Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύντομα η Ελλάδα θα βρεθεί στην πόρτα του Δ.Ν.Τ.

  • Ο τρόπος με τον οποίο συνεχίζεται ο δανεισμός και η απώλεια εμπιστοσύνης των ξένων αγορών, είναι απολύτως βέβαιο πως θα ρίξουν την Ελλάδα στην ανάγκη να δανειστεί από το ΔΝΤ και ίσως όχι με τις καλύτερες προϋποθέσεις
Η Ελλάδα αναμένεται να αναγκαστεί να προσφύγει σύντομα στο ΔΝΤ, έτσι ώστε να μειώσει το κόστος δανεισμού της, καθώς πλέον δεν αντέχει να δανείζειαι με επιτόκια όταν στο 6%. Αυτό εκτιμά ο στρατηγικός αναλυτής της Evolution Securities, Gary Jenkins.
Οπως σχολιάζει, η αποτυχία της Ελλάδας με την έκδοση των 7-ετων ομολόγων, τα οποία μάλιστα από την επόμενη μέρα ζημίωσαν όσους τα αγόρασαν, μαζί με τις εκτιμήσεις για πληρωμές 13 δισ. ευρώ σε τόκους από την χώρα φέτος, στις οποίες κατέληξε η έρευνα που διενήργησαν από κοινού το Bloomberg και η Credit Agricole Corporate and Investment Bank, είναι γεγονότα που οδήγουν την χώρα στον μονόδορμο του ΔΝΤ.
Ο Jenkins σημειώνει πως το ΔΝΤ δεν μπορέι και δεν αναμένεται να αναγκάσει τους Ελληνες να κάνουν περισσότερα βήματα σε ότι αφορά τα μέτρα μείωσης των δαπανών.
Οπως σημειώνει, πάρα πολλά έχουν ειπωθεί από την ίδια την χώρα αλλά και από την υπόλοιπη Ε.Ε , όμως το δανειακό κόστος της Ελλάδας δεν δείχνει καμία διάθεση μείωσης και επιπλέον, η ζήτηση για το ελληνικό χρέος έχει περιοριστεί σημαντικά.
Σε κάποιο σημείο, στο επόμενο διάστημα, όπως εκτιμά ο αναλυτής, η Ελλάδα θα βρεθεί σε αδιέξοδο καθώς δεν θα αντέξει για πολύ αυτή την επίπονη όπως αποδεικνύεται και δυσβάσταχτη οδό δανεισμού.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οι συμφωνίες, επί του παρόντος, λένε αυτό να μείνει κρυφό. Μπήκαμε στο ΔΝΤ, αλλά από την πίσω πόρτα, ανεπίσημα. Δεν μας το λένε, όπως δεν μας λένε και πολλά άλλα. Θα το μάθουμε όταν αρχίσουμε να είμαστε άτακτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]