Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

17 Δεκ 2009

Αθώος λόγω… βλακείας ο έλληνας πρέσβης στις ΗΠΑ;

Τουρκική προβοκάτσια βλέπουν
οι… «συνήγοροι» του πρέσβη!!!


Πριν από δύο ημέρες, έγινε γνωστή η δήλωση του έλληνα πρέσβη στις ΗΠΑ, κυρίου Κασκαρέλη, με την οποία δήλωνε ευθαρσώς πως την επομένη ημέρα της εισόδου της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκία θα πάψουν να υφίστανται και δεν θα υπάρχουν καν σύνορα στο Αιγαίο για να προκαλούνται εντάσεις!!!
Η δήλωση αυτή, του έλληνα διπλωμάτη, έγινε στις ΗΠΑ, ως απάντηση σε ερώτηση τούρκου δημοσιογράφου, αλλά έγινε γνωστή και στην Ελλάδα μέσω του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TRT και συζητήθηκε δεόντως στα ιστολόγια. Την επομένη ημέρα της γνωστοποίησης των λεγομένων του κυρίου Κασκαρέλη, άρχισε η κινητοποίηση απενοχοποίησης του έλληνα διπλωμάτη… και έκπληξη προκάλεσε το γεγονός πως την «εργολαβία» αθώωσης ανέλαβαν από κοινού αμερικανοί και έλληνες δημοσιογράφοι της ομογένειας των ΗΠΑ, με ανακοίνωση που εξέδωσαν!!!
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια της απενοχοποίησης, δεν διστάζουν οι δημοσιογράφοι εξ Αμερικής να δηλώνουν πως το όλο θέμα είναι αποτέλεσμα τουρκικής προβοκάτσιας, μέσα στα πλαίσια της οποίας απομονώθηκαν απαντήσεις του πρέσβη με αποτέλεσμα να υπάρξει διαφορετική απόδοση του ικανότατου έλληνα διπλωμάτη… Και μέχρις αυτού του σημείου, θα μπορούσε ο κάθε ένας να αποδεχτεί ως αληθινά και ειλικρινή τα περί «τουρκικής προβοκάτσιας» γραφόμενα… Και για να γίνει ισχυρότερος ο ισχυρισμός της προβοκάτσιας, οι δημοσιογράφοι εξ Αμερικής γράφουν πως η «είδηση» παίχτηκε μόνο στο TRT, το οποίο λειτουργεί διαδικτυακά και στην ελληνική γλώσσα και αποτελεί βασικό πυλώνα της διεθνούς τουρκικής προπαγάνδας..!
Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να ασχοληθούμε λίγο με τα «ατοπήματα» της επιχείρησης απενοχοποίησης του έλληνα πρέσβη, γιατί δεν είναι δυνατόν να μας βομβαρδίζουν με υποκειμενικές ή υποβολιμαίες απόψεις και να μην αντιδρούμε, αποδεχόμενοι την κάθε «σκοτεινή θεωρία» που θα φωτίσει την αλήθεια!!!
Το πρώτο ατόπημα, σχετίζεται με την ικανότητα (ή την ανικανότητα) του έλληνα πρέσβη, που αν και ικανότατος (όπως ισχυρίζονται) διπλωμάτης, δεν κατάφερε να απαντήσει με τρόπο που να μην αφήνει «κενά» ή που να μην δημιουργεί παρεξηγήσεις. Ακόμη και οι «αθωωτές» του, αποδέχονται πως πράγματι είπε αυτά τα οποία δημοσιοποιήθηκαν, αλλά στη συνέχεια απομονώθηκαν και αποδόθηκαν τελείως διαφορετικά… Μα αν συμβαίνει αυτό, τότε δύο πράγματα συμβαίνουν:
- ή ο κύριος Κασκαρέλης είναι μειωμένης ικανότητας διπλωμάτης, ανίκανος να αντιληφθεί σε ποιους απευθύνεται και φυσικά ανίκανος να αρθρώσει διπλωματικό λόγο που απαγορεύει οποιαδήποτε παράλλαξη ή εκμετάλλευση από μη φιλικά κείμενους παράγοντες-δημοσιογράφους
- ή ο έλληνας πρέσβης κακώς αφήνει τον χρόνο να περνάει και δεν επιτίθεται δικαστικά προς τους τούρκους διασαλευτές των λεγομένων του, οι οποίοι έγραψαν και διέδωσαν ψεύδη εν γνώσει τους, μειώνοντας έτσι την τιμή και την υπόληψή του σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, μέσα στα πλαίσια μίας προσπάθειας να δημιουργήσουν κλίμα έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας… Γιατί δεν το κάνει αυτό ο έλληνας διπλωμάτης, αλλά προτιμά να «επιτίθεται» μέσα από αοριστολογίες περί «τουρκικής προβοκάτσιας»;
Το δεύτερο ατόπημα στο οποίο υπέπεσαν οι «αθωωτές» του έλληνα πρέσβη, είναι σχετικό με την δημοσίευση μόνο σε τουρκικό μέσο ενημέρωσης…! Κι εδώ, απλά φάνηκε ο πανικός των «συνηγόρων υπεράσπισης» του κυρίου Κασκαρέλη, επειδή ξεχνούν πολύ εύκολα την «δράση» και το «ενδιαφέρον» των ελληνικών κυβερνήσεων προς την κατεύθυνση ενημέρωσης των ελλήνων πολιτών… Μήπως οι έλληνες πολίτες έμαθαν από την ελληνική κυβέρνηση την πρόσφατη επιστολή Ερντογάν προς τον κύριο Παπανδρέου; Μήπως παλαιότερα είχαν μάθει, οι έλληνες πολίτες, εξελίξεις επί του Σκοπιανού από την κυβέρνηση Καραμανλή; Φυσικά όχι!!! Και στις δύο περιπτώσεις, που δυστυχώς δεν είναι οι μοναδικές, οι έλληνες πολίτες έλαβαν γνώση των συμβάντων από ξένα μέσα ενημέρωσης (Τουρκία, ΠΓΔΜ)… Μήπως επρόκειτο για προβοκάτσια; Φυσικά όχι!!! Έγραφαν, απλώς, αυτά που οι ελληνικές κυβερνήσεις απέκρυπταν από τους έλληνες πολίτες…
Στην περίπτωση του έλληνα πρέσβη, δυστυχώς, υπήρξε σαφής εκμετάλλευση των δηλώσεών του, που θα έπρεπε –με βάση τις διπλωματικές του ικανότητές- να έχει αποφύγει, παραπέμποντας απλά στον υπουργό εξωτερικών της Ελλάδας. Καλό λοιπόν θα ήταν, οι «αθωωτές» του κυρίου Κασκαρέλη να κατευθύνουν τα βέλη τους οπουδήποτε αλλού, παρά στους έλληνες ιστολόγους. Καλύτερο θα ήταν να αναρωτιόντουσαν και οι ίδιοι κατά πόσο θα πρέπει να στηρίζουν έναν ανώτατο διπλωμάτη ο οποίος μάλλον ξέχασε την διπλωματική γλώσσα… Και κάλλιστο θα ήταν να μην χρησιμοποιούν τόσο εύκολα τη λέξη «προβοκάτσια», η οποία μπορεί εκάστοτε να ερμηνεύεται και ως… ηλιθιότητα. Κι αυτό, επειδή, ακόμη κι αν η «υπεράσπιση» του έλληνα πρέσβη ευσταθεί, τότε θα πρέπει να τον αθωώσουμε με το τεκμήριο της… βλακείας.
Και εν πάσει περιπτώσει, και για να κλείνουμε το όλο θέμα, η μετακύληση ευθυνών δεν τιμά ούτε τον υπεύθυνο, αλλά ούτε και τους «βοηθούς» του. Όσο για το επιχείρημα πως η Τουρκία θέλησε να χτυπήσει τον ικανότατο διπλωμάτη, μάλλον πρόκειται για ατυχές εγχείρημα παραπλάνησης παρά για ουσιώδες επιχείρημα… Κι αυτό, επειδή εάν ο έλληνας πρέσβης στις ΗΠΑ ήταν τόσο ικανός, θα είχε καταφέρει να οργανώσει την ελληνική ομογένεια προς την κατεύθυνση δημιουργίας θετικού κλίματος (σε ανώτερα και ανώτατε πολιτικά επίπεδα και φόρουμς) υπέρ των ελληνικών συμφερόντων… Και τα πολλά λόγια είναι… φτώχεια…!
Κωνσταντίνος


2 σχόλια:

  1. Ελληνας διπλωματης μου θυμιζει το ανεκδοτο ...αλβανος τουριστας.Ουτε πολιτικοι ουτε διπλωματες υπαρχουν σ'αυτη τη χωρα γιατι στις θεσεις αυτες μαζευονται ολοι οι ανικανοι με μοναδικο προσον το γλειφουμε για να ανεβουμε και κλεβουμε για να εχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...