Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκληραίνει η κυβέρνηση την στάση της έναντι της Τουρκίας για υπερπτήσεις και παραβιάσεις

Σκληρή σε ότι αφορά τις τουρκικές πρακτικές στο Αιγαίο ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλιτη σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ιωάννης Κοραντής.
Ο Πάνος Μπεγλίτης χαρακτήρισε "απαράδεκτη και προκλητική την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας ειδικά σε ότι αφορά τον τομέα των παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου χώρου και των παραβάσεων του FIR Αθηνών" και μάλιστα τόνισε ότι: «Ποσοτικά δεν έχουμε μεγάλη διαφοροποίηση σε σχέση με άλλες χρονιές, ποιοτικά όμως οι τουρκικές προκλήσεις έχουν μεγεθυνθεί σε σχέση με το παρελθόν».
Η δήλωση αυτή του αναπληρωτή υπουργού Eθνικής Αμύνης έρχεται να σηκώσει τους πολιτικούς τόνους από την πλευρά της κυβέρνησης σε ότι αφορά τον «χορό» υπερπτήσεων επάνω από ελληνικό έδαφος που έχουν στήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου τα τουρκικά μαχητικά, οι οποίες αριθμητικά προσεγγίζουν τις 50, πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά όπως οι Φούρνοι, το Αγαθηνήσι και το Φαρμακονήσι, τις συστηματικές παραβιάσεις του ΕΕΧ, αλλά και προσφάτως τις αναχαιτίσεις των αεροσκαφών της δύναμης FRONTEX την ώρα που τα ευρωπαϊκά αεροσκάφη βρίσκονται εντός του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Ειδικά από τότε που άρχισαν να στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη εναντίον των αεροσκαφών της FRONTEX.
Όλη αυτή η συμπεριφορά με έναν πολιτικό στόχο: Να μας καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως τόνισε με απόλυτη σαφήνεια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Α.Νταβούτογλου σε συνέντευξη του στη ΝΕΤ "Ελάτε να συζητήσουμε για το Αιγαίο και να διαπραγματευθούμε συνολικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες" είπε...
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν καταλαβαινω γιατι δεν ριχνουμε ενα τουρκικο αεροπλανο; Αν ο κλεφτης μπει στο σπιτι μας του προσφερουμε και το κρεβατι μας;Αν οι πολιτικοι μας δεν εχουν το σθενος ας παραιτηθουν και οι 300,θα τους εγγυηθουμε αιωνια συνταξη δεν θα πεινασουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]