Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικό "κατασκοπευτικό χταπόδι" στο Αιγαίο

Ένα τουρκικό «Χταπόδι» θα κυκλοφορεί τα επόμενα χρόνια στο Αιγαίο με στόχο να αλιεύσει κρίσιμες πληροφορίες.
Τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου το τουρκικό γενικό επιτελείο ναυτικού ανέθεσε στην τουρκική εταιρεία «Aselsan» τη ναυπήγηση μη επανδρωμένων υποβρυχίων.
Τα νέα τηλεκατευθυνόμενα υποβρύχια θα φέρουν την ονομασία «Ahtapot» και θα χρησιμοποιηθούν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στον τομέα της συλλογής πληροφοριών σε λιμάνια και σε άλλες στρατηγικές περιοχές.
Το πρόγραμμα ναυπήγησης τελεί υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ οι οποίες διέθεσαν και τη σχετική τεχνογνωσία, όπως προβλέπει η σύμβαση που υπογράφτηκε.
Τα μη επανδρωμένα υποβρύχια θα «ελέγχονται» από ένα υπερσύγχρονο κέντρο ελέγχου. Από εκεί θα γίνεται ο τηλεχειρισμός τους και εκεί θα μεταβιβάζονται όλες οι πληροφορίες που θα συλλέγει.
Εκτός από τις αποστολές του σε λιμάνια και γενικότερα σε περιοχές ενδιαφέροντος, μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί στην καταγραφή ύποπτων δραστηριοτήτων, στη ναρκοθέτηση και στην αποναρκοθέτηση σε υποβρύχια σημεία και σε περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]