειναι
    το κυριοτερο.
    Δεν υπαρχει περιπτωση ενας γιατρος να πει στα καρκινωματα να παρουν τον πουλο και αυτα να τον ακουσουν.
    Χρειαζετε ομαδικη εργασια,υποστηριξη,σταθερο χερι
    και ο ΘΕΟΣ βοηθος
    Ελληνα παντα ηθελες να γινεις γιατρος
    τωρα ηλθε η ωρα να το αποδειξεις
    ειναι η τελευταια σου ευκαιρια
    βιασου η αρρωστια εξαπλωνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όχι φίλε ανώνυμε(12:13 μμ)οι Έλληνες δέν υπήρξαν ποτέ "WANNABE"Ιατροί! Η θεραπεία(ες) εννυπάρχουν στην Ελληνική Γραμματεία στην Ελληνική Παιδεία και άρα στην (υπό)σταση του "Αεί και Απανταχού" Έλληνα.
    Μέσα στους Αιώνες,ο Ελληνισμός,αυτοθεραπεύεται απο τις εγγενείς,συγγενείς και αναπόφευκτες ασθένειες της προόδου(;)του με μέσα που μόλις σήμερα οι πλατυκέφαλοι υπάλληλοι της παγκόσμιας εξουσίας αρχίζουν να υποψιάζονται...και ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ, φοβούνται πολύ!
    Έτσι μεσ'την ογκώδη τους άγνοια διατάζουν τους ντόπιους υποπλατυκεφάλους να αναπτύξουν κτηνώδη οικονομική πολιτική και πολιτιστική βία ελπίζοντας έτσι να ανακόψουν την προδιαγεγγραμένη-απο αιώνες- πορεία του Ελληνισμού: Την εξάπλωσή του στην Γαία-Μητέρα-Γή και την-μέσω αυτού-θεραπεία της Ανθρωπότητας από εγγενείς,συγγενείς αλλά αναπόφευκτες ασθένειες της προόδου(;)της.
    Βλέπεις φίλε μου φοβούνται αυτή τη θεραπεία που μεταξύ άλλων,προβλέπει,και την χειρουργική αφαίρεση των πλατυκεφάλων από το προσκήνιο.

    ΥΓ.: Κύριε Ιατρόπουλε,θεωρώ οτι Εσείς, καθώς και όλοι οι εν ζωη πνευματικοί άνθρωποι της ευαισθησίας και του επιπέδου σας,είστε "δυνάμει" ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ-με δεδομένη την παγκόσμια απήχηση του Ελληνισμού-ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ.Αντιλαμβάνομαι το μέγεθος της Ευθύνης και σας εύχομαι καλή δύναμη εκεί ψηλά που θεωρείτε.

    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δημητρη Ιατροπουλε,
    Αν δεν ήσουν απών, όπως εγώ διαπιστωσα, και απλώς φιμωθηκες οπως και οι υπολοιποι Ελληνες.στα 35 πέντε
    της ολιγαρχίας αν ρε αδελφέ δεν ήσουνα με τους γλεντοκοπούσες... γιατί δεν σε είχαν απομόνωση και σε βλέπαμε στην ΤΥ τέλος μια και είσαι ποιητής έχεις γράψει ποιήματα
    που να περιγραφούν τα 35 χρονιά που για τους μη κομματικούς ελληνες ήταν τόσο μαρτυρικά σε που σήμερα να πιστεύουμε πως ώση αντιδρούν για το ΔΝΤ απλά ξεβολεύονται και αν πιστεύεις πως για την κατάσταση την σημερινή δεν ευθύνεται σύσσωμη μεταπολίτευσης αλλά η κακή Ευρώπη και το ΔΝΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θυμηθείτε τους Κολάδες, πάμε για μια από τα ίδια. Θα μας ξαναδείξουνε τους κώλους τους. εύκολα δεν ξεβολεύεται κάποιος. Άς παραδεχτούν τουλάχιστον οτι τότε έκαναν λάθος ..... ρε Μητσοτάκη πόσο μπροστά ήσουν?

    ΔΝΤ και παλι ΔΝΤ! Μπας και γινουμε λιγο νορμαλ χωρα και οχι χωρα που οι λιγοι (πολιτικοι, δημοσιοι υπαλληλοι, μεγαλο-επιχειρηματιες λαμογια) ζουν στην πλατη των υπολοιπων!

    Και αφηστε την Μαρθα Βουρτση και τον Ξανθοπουλο εκει που ανηκουν...στην ιστορια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Θεός είναι η μόνη ελπίδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητοί φίλοι, ο διάλογος που γίνεται,με τιμά προσωπικά. Εγώ απλώς έστειλα ένα ακόμη κείμενό μου στον Κωνσταντίνο, όπως συχνά πράττω,σχεδόν κάθε εβδομάδα.
    Θα ήθελα να παρατηρήσω ότι πρέπει κάποτε να ξεμάθουμε αυτό που μας φόρεσαν τόσα χρόνια οι ολετήρες του έθνους μας. Δηλαδή την άμεση επίθεση μεταξύ μας, στον άξονα "διαίρει και βασίλευε".
    Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι κάτι ξεχωριστό. Είμαι ένας από σας, απλώς κατατίθεμαι για λόγους αρχής, δικούς μου, επωνύμως.
    Έχω κάνει λάθη,πολλά λάθη στις διαδρομές μου. Άλλες φορές για να βοηθήσω τους γέροντες γονείς μου,να μην περάσουν τα τελευταία χρόνια τους μέσα στο φόβο και στην αγωνία.΄ Άλλες φορές πάλι από τον αδιόρθωτο ρομαντισμό μου. Κι άλλες φορές για να μην προδώσω τους φίλους μου, ή την ίδια τη γειτονιά που μεγάλωσα.
    Όμως,επειδή στην ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας,καλώς ή κακώς,θα με συναντήσετε ως τον αγκιτάτορα, δηλαδή τον υποκινητή του Κινήματος της Ποιητικής Αμφισβήτησης στις δεκαετίες 60-70 και παράλληλα θα με βρείτε να έχω εκτεθεί πολλά χρόνια τώρα, σε τηλεοπτικές εκπομπές υποστηρίζοντας τις όποιες θέσεις μου, καταλαβαίνω πως η ανάγκη να εξηγήσω τι έκανα και ποιος ήμουν στα χρόνια που προηγήθηκαν, περνάει και μέσα απ΄την αναγκαστική κριτική των συμμετεχόντων σε ένα διάλογο σχετικό με κάποιο από τα κείμενά μου.
    Δεν το αρνούμαι ως διαδικασία. Και δέχομαι κάθε κριτική αποτίμηση της όποιας ταπεινής για μένα παρουσίας μου στα ελληνικά πράγματα.
    Όμως, για δύο πράγματα θέλω να είσαστε σίγουροι, παρακαλώ. Πρώτα-πρώτα ότι είμαι ένας από τους περισσότερο "καννιβαλισμένους"¨δημόσιους ανθρώπους, και δεύτερον ότι ποτέ δεν ξεστράτισα από την ιερή τρισημία που με τροφοδοτεί πνευματικά σ΄όλο τον μέχρι τώρα βίο μου:
    Ελλάδα,αντρειοσύνη, αλήθεια.
    Πέρα απ αυτά τα τρία,μπαίνω στη διάθεσή σας για όποια κριτική. Και όπου έχω λαθέψει,ή αν έχω κάποιον ενοχλήσει που δεν έπρεπε,του ζητάω δημόσια συγγνώμη.
    Καλή χρονιά να έχετε,και καλή τύχη,γιατί κι αυτήν θα τη χρειαστούμε φέτος.'
    Με ελληνική αγάπη
    Ο Δημήτρης Ιατρόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απολείπειν ο Θεός τον Έλληνα

    Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ', ακουσθεί
    αόρατος θίασος να περνά
    με μουσικές εξαίσιες, με φωνές --
    την τύχη σου που ενδίδει πια, τα έργα σου
    που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής σου
    που βγήκαν όλα πλάνες, μη ανοφέλετα θρηνήσεις.
    Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
    αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που φεύγει.
    Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πείς πως ήταν
    ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου·
    μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς.
    Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
    σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μια τέτοια πόλι,
    πλησίασε σταθερά προς το παράθυρο,
    κι άκουσε με συγκίνησιν, αλλ' όχι
    με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα,
    ως τελευταία απόλαυσι τους ήχους,
    τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου,
    κι αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις.

    Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1911)

    Κι αποχαιρέτα την, την Μάνα Ελλάδα σου που χάνεις.

    "Ο παίζων χάνει και ο πίνων μεθά"

    Κουράγιο Αδέρφια...Στο τέλος δεν θα μας αντέχουν άλλο και θα μας αφήσουν ήσυχους. Εμπρός για νέες πειό γερές ρεμούλες.Φάτε τα όλα να μη μείνει τίποτα για τον τοκογλύφο και τα τσιράκια του...Κι αφήστε στους Μαλάκες τον λογαριασμό!!!

    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όλη μαζί τα φάγαμε...του κ.πάγκαλου δεν είναι ψέμα. Σήμερα αν κατή κινείται έστω και αργά στην σωστή κατεύθυνση είναι για μένα ο ΓΑΠ
    Παρά ταύτα ωμός το παρελθών μας δεν αλλάζει ούτε κρύβεται
    Ένας δράκος γεννήθηκε στην αντιπολίτευση με μπλε πράσινο σώμα και με Κόκκινη Ουρά Όση από τους ελληνες μπήκαν μέσα του και τον υπηρετησανε ως.. ανταλλάγματα είχαν προνόμια και κεκτημένα .. από το αίμα των μη συμμετεσχοντων.. Σε ένα ανεπανάληπτο πάρτυ με τα θύματα του δράκου...
    Ύστερα φτάσαμε στο 81 και τότε έπεσε το σύνθημα ξεκίνησε η μεταλλάξει τον συνειδήσεων χιλιάδες χωριάτες περάσαν στης μεγάλες πόλης τα χωριά ερήμωσαν η νέα τάξη ανθρώπων (ζόμπι) αντάλαξε τον ψήφο τους με τα προνομία του δημοσίου Το πάρτη είχε μεγαλωσει επικίνδυνα , το κάθε ζόμπι κολλούσε και άλλους ανθρώπους έτσι βαλθήκαμε όλη να τρεφόμαστε με το αίμα τον.. ζωντανών πρόσφορο.. σε μας με καλαμάκι και η μέντορες μας με το μπουρί της σόμπας? Μέχρι εξαντλήσεως όλου του αποθέματος Το πάρτη συνεχίστηκε και με δανεικά και να μαστέ τώρα στην έλλειψη αίματος και στο χρέος ...
    Η λύση είναι να ξυπνήσουμε να ξεβολευόμαστε ... τίποτα από τα προνόμια δεν ηταν αληθινο όλος ο προσωρινώς πλουτισμός βασίζονταν στην δυστυχία τον άλλων Αν δεν λειτουργήσουμε ως μια κοινωνία θα μας εξαλείψουν και ως εθνος
    Μα και θα μας αξίζει

    ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πάγκαλε μαλάκα χοντρέ, το ξέρουμε ότι δεν είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ ρε.....το ξέρουμε ρε λαμόγιο.....ναι ναι ναι......το καταλάβαμε τότε με τα Ίμια..... το εξακριβώσαμε αυτόν τον καιρό.... Θα πληρώσεις όμως....... πουλημένε,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. η πιο αισιοδοξη εκδοχη ειναι το οραμα του Jacque Fresco.εδω. http://thevenusproject.com Σε μια οικονομια βασισμενη στους πορους..
    ολοι οι Ποροι του πλανητη γινονται Κληρονομια ολων των ανθρωπων της Γης.οπως ισχυρίζεται
    Το οραμα του για Παγκοσμιοποιηση εξουσιοδοτει τον καθε ανθρωπο στον Πλανητη να ειναι ο καλυτερος που μπορει να ειναι και οχι να ζει σε συνθηκες Απολυτης Υποταγης σε ενα Εξουσιαζον Εταιρικο Καθεστως.
    Σε ενα πιο Ανθρωπινο Πολιτισμο αντι τα μηχανηματα να αντικαθιστουν τα ατομα θα επρεπε να μειωνουν τις ωρες εργασιας να αυξησουν την διαθεσιμοτητα αγαθων & υπηρεσιων και να επιμηκυνουν τον χρονο διακοπων.
    Με την αξαλειψη του χρεους ο φοβος της απωλειας εργασιας του ατομου δεν θαναι πλεον απειλη.
    Η διαβεβαιωση αυτη σε συνδιασμο με την εκπαιδευση σχετικα με το πως να σχετιζομαστε μεταξυ μας με ενα πολυ πιο ουσιαστικο τροπο μπορουσε να μειωσει σημαντικα τοσο το ψυχικο οσο και το σωματικο αγχος και να μας αφησει ελευθερους να διερευνησουμε και να αναπτυξουμε τις ικανοτητες μας.
    ..μπορουμε να κανουμε το ΑΛΜΑ ..ενα βημα πριν την φθορα ..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 1:32 μ.μ. ρώτησε
    μπορουμε να κανουμε το ΑΛΜΑ ..ενα βημα πριν την φθορα ..? μπα το αποκλείω εδώ Κανείς δε θα γλιτώσει....Κάποτε το δικαίωμα του καθένα για δουλειά ήταν ιερό. Τώρα το δικαίωμα να σε δίνουν δουλειά το 'χουν λίγοι? και για να το αποκτήσεις πρέπει να θυσιάσεις πολλά, να γλείψεις, να υπογράψεις, να υποταχτείς...
    σε αυτό το μακέλεμα που δεν θάχει
    ούτε μισό μισοσβησμένο Όχι.
    Θα βουλιάζουμε-βουλιάζουμε-
    κατακόρυφα με 300 και βάλε
    σε συφιλιδικά νερά χωρίς τέλος
    με αφορισμούς και χτυπήματα στο κεφάλι
    απο διαμαντένιους σταυρούς τραβεστί πατέρων
    γλείφοντας
    υπογράφοντας
    ψηφίζοντας
    ικετεύοντας
    κι ουρλιάζοντας ξεφτιλισμένα ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 1:32 μ.μ. ρώτησε
    μπορουμε να κανουμε το ΑΛΜΑ ..ενα βημα πριν την φθορα ..? μπα το αποκλείω εδώ Κανείς δε θα γλιτώσει....Κάποτε το δικαίωμα του καθένα για δουλειά ήταν ιερό. Τώρα το δικαίωμα να σε δίνουν δουλειά το 'χουν λίγοι? και για να το αποκτήσεις πρέπει να θυσιάσεις πολλά, να γλείψεις, να υπογράψεις, να υποταχτείς...
    σε αυτό το μακέλεμα που δεν θάχει
    ούτε μισό μισοσβησμένο Όχι.
    Θα βουλιάζουμε-βουλιάζουμε-
    κατακόρυφα με 300 και βάλε
    σε συφιλιδικά νερά χωρίς τέλος
    με αφορισμούς και χτυπήματα στο κεφάλι
    απο διαμαντένιους σταυρούς τραβεστί πατέρων
    γλείφοντας
    υπογράφοντας
    ψηφίζοντας
    ικετεύοντας
    κι ουρλιάζοντας ξεφτιλισμένα ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Οντως ειναι συφιλιδικα τα νερα..κυριολεκτικα & χωρις τελος..
    Επιβαλεται να το ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ομως. αυτο το ΑΛΜΑ..εστω ενα βημα πριν την επιταχυνομενη,οφθαλμοφανεστατη και κραυγαλαια φθορα.αν θελουμε να υπαρχουμε ως Ανθρωποι.ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ οπου..
    Το Προβλημα θα φερει το Κερδος πουλωντας την Λυση του
    ...αλλα &
    Στην επιτηδες κατασκευασμενη πολλες φορες "αφθονια της ανεπαρκειας" εξασφαλιζεται το στοχευμενο ΚΕΡΔΟΣ στην εξισωση ζητησης.. και προσφορας..
    Υποδηλωνοντας την Απεριοριστη Διαφθορα στον Κοσμο λογο της Αναγκης Εισοδηματος..
    ετσι η χειραγωγηση καλα κρατει το Συστημα των Τραπεζων να ελεγχουν την Οικονομια προς Οφελος των Εταιριων που απαρτιζουν την ΙΣΧΥ του ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ.
    Παράλληλα ο Καπιταλισμός ολοένα και..απογειώνεται θρασιτατα...ενω οι πτωχεύσεις πάνε "σύννεφο"..!!
    ενω αρχιζουμε να αντιλαμβανομαστε το ποσο εξαρτομαστε απολυτα απο το περιβαλλον.οχι μονον λογο των αναγκαιων προς το ΖΗΝ οπως τροφιμα,αερα,νερο...Παγκόσμια κοινωνική αναταραχή προκαλεί το αυξημένο κόστος ζωης &
    αν προστεθει η ανερχομενη μαστιγα που λεγετε ΑΝΕΡΓΙΑ..?
    αντιλαμβανόμαστε το εκρηκτικό μείγμα...οπου --οι διαμαντενιοι σταυροι των αγιων πατερων μας..γινουν οδοντογλιφιδες--.σαυτο το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗς απολυτης ΕΤΑΙΡΙΟΚΡΑΤΙΑΣ που ζουμε..Σε ενα πιο Ανθρωπινο Πολιτισμο αντι τα μηχανηματα να αντικαθιστουν τα ατομα θα επρεπε να μειωνουν τις ωρες εργασιας να αυξησουν την διαθεσιμοτητα αγαθων & υπηρεσιων και να επιμηκυνουν τον χρονο διακοπων..Με την αξαλειψη του χρεους ο φοβος της απωλειας εργασιας του ατομου δεν θαναι πλεον απειλη..σε συνδιασμο με την εκπαιδευση σχετικα με το πως να σχετιζομαστε μεταξυ μας με ενα πολυ πιο ουσιαστικο τροπο μπορουσε να μειωσει σημαντικα τοσο το ψυχικο οσο και το σωματικο αγχος και να μας αφησει ελευθερους να διερευνησουμε και να αναπτυξουμε τις ικανοτητες μας.
    σε εναν Ανθρωποκεντρικο Πολιτισμο.& μια οικονομια βασισμενη στους Πορους.
    Το χρημα ειναι μια κοινωνικη συμβαση.. μια συμφωνια..δεν ειναι ουτε ενας φυσικος Πορος ουτε επισης αντιπροσωπευει καποιον Πορο.
    Δεν ειναι απαραιτητο για την επιβιωση...και ουτε μπορουμε να το αποδεχτουμε ως κατι τετοιο.και σκεφτειται αν μια ομάδα ανθρώπων με χρυσό, διαμάντια και χρήματα ήταν αποκλεισμένοι σε ένα νησί που δεν είχε πόρους, όπως τροφή, καθαρό αέρα και νερό, ο πλούτος τους δε θα είχε καμία σημασία για την επιβίωσή τους
    Το χρημα ειναι σημαντικο σε μια κοινωνια οταν ορισμενοι Ποροι για την επιβιωση πρεπει να καταμεριστουν και οι ανθρωποι αποδεχονται τα χρηματα ως ενα μεσο για την ανταλλαγη Πορων σε σπανιοτητα..Μόνο όταν είναι περιορισμένοι οι πόροι μπορούν τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο τής διανομής τους.Δεν θα μπορούσαμε, για παράδειγμα, να πουλήσουμε τον αέρα που αναπνέουμε και το νερό που ρέει άφθονο από μια πηγή στο βουνό.
    Ενώ ο αέρας και το νερό είναι πολύτιμα, δεν μπορούν να πωληθούν όταν είναι σε αφθονία..
    (που φροντιζουν να μην ειναι.) γιατι μεσο της Ελευθερης διακίνησης Κεφαλαιων απο Χωρα σε Χωρα & του ΧΡΕΟΥΣ υποτασουν τους Λαους αγοραζοντας τους Πορους τους καθιστοντας τους ΣΚΛΑΒΟΥΣ σε μια ΣΚΛΑΒΙΑ που οι ιδιοι οι Σκλαβοι πρεπει να φροντιζουν για την στεγη,τροφη.κλπ.
    (σε αντιθεση με την παλαια Σκλαβια που τους παρειχετο)
    ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ (με κραυγαλαια ορατο τον γνωστο στόχο) η Χρεοκοπημένο με μαθηματική ακρίβεια η Μοντέρνα μηχανική παραγωγή χρήματος & οι μηχανισμοί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ισως τυπωσουν και ριξουν φρεσκο χρημα..προκειμενου να "αγορασουν" χρονο..μεχρι να τους "βγει"..ο χυδαιος στοχος.

    zame

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η λύση είναι να ξυπνήσουμε να ξεβολευόμαστε ... τίποτα από τα προνόμια δεν ηταν αληθινο όλος ο προσωρινώς πλουτισμός βασίζονταν στην δυστυχία τον άλλων Αν δεν λειτουργήσουμε ως μια κοινωνία θα μας εξαλείψουν και ως εθνος
    Μα και θα μας αξίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πηρανε μεγαλη φορα...
    Η Επελαση της Νεας Ταξης Πραγματων εχει ξεκινησει εδω και λιγες δεκαετιες στις ΗΠΑ
    Καθε μερα που περνα οι νομοθεσιες και τα μετρα που καθοριζει η κυβερνηση των ΗΠΑ γινονται ολο και ποιο ΑΥΣΤΗΡΑ και ΑΔΥΣΩΠΗΤΑ.
    δειτε εδω. http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/
    Τα μπουρδενοκαναλα με τα εντεταλμενα παπαγαλακια τους...οι ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΟΤΕΣ της κοινης γνωμης..πνιγουν αυτες τις ειδησεις...αραγε ως τι..?..προφανώς μην θιξουν τα Μεγαλο-Αφεντικα τους & τις Δραστηριοτητες τους..?
    βλεπουμε λοιπον την ΑΜΕΣΗ και την Απεριοριστη Διαφθορα (στον Κοσμο γενικοτερα) λογο της Αναγκης Εισοδηματος..
    ετσι η χειραγωγηση καλα κρατει το Συστημα των Τραπεζων να ελεγχουν την Οικονομια προς Οφελος των Εταιριων που απαρτιζουν την ΙΣΧΥ του ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ....και μπλα-μπλα..τα γνωστα,που μεσο της Ελευθερης διακινησης Κεφαλαιων απο χωρα σε χωρα ..υποτασουν τους Λαους αγοραζοντας τους ΠΟΡΟΥΣ τους..
    Παλαιοτερα δημοσιευσαμε εδω τον νομο 510 στις ΗΠΑ που απαγορευει τις ιδιωτικές καλλιέργειες..και θα διώκονται ποινικά όσοι τολμήσουν να καλλιεργούν έστω και για δική τους κατανάλωση τρόφιμα..
    Τώρα απαγορεύουν την συλλογή βρόχινου νερού...επιδεί πρέπει να προστατέψουν !..πιους λέτε ?
    όσους έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.!
    δείτε το εδω
    http://www.youtube.com/watch?v=LbFQBHucBdU&feature=player_embedded#!
    Νομοθεσια απαγορευσης & αποθηκευσης ΒΡΟΧΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ για να προστατευτουν αυτοι που εχουν οικονομικα συμφεροντα απο την ΠΩΛΗΣΗ του ΝΕΡΟΥ.

    ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ...ΝΑ ΕΡΘΕΙ η σχετικη νομοθεσια για τον ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ.

    Η Οικονομια Βασισμενη στους Πορους.. μαλλον ειναι χαμενη υποθεση..και μεχρι να το ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝΕ θα τυπωνουν & θα ριχνουν φρεσκο χρημα στην αγορα..?

    zame

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο κοσμος της αναπτυξεως της ψυχης μεσω του σωματος πρεπει να ειναι ηδη γνωστος στους περισσοτερους διαβαστε την αληθινη ερμεινια του Ελληνικου αλφαβητου. Βεβαια υπαρχουν και αλλες οντοτητες οι οποιες ειναι εδω στην γη, και ενεκα των πεντε αισθησεων δεν τους βλεπουν οι περισσοτεροι. Μια προσεκτικη ομως αναλυση καθε 'ανθρωπινου' σωματος αδελφια, φιλοι, κτλ... αμεσως δειχνει και την προελευση αυτων των ατομων, οχι βεβαια ανθρωπινων οχι βεβαια ολων 'κακων' και ολοι εχοντας την δυνατοτητα να γυρισουν στον Τριαδικο Θεο να γαντζωθουν στο αρμα του Κυριου. Τωρα η απελπισια ωρισμενων και η δεσμευσις της ψυχης στον υπερβατικο κοσμο η και του σωματος μεσω και νανομηχανων κτλ, ειναι και η επιδιωξις του κακου εφοσον ηδη με το που γενιεται ενα ανθρωπινο μωρο εμφυτευεταινανομηχανη βαθια μεσα στον εγκεφαλο και αφερειται ζωτικο ηλεκτρονιον ςστε αρχιζει η αμεση οξυδωσις ενεκα της πτωσεως και του δικαιωματος που ελαβε ο σατανας κτλ. Η απελπισια αυτη σκορπιζεται με την επερχομενη ελευση του Κυριου διοτι ο Καιρος πλεον ειναι οχι μονον γαρ εγγυς αλλα γαρ εγγυτερος. Εχετε πιστι και να προσευχεσθε, διαβαζετε την αποκαλυψη του Ιωαννου, τα λενε ολα οι γραφες. Να ειστε χαροθμενοι για την επερχομενη ελεωθερια για ολους.
    Ναι Ερχου Κυριε

    Εν Αρχη Ην ο Λογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. θέλω να κάνω ΦΩΝΑΚΤΑ έναν συλλογισμό.
    είναι πλέον γνωστό στον Καθένα νομίζω που θέλει να ψάξει..πως ΑΥΤΗ Η ΚΑΛΠΙΚΗ οικονομικοχρηματοπιστωτικονομισματικη ΚΡΙΣΗ που ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ "ΤΡΑΝΤΑΖΕΙ" ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...
    από που και πως ΠΡΟΗΛΘΕ...ειναι ΠΑΣΙΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΚΡΑΥΓΑΛΕΟ..ειναι δυνατόν οι ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ της
    τα "ΑΦΕΝΤΙΚΑ"...αυτή η ΕΤΑΙΡΙΟΚΡΑΤΙΑ που μαίνεται τα πάντα στον ΠΛΑΝΗΤΗ.
    δεν βλέπει πόσο ΛΑΘΟΣ ειναι ..?
    και αν θελει να συνεχιζει να "ΛΙΜΕΝΕΤΑΙ" το "ΤΟΠΙΟ" νομιζω πως ορθολογικά θα πρέπει να ΧΑΡΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ.. ΟΛΑ όμως διότι το "οικονομικό ντόμινο" δεν έχει ΑΚΡΕΣ..η ΕΧΕΙ ..? (γιατι αν εχει ας απευθυνθουν εκει)
    Όπως και ναχει ομως..τους συμφέρει να "ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΧΡΟΝΟ" απο την μια διοτι αυτη η ΚΡΙΣΗ μας "ΕΞΕΣΦΕΝΔΟΝΙΣΕ στο μέλλον" με όλα τα προβλήματα του που σαφώς δεν πρόλαβαν να "καλύψουν" έχουν ακόμα εκκρεμότητες μέχρι να γίνουν & ΝΟΜΟΤΥΠΑ (βλπ.νόμιμο & ηθικό) οι κάτοχοι του ΠΛΑΝΗΤΗ..
    μέσω των γνωστών χρεωστικών-δανειακών.. διαδικασιών..
    Απο την Αλλη να "ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ" τους ΛΑΟΥΣ..γιατι σαφεστατα δεν "πολυκοπτονται" για δαυτους..
    αν και δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ κακη ΙΔΕΑ να επιδιωξουν να γινουν ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ & ΑΓΑΠΗΤΟΙ προσφέροντας ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΗ,ΤΡΟΦΗ,..κλπ. (περιπου αυτα που υποσχεται ο FRESCO στο www.thevenusproject.com )
    Μετα ειναι πολυ ΚΡΑΥΓΑΛΕΟΣ αυτος η ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ στα ΦΑΓΟΠΟΤΙΑ.. που επιχειρείται μεταξυ των Κομματων..απο την μια..ενω απο την αλλη συμπιεζουν αμοιβες & προπληρωμενες παροχες..ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ το ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ..ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ...ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ...και στο κατω -κατω γιατι θα πρεπει ο Κοσμος να εξακολουθει να ΠΛΗΡΩΝΕΙ την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ & ΒΛΑΚΕΙΑ των ΤΖΑΜΠΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ & τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ τους
    zame

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τι χολυγουντιανές μαλακίες είναι αυτά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. καλά εσύ δεν ήξερες ότι εδώ είναι χόλλυγουντ και γυρίζουμε ταινίες; τζουςςςς ενοχλείς τη λήψη, κλακέτα, πάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εχε το νου σου στο παιδί. γιατί αν γλυτώσει το παιδί....υπάρχει ελπίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλο αλλα, δεν με αφορα. ΕΓΩ θα πουλησω ακριβα την ζωη μου. Θα δουμε εαν οι θλιβεροι μπασκινες που χεζονται οταν βλεπουν πακιστανο, θα πολεμησουν !
    Θα πεσω μαχομενος, και, ΙΣΩΣ, δεν πεσω......
    τον εχθρο τον γνωριζω τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η μόνη άμεση απειλή για το όλον σύστημα είναι να γίνει μαζικό το κίνημα δεν πληρώνω διόδια στην λεωφόρο τις ΖΩΗΣ μας.

    ΑΛ-ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ
    Υ.Γ.
    Ελπίζω να είναι ελάχιστοι οι υποκριτές που σχολίασαν θετικά το άρθρο του Ιατρόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]