Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τραπεζικό πόλεμο ανοίγει η Τουρκία προς την Ελβετία

Πιθανή φυγή από την Ελβετία των μουσουλμανικών κεφαλαίων, σε αντίδραση για την απαγόρευση των μιναρέδων.
Οι μουσουλμάνοι πελάτες των ελβετικών τραπεζών αναμένεται να προβούν σε αναλήψεις των χρημάτων τους σε αντίδραση για το δημοψήφισμα που απαγορεύει την ανέγερση μιναρέδων στην Ελβετία, όπως ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγκίς.
"Είμαι σίγουρος ότι αυτό (το δημοψήφισμα) θα ωθήσει τους αδελφούς μας από μουσουλμανικές χώρες που έχουν χρήματα και επενδύσεις σε ελβετικές τράπεζες να αναθεωρήσου την απόφασή τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, που επίσης είναι επικεφαλής των ενταξιακών συνομιλιών της Τουρκίας με την ΕΕ.
Τα σχόλια του υπουργού δημοσιεύτηκαν στη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Hurriyet.
Η τουρκική ηγεσία καταδίκασε την απαγόρευση ανέγερσης μιναρέδων, εξέλιξη που κατονόμασε ως ένδειξη «ισλαμοφοβίας» στην Ευρώπη, καλώντας την Ελβετία να αναθεωρήσει και «να διορθώσει το λάθος της το συντομότερο δυνατό».
Ο κ. Μπαγκίς είπε επίσης ότι «οι πόρτες του τουρκικού τραπεζικού συστήματος είναι ανοιχτές» για τους μουσουλμάνους που επιθυμούν να μεταφέρουν εκεί τα κεφάλαιά τους.
Η έκκληση αυτή του κυρίου Μπαγκίς δείχνει πως η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί, αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύει πως είναι διατεθειμένη να εκμεταλλευτεί ακόμη και από την άρνηση των Ελβετών προς το Ισλάμ. Η Τουρκία, σαν κράτος χαμαιλέοντας, αλλάζει κατά το... λαβείν και προσπαθεί να επωφεληθεί από οποιαδήποτε εξέλιξη στην διεθνή κοινότητα. Η έκκληση του Μπαγκίς για μεταφορά των μουσουλμανικών κεφαλαίων προς τις τουρκικές τράπεζες, προδίδει την διάθεση να μετατραπεί η Τουρκία σε μία νέα "Ελβετία", ευελπιστώντας φυσικά να εκμεταλλευτεί τον πλούτο που θα μεταφερθεί στις τουρκικές τράπεζες.
Στην φύση, παρόμοιες συμπεριφορές συναντάμε στις ύαινες, που τρώνε τα αποφάγια, στους κροκόδειλους και στους καρχαρίες, που τρώνε τα πάντα. Στον ρόλο αυτόν άνετα "κάθεται" η Τουρκία, η οποία δείχνει να απολαμβάνει το γεγονός της άρνησης των μιναρέδων στην Ελβετία, προσδοκώντας να ισχυροποιηθεί η ίδια -μέσω των οργανώσεων των Γκρίζων Λύκων που δρουν σε ολόκληρη την Ευρώπη- και να μεγεθύνει επιπλέον το πολιτικό της μέγεθος στον δυτικό κόσμο...
Στην κατάσταση αλαζονείας στην οποία βρίσκεται η Άγκυρα, φαίνεται πως δεν αντιλαμβάνεται ούτε την τάση που δείχνει πως ξεκίνησε από τους ευρωπαίους πολίτες κατά του ισλάμ, ούτε όμως δείχνει να καταλαβαίνει πως ουσιαστικά δείχνει τα δόντια της και τις πραγματικές της διαθέσεις προς την Ευρώπη, από την οποία σε λίγες ημέρες σκοπεύει να ζητήσει να την αποδεχθεί στους κόλπους της!!! Το πολιτικό ατόπημα είναι τεράστιο, αλλά η Τουρκία δείχνει πως -είτε συνειδητά επειδή έχει ήδη καταλάβει τις εξελίξεις σχετικά με την εισδοχή της στην Ε.Ε. είτε ασυνείδητα επειδή δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον "πειρασμό" να κλέψει από ένα κράτος- θα παραμείνει αμετανόητη στις επιλογές της πλήρους εκμετάλλευσης της θρησκείας, μέσω της οποίας η Άγκυρα ευελπιστεί να αναδειχθεί σε παγκόσμια υπερδύναμη. Το μεγαλύτερο ατόπημα της Άγκυρας είναι πως ενέπλεξε την πολιτική με το ισλάμ και στην πραγματικότητα απέδειξε ηλιθιωδώς πως τελικά το ισλάμ δεν είναι θρησκεία, αλλά ένα κοινωνικο-πολιτικό σύστημα, το οποίο επιβάλλεται με την χρήση κανόνων που εμπλέκουν και τον Θεό...
Δυστυχώς, για την ίδια, αλλά και για τους μουσουλμάνους ολόκληρης της Ευρώπης, η Τουρκία αυτές τις ημέρες υπήρξε ο δήμιος της οποιασδήποτε αφοβικής προσπάθειας εξάπλωσης του ισλάμ μέσα στην Ευρώπη. Και είναι ασυγχώρητη η Άγκυρα, γιατί το έκανε αυτό προκειμένου να εξυπηρετήσει τα δικά της πολιτικά συμφέροντα και της δική της θέση στον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη, αδιαφορώντας παγερά για την πιθανή ζημία που θα δημιουργούσε σε εκατομμύρια μουσουλμάνους ευρωπαίους, οι οποίοι θα πρέπει πλέον να απολογούνται για πολλά χρόνια για την ισλαμιστική κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]