Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα: "Ετοιμαστείτε, έρχονται πολύ δύσκολα..."


Ο γνωστός γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα και αγιορείτης μοναχός προτρέπει πλέον: "ετοιμασία επειδή ΣΥΝΤΟΜΑ θα αρχίσουν τα πολύ δύσκολα". Η προτροπή αυτή έγινε σε ηγούμενο μονής του Αγίου Όρους. Ο γέροντας ήταν απολύτως σαφής: " Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες"... Και η μονή έχει φτιάξει ήδη την "ομάδα κρίσης", υπεύθυνη για να προετοιμάσει το μοναστήρι για πολύ δύσκολες ημέρες για άγνωστο χρονικό διάστημα.
Τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι ένα κακόγουστο αστείο. Αλλά δεν είναι... Δυστυχώς, τα επερχόμενα είναι πλέον ορατά και δια γυμνού οφθαλμού, αφού όλοι μας μπορούμε πλέον να δούμε αυτό που έρχεται, δηλαδή την δυστυχία και την πείνα...
"Δεν μπορώ να καταλάβω τον κόσμο. Όλοι ρωτάνε: "εμένα με πιάνουν τα νέα μέτρα;"!!! Ειλικρινά, δεν μπορώ να κατανοήσω πόσο πολύ έχει διαβρωθεί η σύγχρονη κοινωνία και οι άνθρωποι που ζούνε σε αυτή τη χώρα. Κανείς δε νοιάζεται για τον διπλανό του. Κανείς δε νοιάζεται για το πρόβλημα που έχει χτυπήσει την πόρτα του συμπολίτη του, του γείτονά του. Όλοι σκέφτονται αν "τα μέτρα" προσβάλουν τα δικά τους μικροσυμφέροντα...! Ειλικρινά, πιστεύω πως ο Θεός θα δώσει την ευκαιρία για να συνέλθουμε. Η Ελληνική Ορθοδοξία ανέδειξε μεγάλες σύγχρονες μορφές, που πρόσφεραν στο έργο του Θεού, που αγωνίστηκαν για να σώσουν ανθρώπινες ψυχές. Ο Πορφύριος, ο Παΐσιος, ο Ιωσήφ... γέροντες που μάτωσαν στον αγώνα υπέρ των συνανθρώπων τους, στον αγώνα να διώξουν την δυστυχία και το κακό από τις καρδιές ανθρώπων που υπέφεραν... Ποιά ηθική υπάρχει πλέον; Το κακό έχει χτυπήσει την οικογένεια, την Παιδεία. Έχει χτυπήσει σε κάθε υγιές κύτταρο της κοινωνίας και σήμερα ζούμε τα αποτελέσματα αυτού του πολέμου. Τρέχουν οι άνθρωποι χωρίς να νοιάζονται για τον διπλανό τους. Η κοινωνία που ξέραμε δεν υπάρχει πια. Σήμερα κυριαρχεί ο ατομικισμός... Γιατί; Επειδή κάποιοι έπαιξαν με τον χαρακτήρα του Έλληνα και διάβρωσαν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Είναι αδιανόητο! Ο ατομικισμός ζει και βασιλεύει, ενώ η απάτη έγινε "χάρισμα". Μεγάλωσαν γενιές που διδάχτηκαν πως να αρπάξουν. Και αυτό σε ένα καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας... Μάλιστα, όσα πιό πολλά "αρπάζεις" τόσο περισσότερο απομακρύνεσαι από την τιμωρία. Αυτό το βλέπει ο Θεός. Σήμερα επιτρέπει να δεχτούμε μερικές σφαλιάρες, ελπίζοντας πως θα συνέλθουμε, όπως συμβαίνει και στους μεθυσμένους..."
Αυτά τα συγκλονιστικά μου κατέθεσε σήμερα σε συζήτηση, αγιορίτης μοναχός. Και η φωνή του έτρεμε από συγκίνηση και αγωνία για όσα πρόκειται να συμβούν.
"Να προσέχεις", μου είπε. "Να πεις και σε άλλους να προσέχουν. Μην αφήνετε την λογική σας να παραδίνεται σε όσα σας λένε. Πού είναι μωρέ η λεβεντιά εκείνων που δεν επέπτρεπαν σε κανέναν να τους μειώσει; Πού είναι εκείνα τα λεβεντόπαιδα που έδωσαν το αίμα τους για όλους εμάς; Αυτή η γη ποτίστηκε με αίμα. Είναι μεγάλο κρίμα να την κυβερνάνε ξένοι και ανάξιοι... Να προσέχετε"...
Τι να πω; Θυμήθηκα τα λόγια του γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα: "Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες. Προσέξτε την ψυχή σας. Μαζευτείτε και δώστε τον αγώνα σας..." Αυτά έλεγε πριν μερικούς μήνες. Και σήμερα γίνεται πιό σαφής: "το Σεπτέμβριο θα αρχίσουν τα πολύ δύσκολα...".
Οι προσευχές του γέροντα είναι πάντα μαζί μας. Όμως, αναρωτιέμαι: Εμείς τι κάνουμε για να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας; Απλά ανησυχούμε για το αν τα μέτρα μας αγγίζουν;
"Κάποιος πρέπει να σας πει πως δεν ζείτε σε όνειρο, ούτε σε εφιάλτη. Ζείτε μία πολύ άσχημη πραγματικότητα, που θα χειροτερέψει..."
Κι εμείς αναρωτιόμαστε: Εμένα με πιάνουν τα νέα μέτρα; αγνοώντας (ηθελημένα) πως όταν θα μας "πιάσουν", θα είναι πολύ αργά...
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

27 σχόλια :

  1. Φίλε Κωνσταντίνε σε ευχαριστούμε που μας έστειλες αμέσως αυτή την εξαιρετική ανάρτηση με τις συμβουλές αλλά και τις προτροπές αυτού άξιου κληρονόμου της Αποστολικής και ΑγιοΠατερικής παράδοσης της Εκκλησίας μας.
    Όταν ο Θεός δια των Αγίων του και των εν ζωή αγωνιστών Του μας προετοιμάζει και μας φωτίζει το δρόμο προς την Ανάσταση ,τότε ο σκεπτικισμός, η απόγνωση και ο φόβος απο την τρομοκρατία των εξουσιών της "Νέας Εποχής" φεύγει και δίνει τη θέση του στο θάρρος στην ανδρεία και στην ελπίδα.Αυτό ας είναι λοιπόν το μήνυμα που θα δώσουμε στους αναγνώστες μας εμείς οι ταπεινοί και ελάχιστοι των αγωνιζομένων ιστολογίων,ότι δηλαδή " ει ο Θεός μεθ΄ημών ουδείς καθ΄ημών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικό κείμενο που αναδεικνύει τον ατομισμό των ανθρώπων στην σύγχρονη εποχή.

    Αυτός ο ατομισμός προωθείται με όλα τα μέσα και συνδιάζεται με την επιβολή λανθασμένων προτύπων και την εκμετάλλευση των συνανθώπων μας.

    Ο ατομισμός, τα λανθασμένα πρότυπα, οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής και οι πολλές ώρες εργασίας κάνουν τους ανθρώπους να χάνουν τη γενική "εικόνα" του κόσμου και την σημασία των διαφόρων γεγονότων που νομίζουμε ότι αφορούν κάποιους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κλεισμένος στο καβούκι του ο καθένας μας και έξω ένα τοπίο θολό και απειλητικό. Και έρχονται αυτές οι πνευματικές μορφές να μας θυμίσουν ποιοί είμαστε και πώς θα πρέπει να βαδίσουμε. Σαν τελευταία προειδοποίηση, σαν παρακαταθήκη ακούγονται τα λόγια τους. Να είσαι πάντα καλά, Κωνσταντίνε.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες. Προσέξτε την ψυχή σας. Μαζευτείτε και δώστε τον αγώνα σας..."

    Δηλαδή αρκετοί θα πεθάνουν, μπορεί και εμείς.

    Έχω την εντύπωση ότι θα πάρουμε μια γεύση από κόλαση για κάθε τύπου αμαρτία,
    π.χ.
    αδιαφορία για τον δίπλα μας => αδιαφορία των άλλων όταν μας κλέβουν και χτυπάν,
    ελεύθερες προγαμιαίες σχέσεις => ομαδικοί βιασμοί,
    παχυσαρκία => πείνα

    Τουλάχιστον ο γέροντας Εφραιμ είπε ότι με την πείνα θα καθαρίσει η Ελλάδα, υποθέτω από τους λαθρομετανάστες, ξένους πράκτορες, πράκτορες προπαγάνδας, πολιτικές ιδεολογικές ουτοπίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητοί συνέλληνες,καταρχήν συμφωνώ απόλυτα με την αγιοσύνη του Γέροντος.Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι όταν μας μεταφέρουν λόγια ειδικά Αγίων ανθρώπων πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί ως προς το ότι καμμιά φορά εμείς οι κοσμικοί, (ειδικά όταν πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα),όχι με κακή πρόθεση,παραποιούμε λίγο αυτά που ακούσαμε και από στόμα σε στόμα προσθέτονται και μερικές γραμμές οι οποίες όμως αλλοιώνουν το τελικό συμπέρασμα.
    Είμαι σίγουρος ότι ο Γέροντας μίλησε για δύσκολες στιγμές που έρχονται,αλλά το να τις τοποθετούμε σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα είναι παρακινδυνευμένο και ίσως να βάζουμε στο στόμα του Γέροντα λόγια που τελικά δεν είπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Έλληνα Πολίτη,

    πίστεψέ με, στα γραφόμενα δεν προστέθηκε ούτε λέξη. Αφαιρέθηκαν, μάλιστα, στοιχεία τα οποία ίσως να δημιουργούσαν κλίμα πανικού ή θα γινόντουσαν αιτία να λοιδωρηθούν από τους "ειδικούς" του είδους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Κωνσταντίνε,εκτιμώ απεριόριστα το έργο σου,απλά επειδή τυγχάνει να είμαι πολλά χρόνια προσκυνητής στη μονή που ήταν ηγούμενος ο Γέροντας, νιώθω ότι εμείς που ενδεχομένως να έχουμε ακούσει κάτι παραπάνω πρέπει να τα κρατάμε σε πολύ στενό κύκλο για να μην τύχουν εκμετάλλευσης από τους "ειδικούς" όπως πολύ σωστά τους χαρακτηρίζεις.Εσύ πιστεύω κατάλαβες τι εννοώ.Ο θεός πάντα μαζί σου.
    Ελληνική λεγεώνα-Έλληνας πολίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Konstantine pes mas se parakalo ti allo eipe o Gerondas? An theleis na sou doso ena email na mou grapseis prosopika, giati kai ego edo stin Ameriki echo akousei arketa tromaktika pragmata pou prokeitai na simvoun edo kai tha ithela na ksero gia na organothoume edo osoi Ellines vriskomaste

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς ανώνυμο 6:15 π.μ.

    Αγαπητέ αναγνώστη, ο γέροντας ήταν σαφής και για τις ΗΠΑ. Δύσκολες μέρες. Όχι, δεν ανέφερε τρομακτικές καταστάσεις. Προετοιμασία ζήτησε, με προσευχή και μέριμνα ώστε να υπάρχουν τα απαραίτητα. Δεν ανέφερε ανησυχία, όπως μου την μεταφέρεις. Καλή δύναμη και τους χαιρετισμούς μου σε όλους τους Έλληνες της ομογένειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ κάποτε ζήτησα από το Θεό αυτά τα δύσκολα γιατί πίστευα ότι τα χρειαζόμαστε για να συνέλθουμε (και ακόμα το πιστεύω)... Μακάρι να άκουγε και τα υπόλοιπα θελήματά μου που δεν περιέχουν μαρτύριο για τον κόσμο...
    Άντε, και ελπίζω να βάλουμε μυαλό σε αυτόν τον τόπο και να καταλάβουμε ποιοι είμαστε και τι πολύτιμο έχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εγω παλι πιστευω οτι δε θα γινει τιποτα μετα το σεπτεμβρη,εξαλλου "πασ μετα Χριστον προφητησ γαιδαρος εστιν..." αν και δε νομιζω οτι προφητευει ο γεροντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το οτι ζουμε τα εσχατα ειναι γεγονος.
    Προσοχή ομως!
    Ομως το 2008 τα ίδια έλεγαν. επικαλούνταν πάλι ΨΕΥΔΩΣ τον γέροντα. Και ετσι γινεται ΜΕΓΑΛΗ ζημια.
    Απο κατι βλακες που προτρεχουν. Και οταν θα ειναι η ωρα των σοβαρων γεγονοτων ο κοσμος δεν θα δωσει σημασια...
    Εκκλησιαζομαστε ? μετανοουμε?προσευχομαστε?
    Να εμπιστευομαστε επισημες ενημερωσεις κ οχι τα γενικολογα αοριστα ("ενας αγιορειτης"...κ κουραφεξαλα!!)
    εξαλου...τοσο χαλια που ειναι οι καταστασεις,
    εχουμε αναγκη απο αγιο ή αγγελο να μας συμβουλεψει?!!!
    ελεος!!! αν γινει πολεμος το Σεπτεμβρη η αντιστοιχο..
    θα το βουλωσω!
    αν δεν γινει..κωνσταντινοι μην ξαναπεταξετε τετοιες βλακειες! να με συγχωρειτε αδελφοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να με συγχωείς αγαπητέ αναγνώστη που δεν πετάμε βλακείες και που δεν γράφουμε εμείς οι Κωνσταντίνοι για πολέμους, όπως έγραψες εσύ... Πού το είδες στο κείμενο που παρέθεσα με τα λόγια του γέροντα κάτι τέτοιο; Και γιατί συγχέεις αυτά που το 2008 διαδόθηκαν (και που εγώ προσωπικά είχα διαψεύσει τότε σε κάποιο φόρουμ) με αυτά που γράφονται στο παραπάνω κείμενο; Δεν θέλω να πιστεύω πως περιμένεις κάποιον πόλεμο για να σταματήσεις να μιλάς. Και ούτε θα ανέφερα οτιδήποτ αν δεν ίσχυε. Και αλήθεια, πού βρίσκεις το γενικόλογο, όταν γίνεται αναφορά στον συγκεκριμένο γέροντα με το όνομά του;
    Επειδή διαβλέπω πως ο σκοπός σου είναι μάλλον να ακυρώσεις αυτά που ο γέροντας είπε, θα σου έλεγα πως με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο δεν τον τιμάς, αλλά μάλλον τον προσβάλεις. Αυτά, και να με συγχωρείτε αδελφοί... αλλά γράφω με αυτό το ύφος επειδή ο συγκεκριμένος αναγνώστης επιθυμεί να διαστρεβλώσει αυτά που άκουσα με τα ίδια μου τα αφτιά και δεν τα άκουσα ως "διαδόσεις"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευχαριστώ Κωνσταντίνε για την δημοσίευση σου, και ας ευχαριστούμε και τον γέροντα για την συμβουλή του. Ας προσευχόμαστε όλοι μαζί για την χώρα μας, να την βοηθήσει ο Πανάγαθος, και να δώσει να εμφανιστεί άνθρωπος άξιος να την κυβερνήσει σωστά. Να ζητάτε κι εσείς που γνωρίζετε τον γέροντα, να προσεύχεται για εμάς τους άθλιους κι ανάξιους, να ανοίξουν οι οφθαλμοί μας στους δύσκολους καιρούς που έρχονται να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας. Σας εύχομαι σε όλους αγάπη και δύναμη. Και τω Θεό Δόξα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. φιλε Κωστα θα μπορουσες να μας δωσεις καποιες περισσοτερες διευκρινισεις για το μηνα Σεπτεμβριο;
    Ειναι λογια του γεροντα η καποιου αλλου προσωπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΖΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΩ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ,ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗ ΓΙΑΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ.ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΣΟ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΑ "ΓΕΓΟΝΟΤΑ" (ΠΑΡΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΕΥΗΜΕΡΙΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΑΜΚΑ ΣΑΝ ΤΑΧΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΛΗΘΕΙ Η ΑΝΘΙΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ?
    ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ? ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΕΣ.
    ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΩΝ/ΝΕ . ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΑΛΙΣΤΑ. ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ,ΑΛΛΑ ΕΠΕΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΑΚΑ. ΕΔΕΣΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ,ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΒΓΗΚΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ,ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΘΟΥΜΕ ΨΥΧΙΚΑ , ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΨΥΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ . ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΥΠΟΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤ'ΟΥΣΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΑΓΩΝΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ , ΤΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΩΣΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΗ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΩΦΑΙΝΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΘΕΙΤΕ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. Ο ΚΑΘΕ ΣΕΒΑΣΜΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΟΤΑΝ ΕΡΩΤΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΜΑ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.
    ΑΣ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ , ΑΣ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ,ΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΤΟΜΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΣ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ , ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΑΜΚΑ , Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ Ή ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ! ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑ ΓΥΡΙΣΜΟ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.
    ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΣΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ, ΝΑ ΧΡΕΩΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ , ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ , ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ . ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΛΙΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΒΙΑΣ, ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ. ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ; ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΤΜ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ.
    ΠΑΜΕ ΜΕ ΑΣΥΛΗΠΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΝΩΝΙΑ . ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΧΟΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΨΙ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ( ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ).ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΡΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΤΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ .Π.Χ ΤΥΧΟΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ .ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν είναι κρίση κανενός Θεού τα τεκταινόμενα που έγιναν, γίνονται και που θα συμβούν. Δεν χρειαζόμαστε τον "Θεο" για να καθαρίσουμε απο τις αμαρτίες μας. Πάντα απο κάποιον πρέπει να περιμένετε να καθαρίσει τις βρωμιές σας ; Είτε είναι οι Γονείς σε νεαρή ηλικία είτε ο Θεός σε μεγαλύτερη ; Εμείς κρατάμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Και μόνο εμείς...

    Αρκετή ζημιά έκανε ο Ιουδαιοχριστιανισμός στην ανθρωπότητα. Ας μη το συνεχίζει άλλο με το "Θέλημα" του Θεου τους για τον άνθρωπο ... Θεός που επιτρέπει τόσα δεινά (και ακόμα περισσότερα διαχρονικά) και τόσο άδικο δήθεν για να "διδαχθεί" ο άνθρωπος μόνο θεός αγάπης δεν είναι. Θεός που προτρέπει και προέτρεπε σε πολέμους και σφαγές για αγίους τόπους και άλλα εδάφη (βλέπε Κωνσταντινούπολη) μόνο θεός Αγάπης δεν είναι...

    Είμαστε άνθρωποι...Θα πρέπει να αγαπάμε και να στηρίζουμε τον διπλανό μας καθώς και την οικογένεια μας. Οχι με υστερίες και πανικό...Όχι με μίσος στην καρδιά μα με λογική και θέληση να αλλάξουμε εκ των Έσω. Έχετε το κουράγιο να αλλάξετε τον εαυτό σας η θα περιμένετε αγίους να σας σώσουν απο την μαυρίλα σας ; Ως πότε θα ρίχνετε στον "Θεό" το σκοτάδι σας ;

    Κωνσταντίνε εχεις ενα εξαιρετικό Blog μα δυστυχώς στο ζήτημα της θρησκείας σε βρίσκω αρκετά απόλυτο ...(προφανώς διαφωνούμε ριζικά περι του Χριστιανισμου και ως κοσμοθεωρία0

    Ούτε τα πράγματα είναι τόσο τραγικά , ούτε οι Έλληνες καμιά εκλεκτή φυλή του Θεού , ούτε πρόκειται να έρθουν οι Ελ, ούτε τίποτα...

    Εμείς και μόνο εμείς οφείλουμε να σώσουμε την ψυχή μας και τις ζωές μας. Με σεβασμό, ιδανικά και υπομονή.

    Αγαπήστε, Κατανοήστε, Σεβαστείτε, φιλοσοφήστε...

    Να είστε πάντα καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες ... αυτα τα συνομωσιολογικά ποτέ δεν με έπειθαν ..η Ελλάδα περνάει δύσκολες μέρες και θα περάσει και άλλες αλλά αυτά τα δημοσιεύματα νομίζω ότι μόνο καλό δεν κάνουν ...δηλαδή τι θα γίνει ?? πόλεμος ??? το πολύ - πολύ θα πτωχεύσουμε και με την βούλα !!! δεν είμαστε ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι ........ και πρίν τα γράφετε όλα αυτά ας σκεφτείτε λίγο και τον κόσμο που δούλεψε μία ζωή για να αποκτήσει πέντε πράγματα ..με αυτά που λέτε τον εκφοβίζεται με αποτέλεσμα να βουλιάξουμε μία ώρα αρχίτερα .... λίγη αισιοδοξία δεν βλάπτει .. ο Έλληνας έχει υποστεί πάρα πολλά τον τελευταίο καιρό μην τον αποτελειώσετε με τις " προφητείες " διαφόρων ρασοφόρων .. όλοι τους σεβαστοί αλλά έ λ ε ο ς !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΕΦΡΕΜ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΠΩΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ/ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΑΠΟΔΑ Π.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αλλήθεια,τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε,δεν αναστατώσανε τον κόσμο με την εμφάνιση του γερ.Παίσιου και την προειδοποίηση του σε άλλους μοναχούς να αγοράσουν τρόφημα γιατι σε τρείς μήνες από τότε θα έρχόταν πείνα στην Ελλάδα?Τελικά τι να πιστέψουμε?Στο τέλος θα την πάθουμε σαν τον Γιάννο με τα πρόβατα.Αν πράγματι πάλι δεν γίνει τίποτα κύριε Κωνσταντίνε,τι θα πρέπει να κάνουμε στον γέροντα Εφραίμ?να τον πάρουμε με της πέτρες όπως έκαναν στους ψευδοπροφήτες του Ισραήλ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κρητικέ Γιώργο, έχεις συναίσθηση πόσα άλλαξαν από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα; Μπορείς να κατανοήσεις το μέγεθος του προβλήματος, του συνεχώς διογκούμενου μάλιστα, που μπαίνει σε ολοένα και περισσότερα σπίτια Ελλήνων; Γνωρίζεις, έχεις ακούσει ή έχεις δει ανθρώπους να ψάχνουν σε σκουπίδια της λαϊκής για να πάρουν κάτι για το σπίτι τους; Συναισθάνεσαι πως βρισκόμαστε μπροστά σε τεράστιες οικονομικές αλλαγές για την χώρα, οι οποίες θα επηρρεάσουν τους απλούς πολίτες και όχι τους καλοβολεμένους και τα κομματόσκυλα; Έχεις γνώση της συνεχώς μεταβαλλόμενης οικονομικής (και πολιτικής) πραγματικότητας σε αυτήν την χώρα; Η προτροπή για να συγκεντρωθούμε στον εαυτού μας, να αποτιμήσουμε τα πεπραγμένα μας και να προετοιμασθούμε για χειρότερα για εσένα είναι μία προτροπή που πρέπει να ελεγχθεί; "Έρχονται δύσκολα..." είπε ο γέροντας... εσύ δεν τα βλέπεις που καθημερινά αυτά τα δύσκολα αυξάνονται και πληθύνονται; Εάν περιμένεις την πείνα να χτυπήσει την πόρτα σου, θα σου θυμίσω το "συν Αθηνά και χείρα κίνει". Εν πάσει περιπτώσει, αν άκουσες κάπου για τρεις μήνες και πείνα, να απευθυνθείς εκεί που το άκουσες ή που το διάβασες. Στο κείμενο που παραθέτω δεν έχω καμία τέτοια αναφορά, οπότε, και όσα σου γράφω είναι καλή τη καρδία και προς δημιουργία ενός ερωτηματολογίου που όλοι μας πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας. Αντί να ευχαριστούμε τον Θεό που μας ειδοποιεί με έναν φωτισμένο γέροντα, εμείς μεμψιμοιρούμε και προσπαθούμε να χτυπήσουμε όσους μας μεταδίδουν την προειδοποίηση. Καλώς ή κακώς μεταβαλλόμαστε εν ριπή οφθαλμού σε άπιστους Θωμάδες, επειδή θέλουμε με το αισθητό μας να εξηγήσουμε ή να δούμε αυτά που μας χαρίζονται για να κάνουμε ένα βήμα αυτογνωσίας. Τέλος, ο καθένας κάνει όπως νομίζει ο ίδιος, αλλά το να καταφέρετε κατά γερόντων, τότε μάλλον πράττει με το θυμικό, που ποτέ δεν είναι καλός σύμβουλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τέλος, αγαπητέ Κρητικέ Γιώργο, το παρόν ιστολόγιο είναι από τα πρώτα που μετέφερε τις αμφιβολίες του για την εμφάνιση του γέροντα Παϊσίου και από τα πρώτα που επιβεβαίωσε την ακυρότητα της κατασκευασμένης είδησης. Μακριά από εμάς το "ποτήρι" που πρόθυμα μας προτάσσεις για να αποδεχθούμε ως γεγονός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γεια σε όλους,εχω ακούσει κ εγώ για τα επερχομενα δεινά που αναμένονται μες το 2011 κ ομολογώ ότι εχω επηρρεαστει..Απο τη φύση μου είμαι αισιόδοξος άνθρωπος κ δεν φανταζόμουν ότι θα φοβόμουν τόσο για το αύριο που μοιάζει τόσο κοντινό απο ποτέ..Για πρώτη φορά πίστεψα ότι αυτά που κάποτε λέγαμε μελλουμενα ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθούν..ποιος θα χάσει αν προετοιμάσει το σπίτι του για ενδεχόμενη πείνα που μπορεί να κρατήσει κ καμποσους μήνες;ας εφοδιαστουμε με τροφιμα,λάδι,αλεύρι,ζυμαρικά,ρύζι κτλ που έχουν κ κάποια διάρκεια ζωής κ έχει ο Θεος.Όσο γι αυτούς που υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει Θεός,εγώ λέω πως έχουν 99% δίκιο..Αν όμως 1% υπάρχει,μάλλον εμείς οι ανάξιοι έχουμε μια ελπίδα..Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]