Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Δικαστής καταγγέλει την ΜΙΤ για παρεμπόδιση δικαιοσύνης!

Αυτή είναι η δημοκρατία του Ερντογάν!!!

Καταγγελία εναντίον της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) για «προσπάθεια παρεμπόδισης της δίκαιης δίκης και επίδρασης επί δικαστικών λειτουργών» έκανε δικαστήριο της Άγκυρας, με αφορμή «πιέσεις» της ΜΙΤ προς το ίδιο δικαστήριο σχετικά με τις έρευνες του στη Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών για την υπόθεση της υποκλοπής τηλεφωνικών συνομιλιών.
Ο πρόεδρος του Α΄ Κακουργιοδικείου της περιοχής Σίντζαν στην Άγκυρα, Οσμάν Κατσμάζ κατήγγειλε ότι πριν από την έρευνα που έκανε ο ίδιος στη Διεύθυνση την 1 Δεκεμβρίου, η ΜΙΤ «εξέφρασε προς το Δικαστήριο επιθυμίες που περιείχαν εντολές και οδηγίες».
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος καταγγέλλει ότι στις 14 Νοεμβρίου το Δικαστήριο έλαβε επιστολή από τη νομική υπηρεσία της ΜΙΤ στην οποία «ζητήθηκε νε αποτραπεί η πρόσβαση των εμπειρογνωμόνων στα αρχεία που περιλαμβάνονται στους σκληρούς δίσκους της Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών και αφορούν τη ΜΙΤ, να παραβρεθούν στελέχη της ΜΙΤ κατά την έρευνα του προέδρου και να μην μεταφερθούν έξω από τη Διεύθυνση τα στοιχεία που αφορούν τη ΜΙΤ». Πρόκειται για την καταγραφή υποκλοπών που σχετίζονται με τη ΜΙΤ.
Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, στην καταγγελία που έκανε προς την εισαγγελία της Άγκυρας, αναφέρει ότι ως αποτέλεσμα της πίεσης αυτής της ΜΙΤ, η έρευνα του Δικαστηρίου δεν κατέστη δυνατόν να καταλήξει σε οριστικό αποτέλεσμα. Η καταγγελία αφορά ονομαστικά το διοικητή της ΜΙΤ Εμρέ Τανέρ και το νομικό σύμβουλο της υπηρεσίας αυτής.
Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου είχε πραγματοποιήσει την πρώτη του έρευνα στη Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών στις αρχές Νοεμβρίου. Μετά την έρευνα είχε ανακοινωθεί ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα ανώτατων δικαστικών, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίστηκε ότι η Διεύθυνση παρεμπόδισε το έργο της έρευνας. Η δεύτερη έρευνα στη Διεύθυνση ξεκίνησε την 1 Δεκεμβρίου.
Η Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών συστάθηκε το 2006 και συντονίζει την παρακολούθηση που μέχρι το 2006 έκαναν αυτόνομα, υπηρεσίες όπως η ΜΙΤ και η Γενική Ασφάλεια.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]