Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προβοκάτσια: Η αγαπημένη μέθοδος της Τουρκίας


Εισαγωγικό σχόλιο: "Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται", αλλά στην περίπτωση της Κύπρου χρειάστηκε να περάσουν 36 ολόκληρα χρόνια για να αρχίσουν οι πρωταίτιοι εγκληματίες να ομολογούν το μεθοδευμένο έγκλημα που έγινε εις βάρος του Κυπριακού λαού. Στο σημείο αυτό, ίσως χρειαστεί να επιμείνουμε (σε μελλοντική μας ανάρτηση) για να βρούμε τα αίτια που οδήγησαν στις συνεχείς ομολογίες των τακτικών προβοκάτσιας, που φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αρεστές στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Και οι πρακτικές αυτές θα πρέπει να συνετίσουν τις σημερινές πολιτικές ηγεσίες τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα, για να μπορέσουν να κατανοήσουν το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος που ονομάζεται τουρκισμός ή νεο-οθωμανισμός. Δεν μπορούν πλέον οι πολιτικοί "άρχοντες" να παραμένουν με κλειστά τα μάτια και τα αφτιά, στα όσα οι δολοφόνοι ομολογούν κυνικά. Δεν μπορούν να μην αποδέχονται την ύπαρξη δολοφονιών χιλιάδων Κυπρίων, αλλά και τούρκων που θέλησαν να πούνε την αλήθεια. Τέλος, όλοι εμείς θα πρέπει να κατανοήσουμε πως το αίμα των αθώων σήμερα πνίγει τους δολοφόνους τους και μας υποχρεώνει να διεκδικήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των σχεδιαστών και των εκτελεστών παρόμοιων σχεδίων που συνεχίζουν να εκτελούνται στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στην Ήπειρο, στην Μακεδονία και στην Θράκη.
  • Ντενκτάς: Ανατινάξαμε και το Τουρκικό Γραφείο Τύπου
  • Η κυβέρνηση σιωπά διότι καταρρίπτεται η πολιτική της
  • «ΑΦΡΙΚΑ»: Δύο δημοσιογράφοι θα μιλούσαν και δολοφονήθηκαν

Ούτε ζέστη ούτε κρύο για την Κυβέρνηση. Καμία αντίδραση και καμία καταδίκη από την Κυβέρνηση για όσα αποκάλυψε ο Τούρκος στρατηγός Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου για τις τουρκικές ραδιουργίες πριν από το 1974 κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αποκάλυψή του ότι οι Τούρκοι έκαψαν τζαμί προκειμένου να υποδαυλίσουν το μίσος των Τουρκοκυπρίων κατά των Ελληνοκυπρίων. Προφανώς η σιωπή της Κυβέρνησης οφείλεται στην αμετακίνητη θέση της ότι για την τουρκοκυπριακή ανταρσία του 1963 και τα μετέπειτα γεγονότα ευθύνονται οι εθνικιστικές και σοβινιστικές οργανώσεις και στις δύο πλευρές. Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η αποφυγή κάθε δήλωσης και καταδίκης από τα άλλα κόμματα. Μόνο η ΕΔΕΚ τοποθετήθηκε.
Ο Τούρκος στρατηγός είχε δηλώσει συγκεκριμένα τα εξής: "Εάν θέλετε να προκαλέσετε αναταραχή στο λαό και να αντισταθεί αυτός σε κάτι, μπορείτε να τα καταφέρετε αν δείξετε ότι ο εχθρός, η απέναντι πλευρά, κάνει κάτι εναντίον των αξιών που σέβεται ο λαός. Υπάρχει ένας κανόνας στον ανορθόδοξο πόλεμο. Προκειμένου να αυξήσετε την αντιστασιακή δύναμη του λαού, προβαίνετε σε δολιοφθορές εναντίον ορισμένων αξιών, δημιουργώντας την εντύπωση ότι το έκανε ο εχθρός. Για παράδειγμα στην Κύπρο έχουμε πυρπολήσει ένα τζαμί, εμείς".
Ενώ Κυβέρνηση και κόμματα δεν σχολίασαν τη δήλωση του Τούρκου στρατηγού, στα κατεχόμενα έχει προκληθεί σάλος.
Ο Ραούφ Ντενκτάς ισχυρίστηκε ότι οι δηλώσεις του Τούρκου στρατηγού δεν ευσταθούν και έχουν παρερμηνευθεί. Όμως αποκάλυψε και μιαν άλλη προβοκατόρικη ενέργεια των Τούρκων. Παραδέκτηκε ότι οι Τούρκοι τοποθέτησαν τη βόμβα στο Τουρκικό Γραφείο Τύπου το 1958, αλλά δικαιολογήθηκε ότι η ενέργεια αυτή δεν κατευθυνόταν από την τουρκοκυπριακή κοινότητα, "αλλά ήταν μια πράξη δύο νεαρών Τουρκοκυπρίων" και ο ίδιος πληροφορήθηκε "την αλήθεια" για τους δράστες, μετά από επτά χρόνια!
Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Φερντί Σογέρ δήλωσε ότι "δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα στην Κύπρο. Οι προβοκατόρικες ενέργειες της εποχής αποσκοπούσαν στην πόλωση κα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των ξένων".
Ο εκ των διοικητών της τρομοκρατικής οργάνωσης ΤΜΤ Χασάν Κεσκίν δήλωσε ότι "αν ο στρατηγός προέβη στη δήλωση αυτή, σημαίνει ότι έτσι έχουν τα πράγματα".
Ο αρχηγός του Κόμματος Κοινωνικής Δικαιοσύνης Μεχμέτ Τσακιτζί δήλωσε ότι βομβαρδίστηκαν τζαμιά για κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και ότι αυτό ήταν έργο του τουρκικού βαθέος κράτους, το οποίο παρουσίασε ως δράστες τους Ελληνοκυπρίους. Πρόσθεσε όμως ότι "και το βαθύ κράτος των Ελληνοκυπρίων έκαψε εκκλησιές και παρουσίασε ως δράστες τους Τουρκοκυπρίους. Αυτοί είναι οι λόγοι που προκάλεσαν τους πολέμους στο νησί", ισχυρίστηκε.
Η εφημερίδα "Αφρίκα" προβάλλει την ομολογία του Τούρκου στρατηγού υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο "Εμείς βομβαρδίσαμε τα τζαμιά". Αναφέρεται στη βομβιστική επίθεση κατά των τζαμιών Μπαϊρακτάρη και Ομεριέ το 1962 και γράφει ότι οι δημοσιογράφοι Αϊχάν Χικμέτ και Αχμέτ Γκιουρκάν θα αποκάλυπταν τους δράστες, γι' αυτό και δολοφονήθηκαν το 1962.

ΕΔΕΚ: Να συνετισθούν οι ανιστόρητοι
Η ΕΔΕΚ με ανακοίνωσή της τονίζει ότι "είναι εξόχως αποκαλυπτική αλλά κυρίως διδακτική η ξετσίπωτη ομολογία του Σαμπρί Γιρμπιμπέσογλου, απόστρατου στρατηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και πρώην στελέχους της διεύθυνσης ανορθόδοξου πολέμου στην Τουρκία, ότι υπήρξε εμπρησμός από τους ίδιους τους Τούρκους, τζαμιού στην Κύπρο για να δημιουργηθούν αισθήματα μίσους κατά των Ελλήνων". Προχωρεί και σε έμμεση αναφορά της φωτογραφίζει το ΑΚΕΛ λέγοντας ότι η ομολογία είναι διδακτική "για όσους τα τελευταία χρόνια ανιστόρητα υποστηρίζουν ότι δήθεν ευθύνεται ο κυπριακός Ελληνισμός για την τουρκοανταρσία του 1963-64 και όσα ακολούθησαν".
Τέλος εκφράζει την ελπίδα ότι "η κυνική ομολογία του Τούρκου απόστρατου στρατηγού θα συνετίσει όσους με εθνική απερισκεψία προσπαθούν να διαστρέψουν την ιστορική αλήθεια και να δημιουργήσουν αισθήματα συλλογικής ενοχής στον κυπριακό Ελληνισμό".
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πώς κάνει κύκλους η ιστορία... Οι ανήθικοι και αδίστακτοι ατιμώρητοι, αλλά και τιμωρημένοι διαχρονικά, μόλις κλείσει ο κύκλος. Οι μοίρες των λαών σφραγίζονται, δυστυχώς, τις πιο πολλές φορές από αυτούς.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]