Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λαός-Χριστός και… βάλε!

  • Η Σταύρωση, η Ανάσταση και η…Ανάληψη του Λαού μας, εις τας… Ουρανίους Μονάς!
  • Από τους Μεσσίες θα καταλήξουμε στους... Μεσίτες!
Του Δ. Ιατρόπουλου
Τα ημέτερα Πάθη!
Νομίζω δεν υπάρχει άλλη περίοδος στη νεότερη ιστορία μας που ο λαός μας να μοιάζει περισσότερο με τον ίδιο το Χριστούλη και τα δισχιλιόχρονα Πάθη του!
Έτσι λοιπόν, ειδικά εφέτος, όλα τα γνωστά μας μέχρι σήμερα βάσανα του γλυκύτατου Ιησού, βρίσκουν ευθεία δραματουργική εξομοίωση με τον ελληνικό λαό!
Όλα τα ονόματα των Παθών, όλα τα μηνύματα, όλες οι ίντριγκες κι οι προβοκάτσιες, οι προδοσίες και τα εξωνημένα συμφέροντα που χαράζουν την τραγική διαδρομή του θεανθρώπου της χριστιανικής θρησκείας, συμπεριλαμβάνονται στην κοινωνικοπολιτική ατζέντα του πολύπαθου ετούτου πληρώματος, που είτε χριστεπώνυμο είτε αλλοδοξώνυμο, το ίδιο ταλαιπωρείται και οδηγείται άσφαλτα στο δικό του Γολγοθά.
Εδώ και οι Άννες και οι Καϊάφες, εδώ κι οι Γραμματείς κι οι Φαρισαίοι, εδώ και τα τριάκοντα αργύρια με τους πολλούς σ εμάς Ιούδες, (εδώ ξεπερνάμε το χριστιανικό μύθο) εδώ και οι εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσες γυνές, εδώ και οι εξάψαλμοι, και τα δώδεκα ευαγγέλια, και ο Νυμφίος Λαός που αυτός πια, κι όχι ο ευσεβής χριστιανός, «ένδυμα ουκ έχει ίνα εισέλθει» στο Νυμφώνα του, αφού ο αρραβώνας με τους «σύμμαχους» ποτέ δεν εξελίχτηκε σε συμμαχικό γάμο, αλλά δια του γνωστού νεοκλασικού γνωμικού οι σύμμαχοι με το «στρίβειν δια του αρραβώνος» μας εγκαταλείπουν ολοένα και περισσότερο στα νύχια του …ΔυΝαΤού τέρατος!(Τα κεφαλαία θα τα…θυμηθείτε!)
Η Θεοτόκος-Ελλάς...
Και ψάχνουμε λοιπόν τους δυο ληστές για να σταυρωθούμε κι εμείς ως έντιμοι πολίτες και δεν τους βρίσκουμε καν! Τόσες εξεταστικές, εμείς ούτε δύο ληστές δεν ξετρυπώσαμε ακόμα για να κοσμήσουμε το σταυρό μας!
Μόνοι μας θα σταυρωθούμε να κι άλλο καινοφανές δρώμενο που ξεπερνάει τη θεία σταύρωση!
Και επίσης κανένας απ τους Ιούδες μας δεν θα μας κάνει την ιστορική χάρη να διαβάσουμε κάποτε γι αυτόν: «και απελθών απήγξατο»! Κορόιδα είναι, τόσα χρόνια που αρπάζουνε τα αργύρια και μοιράζουν τα ιμάτιά μας, να κρεμαστούν κιόλας; Για μαλάκες τους έχετε; ΄Έχουν φορτώσει στην Ελβετία τα αργύρια κι από δω πάνε κι οι άλλοι!
Αμ η μάνα του Λαού-Χριστού, η Παναγία Θεοτόκος, δηλαδή η Ελλάδα, τι κάνει αυτή;
Δεν της επιτρέπουν να καθίσει καν στα ριζά του σταυρού και να θρηνήσει το μονάκριβο της που χάνει! Η Ελλάδα σήμερα, αρχίζει να μην κάνει πια επαφή με τους νεοέλληνες! Μπήκανε ανάμεσα πολλοί άλλοι, αλλοδαποί, πράκτορες, ξενόφερτοι συμβουλάτορες, διεθνείς απατεώνες, μεγαλοπαγκόσμιοι κομπιναδόροι και τη ρημάζουν καθημερινά, η ίδια αρχίζει πια να μιλάει «σπασμένος ελίνικος»...
Βαβέλ και Πομπηία!
Μοιάζει άραγε η ατμόσφαιρα των ημερών μας μόνο με τα Πάθη του Χριστού; Μην είναι και λίγο από τις Τελευταίες Ημέρες της Πομπηίας, που ο λαός της πέρασε καλούτσικα με τις πιστωτικές του κάρτες και τώρα που τελείωσε το διάλλειμα πάλι μέσα το κεφάλι στη μιζέρια, στην ανέχεια, στην κατάθλιψη και στην ξευτίλα;
Θα μου πείτε η Σταύρωση έχει κι Ανάσταση μέσα! Την πανέμορφη ελληνική ανάσταση, η Περσεφόνη ανεβαίνει στη γη να τροφοδοτήσει την ήρεμη φωτογενή ελληνική άνοιξη, γι αυτό και το Πάσχα εμείς οι (τέως; ποιος ξέρει πια;) Έλληνες, το λέμε και Λαμπρή!
Θα έχουμε λοιπόν Ανάσταση; Ναι μας τάζουν οι…αγορές! Αλλά όχι μετά από τρείς μέρες. Μετά από τρία τουλάχιστον χρόνια!
Και τι Ανάσταση θα είναι λοιπόν αυτή; Να, δεν θα υπάρχει πλέον πρόβλημα! Θα έχουν αποδημήσει εις Κύριον οι πρεσβύτατοι, οι νεότεροι θα έχουν μάθει να ζουν με δελτίο εργασίας και κοινοβιακό συσσίτιο, οι ξένοι θα έχουν ελληνοποιηθεί και η Ελλάδα-Βαβέλ θα κρούεται καθημερινώς από εκατόν πενήντα γλώσσες διαφορετικές, με χίλιες τόσες διαλέκτους επίσης, ενώ οι πελάτες-πολίτες της θα μιλάνε ένα μίγμα διαλέκτων και τρισβάρβαρων ψευτοελληνικών...
Οι… στοιχηματίες!
Μα, ακριβώς αυτή δεν ήταν η ατμόσφαιρα των πολιτών της Κωνσταντινούπολης και πριν την ΄Αλωση; Ακόμα και τα μεγάλα κόμματα τα ίδια χρώματα έχουνε, Πράσινοι και Βένετοι, δηλαδή…Γαλάζιοι!
Αυτή θα είναι λοιπόν η Ανάστασή μας; Ε, μάλλον, διότι ανάσταση σημαίνει… Παλιγγενεσία, ήδη το σλόγκαν παίζεται από τώρα για να συνηθίζει η πλέμπα! Και μετά από την Ανάσταση, τι έρχεται;
Μα το λένε τα ευαγγέλια: Η… Ανάληψη. Όχι πλέον τραπεζικών καταθέσεων. Αυτές θα έχουν ολοκληρωτικά περάσει στα χέρια των «νομίμων» δικαιούχων, αυτών που μας δανείζουν και μας τοκοτρώγουν, το «τοκογλύφος» καιρός είναι πια να αντικατασταθεί από το «τοκοφάγος», δεν βρίσκετε; Η Ανάληψη λοιπόν θα γίνει εις τας... ουρανίους μονάς!
Γιατί αλλάζουν όλα και μέσα σ’ όλα, τό 'χουν βάλει στοίχημα, οι μπουκμέικερς , να αλλάξει και το κλασικό εκείνο θούριο: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»... Στοιχηματίζουν λοιπόν, να πεθάνει, και να «αναστηθεί» ως μια χώρα-κέντρο διερχομένων, με εκατομμύρια διάφορους απ' όλο τον πλανήτη που θα ανεβοκατεβαίνουν τα σκαλιά του Παρθενώνα, ο οποίος ως άλλος Οίκος Εμπορίου θα περιμένει πια τον Μεσσία του με το φραγγέλιο, να διώξει τους εμπόρους απ το ιερό του.

ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟΝ: Μόνο που οι Μεσσίες, μας τελειώσανε, μαζί με το Χριστούλη που λέγαμε στην αρχή. Η εποχή που έρχεται δεν θα έχει πλέον Μεσσίες, αλλά μονάχα Μεσίτες! Μεσίτες κάθε λογής και κάθε διαμετρήματος…



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]