Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Αποκαλύψεις για δημιουργία σχεδίου τεχνητής έντασης με την Ελλάδα

Σχεδίαζαν κατάρριψη τουρκικού αεροπλάνου!

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις κάνει το σημερινό φύλλο της τουρκικής εφημερίδας «Ταράφ». Ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει ότι το τουρκικό «Σχέδιο Βαριά», στην κατάρτιση του οποίου πήραν μέρος 162 αξιωματικοί των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, εκ των οποίων οι 29 ήταν ανώτατοι, στόχευε μεταξύ άλλων στην πρόκληση έντασης με την Ελλάδα μέχρι και την πτώση τουρκικού αεροσκάφους από ελληνικό.
Το σχέδιο αυτό, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, αποσκοπούσε στην πτώση της κυβέρνησης Ερντογάν και περιλάμβανε επί μέρους «σχέδιο πολεμικής αεροπορίας».
Αυτό φέρει τη σφραγίδα «άκρως απόρρητο» και την ημερομηνία «Φεβρουάριος 2003», ενώ το υπογράφει ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος, Ιμπραχίμ Φιρτίνα.
Υπό τον τίτλο «καθήκον», το σχέδιο αναφέρει τα εξής: «Με σκοπό την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στο σύνολο της Τουρκίας και την επιτυχία των διοικήσεων του στρατιωτικού νόμου, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας θα αυξήσει την ένταση με την Ελλάδα, θα προκαλέσει τους υποστηρικτές της ισλαμικής οπισθοδρόμησης και τη δραστηριότητά τους εναντίον των ενόπλων δυνάμεων».
«Κατά τις πτήσεις στο Αιγαίο θα παρενοχλούνται τα αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και θα διαμορφωθεί κλίμα σύγκρουσης. Εάν είναι δυνατόν, θα προκληθεί πτώση ενός αεροσκάφους μας από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία και, εάν δεν πραγματοποιηθεί αυτό, θα προκληθεί πτώση δικού μας αεροσκάφους με πυρά, σε κατάλληλο χώρο και χρόνο, από πιλότο του Ειδικού Σμήνους, το οποίο έχει αναδιαρθρωθεί. Θα διοχετευτούν στα ΜΜΕ ειδήσεις περί της πτώσης του αεροσκάφους μας από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία και θα παρουσιαστεί η αδυναμία της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο θέμα αυτό», συνεχίζει.
Η εφημερίδα γράφει ακόμα ότι «παράλληλα με την προβοκάτσια αυτή που θα εξελισσόταν στον αέρα, το σχέδιο στόχευε στην αύξηση της έντασης στα σύνορα στη Θράκη και στη δημιουργία κλίματος επιστράτευσης σε όλη την περιοχή».
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Απογραφή 2011: γιατί βιάζεται τόσο η κυβέρνηση για την ιθαγένεια
    Υπάρχουν δύο μεγάλες απορίες για την στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας
    Γιατί υιοθετούνται τόσο χαλαρές προϋποθέσεις
    Γιατί το μέτρο προωθείται με τόση βιασύνη
    Οι χαλαρές προϋποθέσεις συνίστανται κυρίως στους μικρούς χρόνους παραμονής που απαιτούνται (από "10 στα 12" στα "5 στα 10"), στην κατάργηση κριτηρίων ενσωμάτωσης (όπως η γνώση ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού), και στη κτήση της ιθαγένειας από ανήλικους (με ελάχιστες προϋποθέσεις είτε γέννησης είτε φοίτησης για λίγα χρόνια σε σχολεία).


    Η απάντηση είναι σχετικά απλή: οι χαλαρές προϋποθέσεις σε συνδυασμό με την υιοθέτηση πολιτογραφήσεων με απλή δήλωση και προθεσμίας διετίας για την απάντηση αποσκοπούν στην πολιτογράφηση του μεγίστου δυνατού αριθμού μεταναστών. Επιπλέον η κτήση ιθαγένειας από άβουλους ανηλίκους έχει ως στόχο να κατοχυρώσουν ελληνική υπηκοότητα όσο το δυνατόν περισσότεροι έτσι ώστε να μην μπορεί να τους αφαιρεθεί μετά από ενδεχόμενη νέα αλλαγή του δικαίου ιθαγένειας.


    Η απογραφή του 2011


    Τα προαναφερθέντα αφορούν την προφανή πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να αποκτήσει μια μεγάλη νέα δεξαμενή πράσινων ψηφοφόρων. Η δε βιασύνη του να περάσει ένα διχαστικό νομοσχέδιο από την αρχή της κυβερνητικής θητείας έχει ως στόχο να κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων ο μέγιστος δυνατός αριθμός ψηφοφόρων.


    Όμως υπάρχει και ακόμα ένας λόγος για τη βιασύνη: η απογραφή του 2011 με βάση την οποία θα γίνουν οι επόμενες εκλογες, και στην οποία θα καταγραφεί ο πληθυσμός της χώρας.


    Το ΠΑΣΟΚ στοχεύει να πολιτογραφηθεί η μεγάλη μάζα των αλλοδαπών πριν από το 2011, γι' αυτό έβαλε και τη σχετική διετή προθεσμία. Ο δε απαιτούμενος χρόνος της 5ετίας παραμονής (από προηγούμενη δήλωση για 7ετία του Πρωθυπουργού) δεν είναι τυχαίος αλλά συμπίπτει με 5 έτη μετά την τελευταία μεγάλη νομιμοποίηση του 2005.


    Η απογραφή του 2011 θα οδηγήσει σε πιθανή ανακατανομή των εδρών, αντικατοπτρίζοντας τη νέα δημογραφική πραγματικότητα με την ενσωμάτωση των αλλοδαπών στο εκλογικό σώμα. Γι' αυτό είναι απαραίτητο (για το ΠΑΣΟΚ) οι αλλοδαποί να αποκτήσουν πολιτικά δικαιώματα πριν το 2011.


    Επιπλέον η καταγραφή των αλλογενών στο εκλογικό σώμα είναι απαραίτητη για την υιοθέτηση μέτρων τύπου θετικών διακρίσεων (affirmative action). Αυτά τα μέτρα, τα οποία υιοθετούνται από αριστερά κυβερνητικά κόμματα στην Ευρώπη και στην Αμερική έχουν ως στόχο να εκπροσωπούνται οι "μειονότητες" κατ' αναλογικό ποσοστό στις διάφορες θέσεις και αξιώματα, π.χ. στην Αστυνομία, στα Πανεπιστήμια, στο Δημόσιο, κτλ.


    Το σχέδιο ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είτε είναι αλήθεια είτε ψέματα το αποτέλεσμα είναι ένα. Το χρησιμοποιεί η Τουρκία για να περάσει η γραμμή ότι εμείς τώρα δεν κάνουμε επικίνδυνα παιχνίδια ούτε προκαλούμε, ή ότι και να γίνει να υπάρχει αφορισμός. Δεν βλέπω όμως να σταματάει τις υπερπτήσεις. Άρα χρησιμοποιήται για συγκεκριμένους λόγους και μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα όταν ακούτε τέτοια δημοσιεύματα. Η Τουρκία προσπαθεί τον τελευταίο καιρό να ενοχοποιήσει την Ελλάδα σε διάφορα θέματα και να διαγράψει τις δικές τις προκλείσεις. Άρα είναι και αυτό μέρος του σχεδίου. Και να μην ήταν χρησιμοποιήται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]