Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς προς τον... γκρεμό!

Το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης σύσσωμο οδηγεί
την Χώρα στην χρεωκοπία και στην αποσταθεροποίηση


Του Μελέτη Η. Μελετόπουλου
Προέδρου των Δημοκρατικών
Μπροστά στην σημερινή εκρηκτική συγκυρία, και στον συνδυασμό δημοσιονομικής κατάρρευσης, κοινωνικής έκρηξης και πολιτικής αποσταθεροποίησης που διαφαίνεται στον ορίζοντα, αποκαλύπτεται ανάγλυφη η τεράστια πολιτική ευθύνη των δυνάμεων που κυβέρνησαν την χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.
Οι φάσεις που οδήγησαν στην σημερινή εθνική χρεωκοπία είναι:
1. η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ με την «δημιουργική λογιστική» της κυβερνήσεως Σημίτη,
2. η πλήρης αποτυχία εκσυγχρονισμού της ελληνικής οικονομίας και κατάργησης του πελατειακού συστήματος και η διόγκωση της διαφθοράς επί της ιδίας, υποτίθεται εκσυγχρονιστικής κυβερνήσεως,
3. η «απογραφή» της κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, που εξέθεσε την χώρα ως αναξιόπιστη,
4. η πλήρης αποτυχία του οικονομικού επιτελείου Αλογοσκούφη να εξυγιάνει και να ανασυγκροτήσει την ελληνική οικονομία και η τερατώδης διόγκωση του δημοσίου χρέους και του ελλείμματος, οι χιλιάδες διορισμοί ημετέρων, η ίδρυση άνω των 600 δημοσίων οργανισμών(!), αλλά και το πρωτοφανές κύμα διαφθοράς και τα κολοσσιαία σκάνδαλα.
Αυτά στοιχειοθετούν το γεγονός ότι η εξευτελιστική υπαγωγή του υποτίθεται κυρίαρχου ελληνικού κράτους σε καθεστώς κοινοτικής επιτήρησης και η επαπειλούμενη προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο οφείλονται στην ανεύθυνη, λαϊκιστική και διαβλητή πολιτική και των δύο κομμάτων εξουσίας, που εναλλάσσονται στην διακυβέρνηση της χώρας την τελευταία τριακονταπενταετία.
Απόδειξη της συνολικής αποτυχίας του σημερινού δικομματικού συστήματος και των παραφυάδων του αποτελεί η ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ της σημερινής κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος να λάβουν τα επείγοντα εξυγιαντικά μέτρα που απαιτούνται άμεσα για την δημοσιονομική σωτηρία της χώρας. Αλλά και η εκκωφαντική σιωπή και απουσία σοβαρών και επεξεργασμένων προτάσεων από την αντιπολιτευόμενη. Μέτρα όπως η πλήρης αναστολή των διορισμών στο δημόσιο για μία πενταετία, η δραστική περιστολή της δημοσιονομικής σπατάλης, η είσπραξη των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών και η δίωξη της εισφοροδιαφυγής, η πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, και κυρίως ο διορισμός στα δημόσια αξιώματα ικανών και αδιάβλητων προσωπικοτήτων, θεωρούνται αδιανόητα για τις πολιτικές δυνάμεις του σήμερα. Αυτές απεναντίας στηρίζουν την αναπαραγωγή της πολιτικής τους ισχύος στο πελατειακό σύστημα, στην διαπλοκή, στην προαγωγή μετριοτήτων και ευνοουμένων, στην συντήρηση ενός κράτους ανίκανου, τυραννικού για τον πολίτη και τον επιχειρηματία κράτους.
Η κρίση επιδεινώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, και σύντομα η χώρα μας θα βρεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το σημερινό πολιτικό σύστημα εγγίζει πλέον τα όριά του. Το τέλος της περιόδου της Μεταπολίτευσης θα έρθει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Μία νέα, σύγχρονη και πραγματική δημοκρατία πρέπει να διαδεχθεί την αποτυχημένη κληρονομική ολιγαρχία των δύο σημερινών κομμάτων εξουσίας. Η ελληνική κοινωνία διαθέτει προσωπικότητες ικανές να αναλάβουν την ευθύνη και το πολιτικό κόστος των γενναίων αποφάσεων που απαιτούνται για την σωτηρία και την ανασυγκρότηση εκ βάθρων της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού κράτους.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]