Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ψυχρός made in USA εκτελεστής συμβολαίου

  • Του Ευάγγελου Δ. Νιάνιου
Μέρες που διάλεξε ο κ. Παπανδρέου για να μας απειλήσει ότι αν δεν ψηφίσουμε τους εκλεκτούς του στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα προκηρύξει βουλευτικές! Απειλές σε μέρες εθνικής ανάτασης, περηφάνειας, απόρριψης όλων των αντικειμενικών συνθηκών και περιφρόνησης του ίδιου του θανάτου (απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ΟΧΙ στην τότε υπερδύναμη Ιταλία). Είναι τόσο ανελλήνιστος, ο δύστυχος! Γι’ αυτό και η αντιμνημονιακή ψήφος θα πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας...
που θα πνίξει τον κ. Παπανδρέου και ολόκληρο το θίασο που ονομάζεται κυβέρνηση. Και θα στείλει και αυτόν και το ΔΝΤ από κει που ήρθαν. Όπως λέει και ο ποιητής μας «σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει».
O Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορεί να συγκριθεί επ’ ουδενί με τους προκατόχους του, π.χ. Σημίτη και Καραμανλή. Γι’ αυτούς ο καθένας μας μπορεί να κάνει τη δική του εκτίμηση από το κακός , μέτριος, ανίκανος έως και καλός. Ο Παπανδρέου έβαλε φωτιά στη χώρα. Και δεν αρκέστηκε σε αυτό αλλά εξακολουθεί να τη συνδαυλίζει. Δεν είμασταν η μοναδική χώρα με μεγάλο χρέος και μεγάλο έλλειμμα. Και άλλες είχαν και έχουν παρόμοια προβλήματα και προχώρησαν σε μέτρα λιτότητας αλλά δεν έφεραν το ΔΝΤ και προπαντός δεν δυσφήμησαν τους συμπατριώτες τους. Γιατί ο κ. Παπανδρέου ήρθε στην εξουσία όχι για να κυβερνήσει αλλά για να μας επιβάλει τη δικτατορία του διεθνούς κεφαλαίου μέσω του Μνημονίου. Γι’ αυτό και πολιτεύτηκε «εν πλήρη απάτη και εν τέρασι ψεύδους». Και συνεχίζει απαρέγκλιτα στην ίδια γραμμή. Με ψέμματα και εκβιασμούς, σε μια νεοεποχίτικη αναβίωση του μεσαιωνικού L’ etat c’est moi. Χωρίς καμία λαϊκή νομιμοποίηση, παραβιάζοντας ασύστολα το Σύνταγμα της χώρας. Και με το αναγκαίο για τις περιστάσεις προπέτασμα κάθαρσης, με τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών της Βουλής. Αλλά τώρα που ο κ. Παπανδρέου αυτοαναγορεύτηκε σε αρχιερέα της κάθαρσης, μήπως μπορεί να μας πει αν υπάρχει προηγούμενο ο υιός να υπηρετεί στο υπουργείο Εξωτερικών και η mother – ως ΜΚΟ βεβαίως βεβαίως - να χρηματοδοτείται με κάποια εκ. δραχμές για μας… ειρηνεύσει με τους Τούρκους;
Εχουμε επικεφαλής μας έναν τυπικό, ψυχρό made in USA «εκτελεστή συμβολαίου». Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο. Με ενεργό και αποτελεσματική δράση στα Βαλκάνια στην υπηρεσία της υπερατλαντικής δύναμης (ανατροπή Μιλόσεβιτς, δημιουργία του Κοσόβου). Στην πατρίδα μας πρωτοστατεί στην προώθηση των τουρκικών διεκδικήσεων στη Θράκη με την προσωπική του αναβάθμιση πρακτόρων της τουρκικής πολιτικής, ανάδειξη ατόμων, όπως οι κ.κ. Κωνσταντίνου – του αυτοοριζόμενου ως ελληνόφωνος - στη ΔΕΘ και Μπουτάρης – ο άνθρωπος που δηλώνει fan του Κεμάλ Αταρκούκ και ο οποίος ανακάλυψε μειονότητες στην Ελλάδα στις οποίες φιλοδοξεί να δώσει και βήμα από τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης. Εκείνο που δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα είναι η νομιμοποίηση των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο, μέσω της συνδιαχείρισης των αποθεμάτων πετρελαίου σε υλοποίηση του καινοφανούς δόγματός του «προέχει η διεθνής αλληλεγγύη και όχι το εθνικό συμφέρον». Απεμπόληση δηλαδή εθνικής κυριαρχίας. Ετσι εξηγούνται οι παρεμβάσεις του με τις οποίες κάθε φορά που πάει να διαμορφωθεί μια εικόνα θετική για την Ελλάδα την καταστρέφει. Σ’ αυτά πρέπει να προσθέσουμε την αήθη περιφρόνηση των Ελλήνων – των «διεφθαρμένων» κατά την εκτίμησή του, των οποίων ωστόσο ζητάει τη ψήφο, και ο,τιδήποτε του ελληνικού. Και το άκρον άωτον, οι προσβολές κατά των ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Αλήθεια κ. Αντιπρόεδρε, πόσο στοιχίζει στον ελληνικό λαό το προσωπικό ασφαλείας σας;
Ενας Ελληνας ιεράρχης, που τιμά τον τίτλο του, ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος έβαλε τον δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων, με την εισήγησή του στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας (9 Οκτωβρίου): «Η οικονομική κρίση, είπε, είναι παγκόσμια, αλλά και τοπική. Θέλω λίγο να σταθώ στην παγκοσμιότητα αυτής της κρίσης. Στο κατά πόσον δηλαδή είναι κρίση που πηγάζει από συγκεκριμένες λαθεμένες οικονομικές επιλογές η είναι κατασκευασμένη, δηλαδή μια κρίση-εργαλείο, που αποβλέπει σε άλλους σκοπούς. Μια κρίση που αποβλέπει σε ένα παγκόσμιο έλεγχο.
Μια προσεκτική ματιά στην όλη δομή της «κρίσης» οδηγεί τη σκέψη προς το δεύτερο. Είναι μια κρίση-εργαλείο η οποία οδηγεί στον έλεγχο των πάντων. Ασφαλώς υπάρχουν και οι ανθρώπινες αδυναμίες και τα ανθρώπινα λάθη και οι εσφαλμένοι χειρισμοί. Όλα αυτά όμως αξιοποιούνται προκειμένου να επιτευχθεί το σχέδιο.
Μια ματιά στο τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκαν τα πράγματα στον τόπο μας δημιουργεί την βεβαιότητα, ότι εφαρμόστηκε ένα οργανωμένο σχέδιο με την συμμετοχή πολιτικών δυνάμεων του τόπου μας, το οποίο μας οδήγησε στη σημερινή αιχμαλωσία της πατρίδος μας σε αλλότριες δυνάμεις, οι οποίες επιβάλλουν τον δικό τους τρόπο διακυβέρνησης και με τα εδώ όργανά τους, επιχειρούν να αλλοιώσουν την πολιτισμική ταυτότητα του τόπου μας». Ποιος μπορεί να προσθέσει κάτι στην επισήμανση του σεπτού Ιεράρχη;
Δεν κατεβήκαμε στους δρόμους να μπλοκάρουμε τα μέτρα. Αλλά μπορούμε να κάνουμε κάτι το πολύ καλύτερο και αποτελεσματικότερο. Να προσέλθουμε στις κάλπες με το θυμό του έφηβου που του κλείνουν το δρόμο. Και να μαυρίσουμε τους συνδυασμούς του ΔΝΤ. Το χρωστάμε στους γονείς μας και τους παππούδες μας που έγραψαν του έπος του ’40 και της Αντίστασης, το χρωστάμε στις γενιές του 114 και το χρωστάμε στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
Αλλά θα πρέπει να ξέρουμε ότι αυτή η ιδιότυπη δικτατορία του ΔΝΤ δεν θα αφήσει εύκολα το θύμα από τα νύχια της, τώρα που μας έχει δέσει χειροπόδαρα με το επαίσχυντο Μνημόνιο. Και δεν θα δεχθεί εύκολα μια αρνητική ψήφο σε αυτές τις εκλογές είτε σε επόμενες, εθνικές, όποτε και αν γίνουν. Ο «άνθρωπός τους στην Αθήνα» - κατά τη επίσημα διατυπωμένη εκτίμηση των οικονομικών κύκλων του εξωτερικού- μας έτριξε τα δόντια.. Και μεις…φοβηθήκαμε! Θα τρομοκρατήσουμε τον τρομοκράτη και τους τρομοκράτες. Γι’ αυτό και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε απόπειρα φαλκίδευσης της λαϊκής κυριαρχίας. Εσχατο όπλο τους παραμένει ο εξ Ανατολών βάρβαρος. Και δεν θα διστάσουν να τον χρησιμοποιήσουν σε μια δύσκολη ώρα για την πατρίδα μας. Αλλά τότε είναι που «πεσούνται εν αμφιβλήστρω αυτών οι αμαρτωλοί».
Η λύση είναι μία και μόνη: η ρίχνουμε τώρα τον Παπανδρέου με την ψήφο μας ή θα τρέχουμε συνέχεια από πίσω του να ανορθώνουμε τα ερείπια. Δεν χρειάζεται να του ρίξουμε άλλο παπούτσι. Ας του δώσουμε τα παπούτσια στο χέρι και ας πάει να αναπτύσσει τα αερολογήματά του εκεί που του περνάνε.

ΥΓ1: Να μεριμνήσουμε να διασωθούν τα βίντεο με τα χειροκροτήματα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ όταν ο ΓΑΠ ανακοινώνει το ξεπούλημα της πατρίδας. Θα χρειαστεί να τα προβάλουμε στα σχολεία – μαζί με τις ομοίου ύφους, ήθους και επιπέδου ομιλίες του δικτάτορα Παπαδόπουλου στη Συμβουλευτική – για να μαθαίνουν οι νέοι μας που μπορεί να καταντήσει ο ρευστής συνείδησης άνθρωπος. ΥΓ1: Πολλά λέγονται και δικαίως για τους δημοσιογράφους, γι’ αυτούς που έχουν δικαίωμα υπογραφής ή εμφάνισης στην τηλοψία – «οι πόρνες προάγουσιν ημάς εις την βασιλείαν των ουρανών». Αλλά η πατρίδα οφείλει να ανεγείρει ένα μνημείο υπέρ των ΤΙΜΙΩΝ δημοσιογράφων, που σε αυτές τις μέρες της «γενικής συσκότισης» επιτελούν το καθήκον τους με την ευσυνειδησία που εκτελεί τον κανόνα του αγιορείτης μοναχός.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Προσπαθώντας να διερευνήσω την πηγή των ιδεοληψιών το ΓΑΠ, έφθασα στο συμπέρασμα ότι έχει εμφανή προσκόλληση στην Βασιλομήτορα Margaret, μη λυθείσα εισέτι και μίσος κατά του πατρός (σας θυμίζει ασφαλώς τον γνωστό μύθο). Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι αν μιας τέτοιας ψυχοδομης άνθρωπος είναι κατάλληλος για να κυβερνά. Μήπως θα πρέπει να περνάς ψυχιατρική συνέντευξη για να ανέλεθεις εις το ύπατο αξίωμα?????

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]