Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκληρές ερωτήσεις προς την κυρία Μπακογιάννη

Ενώ η κρίσιμη Κυριακή για τη Νέα Δημοκρατία πλησιάζει, και περίπου 48 ώρες πριν την ανάδειξη του αποτελέσματος του πρώτου γύρου της εκλογής, οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι, Μπακογιάννη και Σαμαράς, φαίνεται πως είναι εξίσου αποφασισμένοι να καθίσουν στην καρέκλα του αρχηγού του κόμματος.
Αναγνώστης του ιστολογίου, μας απέστειλε μία σειρά σοβαρών -αλλά και σκληρών- ερωτημάτων, που απευθύνονται προς την κυρία Μπακογιάννη, την οποία προκαλούμε να απαντήσει εάν θέλει να κρύψει τις "σκιές" για τον ρόλο της στην πραγματική διακυβέρνηση της χώρας.
Τα ερωτήματα
Θα ήθελα να ερωτηθεί η Θεοδώρα η οποία ακολουθώντας την γκεμπελική τακτική μας βομβαρδίζει με ανακρίβειες καθημερινά ελπίζοντας ότι κάτι θα μείνει:
- Ποιος ήταν το Ν.2 του κόμματος που οδηγήθηκε στην συμφορά του 10%;
- Είναι δυνατόν να φταίει μόνο το Ν.1 και από το Ν.3 και κάτω;
- Ποιοι μετείχαν στη Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίαζε κάθε Τρίτη στου Μαξίμου και από εκεί ασκείτο όλη η διακυβέρνηση της χώρας;
- Ο Υπουργός Πολιτισμού και ο Υπουργός Υγείας μετέχουν σε αυτή την Επιτροπή;
- Ποιος και πότε την απαξίωσε σαν γυναίκα; Κανένας άλλος πλην άρθρου στο Veto.
- Ποιος και πότε την απαξίωσε σαν μάννα; Τελικώς ο Μάκης ήταν για αυτήν μια κάποια λύση καθώς φαίνεται.
- Ποιος εισηγήθηκε πρόωρες εκλογές και με ποιο σκοπό; Αν αυτή διαφωνούσε γιατί δεν διατύπωσε την γνώμη της τον Αύγουστο όταν τα περισσότερα στελέχη της ΝΔ πήραν ενάντια θέση; Μας είπε ότι δεν μπορούσε να διαφωνήσει με τον Καραμανλή αφού αυτός έτσι αποφάσισε. Πριν αποφασίσει δεν είχε άποψη;
Οταν όπως λέει την ρωτούσε ο Καραμανλής για κάθε θέμα δεν άκουσε την άποψη της για τις εκλογές;
- Τι άλλη θέση θα μπορούσε να πάρει στο Βουκουρέστι και αυτοεπαινείται καθημερινά και για αυτό; Θα την χειροκροτήσουμε και για τα αυτονόητα;
Θα μπορούσε να επιστρέψει στην Αθήνα με τη FYROM στο ΝΑΤΟ;
Σε ένα πράγμα συμφωνούμε μαζί της.
Δεν μπορείς να χτίσεις ένα καινούργιο κόμμα με φθαρμένα υλικά. Και είμαστε πολύ τυχεροί που όλα τα φθαρμένα αυτά υλικά μαζεύτηκαν γύρο της και έτσι πράγματι από Δευτέρα θα αρχίσει να χτίζεται ένα άλλο νέο κόμμα.
Τα λάθη τακτικής και η "απροετοίμαστη" Ντόρα
Ένα από τα βασικά επιχειρήματα που ακούγονται για τη βεβαία (και για μένα) ήττα της Ντόρας την Κυριακή είναι και το ότι λειτούργησε απωθητικά «η εδώ και χρόνια συστηματική και με όλα τα μέσα προετοιμασία της για το θρόνο (καρέκλα, δαχτυλίδι κλπ)». Εγώ που παρακολουθώ απ΄έξω τα τεκταινόμενα στα δύο κόμματα εξουσίας βλέπω σ΄ αυτό το κρίσιμο διάστημα μετά τη συντριβή της 4ης Οκτωβρίου ότι το επιχείρημα αυτό τα βάζει μ΄έναν «μύθο». Ε, λοιπόν, η Ντόρα Μπακογιάννη δεν προετοιμάστηκε καθόλου (καλά) γ΄αυτή τη μάχη!
• Δε μπόρεσε να αρθρώσει στοιχειώδη πολιτικό λόγο: η ρητορεία της περιορίστηκε σε ένα – δύο κλισέ και στην εμπιστοσύνη στη γοητεία του χαμόγελού της. Αυτό δείχνει παντελή έλλειψη προετοιμασίας
• Δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει αποτελεσματικά κανέναν από τους μηχανισμούς που (υποτίθεται ότι) έστησε όλα αυτά τα χρόνια. Η αδυναμία της να πάρει μαζί της τον Αβραμόπουλο αρκεί για να καταδείξει την αναποτελεσματικότητα του μηχανισμού της. Το ότι δεν προσεταιρίστηκε κανένα σχεδόν «πεφωτισμένο» καραμανλικό στέλεχος των παρασκηνίων, επίσης.
• Δεν έκανε το στοιχειώδες σε σχέση με τη συγκυρία: δεν είχε λόγο για την ήττα, δε δημιούργησε συναίσθημα για την ήττα, ηττήθηκε κατά κράτος από την ήττα. Χθες για πρώτη φορά την άκουσα να ψελλίζει κάτι σαν «εγώ τα έβλεπα τα λάθη και τα επεσήμαινα εκεί που… έπρεπε».
• Κούρασε με τη μεγάλη δοσολογία της παρουσίας της στα ΜΜΕ – στο πεδίο δηλαδή ακριβώς που είχε υποτίθεται το πλεονέκτημα
Αντίθετα, και παρά τα φαινόμενα, ο Αντώνης Σαμαράς αποδεικνύεται περίτρανα σήμερα ότι είχε προετοιμαστεί απείρως καλύτερα:
• Είχε ιδεολογικοπολιτική πλατφόρμα και την εκτύλιξε σχεδόν αριστοτεχνικά. Και κέρδισε κατά κράτος.
• Έπαιξε πρέφα με τον Αβραμόπουλο, αφήνοντάς τον να σηκώσει εκείνος πρώτος την παντιέρα της εκλογής από τη βάση και μετά του είπε «μαζί».
• Αποδυνάμωσε δια της σιωπής τα επιχειρήματα περί αποστασίας, βλέποντας ότι για ανεξήγητους λόγους τα επιχειρήματα αυτά δεν αναπτύχθηκαν από την άλλη πλευρά.
• Ξιφούλκησε γενικώς και αορίστως εναντίον των μηχανισμών χωρίς ονόματα και πήρε με το μέρος του όλη την καταπιεσμένη Νεοδημοκρατική εξουσιομανία των μέχρι εψές μη – προνομιούχων.
• Έχοντας ελεύθερο το πεδίο κέντησε πάνω στην ήττα, την απελπισία και τον πόνο της παράταξης.
• Αλλά εκεί που η προετοιμασία του φάνηκε να είναι τέλεια, είναι στο πεδίο του αιφνιδιασμού. Όντας στην αφάνεια όλα αυτά τα χρόνια εμφανίστηκε ξαφνικά ως ο γοητευτικός, αμόλυντος και άφθαρτος του κόμματος, ένας ξεχασμένος θησαυρός που η λάμψη του δεν προλαβαίνει να θαμπώσει σε λίγες μόνο μέρες. Η μετρημένη παρουσία του στα ΜΜΕ ολοκλήρωσε την επιλογή του να εκτεθεί όσο το δυνατό λιγότερο.
Βουλευτής αποδέχεται πως η Ντόρα εκβιάζει το κόμμα
Αισθάνομαι την ανάγκη να μεταφέρω συζήτηση που είχα με γνωστό μου πρώην βουλευτή της περιόδου 2007-2009 πριν από μια περίπου ώρα:
Εγώ: Τι θα στηρίξεις;
Πρώην βουλευτής: Ντόρα, με πάθος
Ε: Από πού προέρχεται το πάθος;
ΠΒ: Από την αγάπη για την παράταξη
Ε: Καλά, όλοι αγαπάμε την παράταξη, εννοώ, γιατί την ταυτίζεις την αγάπη για την παράταξη με τη Ντόρα
ΠΒ: Για να σηκώσουμε γρήγορα κεφάλι, γιατί ο άλλος είναι για τα πανηγύρια.
Ε: Δεν νομίζω να είναι έτσι, από πού προκύπτει ότι με αυτήν και όχι με τον άλλον θα σηκώσουμε κεφάλι;
ΠΒ: Είναι μικρότερος ο κίνδυνος της διάσπασης με τη Ντόρα
Ε: Το ακούμε το επιχείρημα, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα φύγει η ίδια. Μας εκβιάζει δηλαδή;
ΠΒ: Ναι, να ψηφίσουμε Ντόρα για να μη μας εκβιάζει κανένας!
Ε: Την εκβιάστρια για να μη μας εκβιάζει; Αυτός είναι σοβαρός λόγος για να μην την ψηφίσουμε
ΠΒ: Όχι, είναι λόγος για να την ψηφίσουμε.
Μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου της κοινοβουλευτικής περιόδου 2007-2009 και υποστηρικτής της Ντόρας. Όνομα δεν θα δώσω γιατί δεν είναι σωστό, δεν ήξερε ότι μπορεί να τη δημοσιοποιούσα τη συζήτηση, αλλά η συζήτηση είναι πέρα για πέρα πραγματική.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ολα για την παραταξη!!!
    Και ο,τι ξεροκομματο απομεινει ας δοθει στην Ελλαδα!!
    Αν φιλοτιμηθουν!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]