Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όλη η Ελλάδα Θράκη;

Του Γιάννη Κουριαννίδη
Είναι ασφαλώς πολύ καλά γνωστή η ιδιαιτερότητα που χαρακτηρίζει τη Θράκη, η οποία συνδυάζει την παρουσία πληθυσμιακών ομάδων, με κοινό μεν τον ελληνικό τους πολιτισμό, με πλήρως διαφοροποιημένη όμως θρησκευτική ταυτότητα.
Αυτό από μόνο του θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να θεωρηθεί ως πλούτος και συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή αυτή, αλλά δυστυχώς συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Η ειρηνική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη μας διαταράσσεται συνεχώς εξαιτίας της προκλητικής δραστηριότητας του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και των εγκαθέτων του, που δυναμιτίζουν συνεχώς το κλίμα της συναδέλφωσης που καλλιεργείται και αναπτύσσεται από την καθημερινή δραστηριότητα και συμβίωση των δύο αυτών θρησκευτικών ομάδων.
Αυτό οφείλεται στην επεκτατική πολιτική της γειτονικής μας εξ ανατολών χώρας, της Τουρκίας, που επιχειρεί δεκαετίες τώρα, να διαμορφώσει τουρκική εθνική συνείδηση στους μουσουλμάνους της Θράκης μας. Και αυτό δυστυχώς συντελείται χωρίς την ουσιαστική αποτελεσματική αντιμετώπισή του από ελληνικής πλευράς.
Με το νέο νομοσχέδιο που προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου, είναι βέβαιο ότι το πρόβλημα αυτό θα μεταφερθεί στο σύνολο της ελλαδικής επικράτειας. Η συντριπτική πλειονότητα των μεταναστών που έχουν παρανόμως εισέλθει στην πατρίδα μας, πολλών εκ των οποίων η «νομιμοποίηση» έγινε κατά καιρούς χωρίς σχεδιασμό και εξέταση όλων των εθνικών και κοινωνικών παραμέτρων, προέρχεται από όμορες με την πατρίδα μας χώρες. Οι χώρες αυτές έχουν εκφράσει και διατυπώσει, ή εκφράζουν ακόμη και σήμερα, δια επισήμων χειλιών (πολιτικών, στρατιωτικών και «επιστημονικών») επεκτατικές απόψεις και εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της πατρίδας μας. Το να παράσχουμε την ελληνική ιθαγένεια στις εκατοντάδες χιλιάδες των μεταναστών που έχουν εισέλθει στα εδάφη μας από τις χώρες αυτές, σύντομα θα δημιουργήσει τεράστια μειονοτικά προβλήματα στην πατρίδα μας, δεδομένου και ότι δεν διαφαίνεται κάποια υπαναχώρηση των κυβερνήσεων των χωρών τους από τις σοβινιστικές αυτές θέσεις τους.
Επίσης, οι υπόλοιποι εκ των μεταναστών που έχουν εισρεύσει στη χώρα μας προέρχονται κατά κανόνα από μακρινές ασιατικές χώρες, είναι κατά κανόνα μουσουλμανικού θρησκεύματος και γενικώς οι πολιτισμικές τους αξίες ελάχιστη έως καμία σχέση έχουν με αυτές των Ελλήνων. Κατά συνέπεια, η κοινωνική τους ένταξη και ο συγχρωτισμός τους με την κοσμοθέαση των Ελλήνων θεωρούμε πως είναι αδύνατη, τα δε προβλήματα συμβίωσής τους με τους Έλληνες γίνονται ήδη ορατά με τραγικό τρόπο.
Το νέο νομοσχέδιο δεν πρέπει να φθάσει προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Η απόδοση ιθαγένειας θα πρέπει να υλοποιηθεί μόνο σε λίγες μεμονωμένες περιπτώσεις αλλοδαπών, που έχουν αποδεδειγμένα επιδείξει σεβασμό στις αξίες και τις παραδόσεις των Ελλήνων, που μετέχουν της ημετέρας παιδείας όχι μόνον επειδή έχουν μάθει να ομιλούν ελληνικά αλλά επειδή έμαθαν να βιώνουν τον ελληνικό τρόπο ζωής σεβόμενοι το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας και εξυψώνοντας συνειδησιακά την έννοια του πολίτη σύμφωνα με τις αξίες του Ελληνισμού.
Στην προσπάθεια αποτροπής αυτής της δυσμενούς εξελίξεως για το έθνος μας, καταλυτικό ρόλο θα πρέπει να διαδραματίσουν οι εθνικοτοπικές συλλογικότητες των Ελλήνων, δηλαδή οι λαογραφικοί σύλλογοι και ομοσπονδίες του Ελληνισμού, που σήμερα διαφυλάττουν, καλλιεργούν και αναπτύσσουν την εθνική αυτοσυνειδησία. Είναι η ώρα να ξεφύγουν από τις όποιες κοσμικές δραστηριότητές τους και να τεθούν μπροστάρηδες στον αγώνα για τη διαφύλαξη της εθνικής μας ταυτότητας. Η δύναμή τους είναι μεγάλη, αλλά πρέπει επιτέλους να την αξιοποιήσουν...
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]