Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προσοχή στα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών

  • Οι τράπεζες θα κατάσχουν λογαρισμούς ακόμα και για ελάχιστα χρέη!
Οι τράπεζες προχωρούν σε αυτό το μέτρο προκειμένου να εισπράξουν τα χρωστούμενα, και με απόφαση δικαστηρίου θα τα εισπράττουν απο τους καταθετικούς λογαριασμούς σύμφωνα με δημοσίευμα του Εθνους.
1,2 εκατομμύρια κάρτες βρίσκονται στο “κόκκινο”, δηλαδή 1 στις 5 και οι τράπεζες αναζητούν 1,8 δισ. ευρώ απο τις οφειλές.
Οπως αναφέρει δημοσίευμα του 'Εθνους το ποσοστό των καρτών που βγαίνει κάθε μήνα εκτός συστήματος -έστω και για λίγα 24ωρα- φτάνει ακόμα και το 50%.
Αλλες τράπεζες "μπλοκάρουν" την κάρτα μόλις λήξει ο λογαριασμός πληρωμής και την ενεργοποιούν εκ νέου μόλις πληρωθεί. Αλλες απενεργοποιούν την κάρτα αν ο καταναλωτής δεν πληρώσει 2 συνεχόμενες δόσεις και την ενεργοποιούν μόλις πληρωθεί.
Αν κάποιος καθυστερήσει επί τρεις μήνες την πληρωμή της κάρτας του, η τράπεζα μπορεί να ζητήσει την έκδοση διαταγής πληρωμής από το Πρωτοδικείο.
Το δικαστήριο αν εκδώσει σχετική απόφαση η τράπεζα μπορεί να εισπράξει το ποσό οφειλής απο καταθετικό λογαρισμό εφόσον όμως ο οφειλέτης διατηρεί στη συγκεκριμένη τράπεζα. Παρ όλα αυτά η τράπεζα δεν θα μπορεί να κάνει ανάληψη απο λογαρισμούς μισθοδοσίας ή σύνταξης.
Τελικά, υπάρχει κανείς σας που να συνεχίζει να πιστεύει πως αυτό το άθλιο τραπεζικό σύστημα πρέπει να συνεχίζει να υφίσταται και μάλιστα με κρατική βοήθεια, δηλαδή, με βοήθεια από το υστέρημα των πολιτών; Υπάρχει κανείς που μπορεί να κατανοήσει τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης που επιτρέπουν την συγκεκριμένη τραπεζική λειτουργία; Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να φωνάζουμε πως οι τράπεζες πρέπει να κλείσουν και να αντιμετωπίζονται όπως όλες οι επιχειρήσεις που όταν δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα (δηλαδή έχουν αποτύχει) βάζουν λουκέτο; Ίσως, βέβαια, την λύση να την έχουν στα χέρια τους όλοι οι πολίτες της χώρας που συνεχίζουν να έχουν κατατιθεμένα τα χρήματά τους σε τράπεζες αυτής της χώρας. Μήπως η καλύτερη τιμωρία θα ήταν η άρση όλων των καταθέσεων; Έτσι, για να μάθουμε ποιός τελικά έχει τη δύναμη και ποιός το θράσος...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]