Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άγκυρα καταγγέλλει καταστροφή οθωμανικών μνημείων στην Ελλάδα

Χωρίς ντροπή και με μεγάλο θράσος...

Τον περασμένο Ιούνιο, ο γνωστός πλέον ψευτομουφτής Ξάνθης, Αμέτ Μέτε, κατήγγειλε στον τουρκικό τύπο ότι στην Ελλάδα καταστρέφεται συστηματικά καθετί που θυμίζει την οθωμανική εποχή!!!
Ο Μέτε, αναφέρθηκε στα οθωμανικά μνημεία, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύουν την μεγάλη οθωμανική κληρονομιά της Ελλάδας, την οποία όμως οι «Έλληνες εθνικιστές» και φανατικοί, καταστρέφουν με κάθε μέσο, γεγονός που θα πρέπει να καταγγελθεί σε διεθνείς οργανώσεις. Ιδιαίτερα αναφέρεται στην περιοχή της Δυτικής Θράκης, όπου παρά το γεγονός ότι οι τοπικές αρχές κάνουν προσπάθεια να συντηρήσουν τα οθωμανικά μνημεία(!) και τα μουσουλμανικά τζαμιά, σε σημείο μάλιστα να δημιουργούνται παρεξηγήσεις (τραγική ομολογία για τον ενδοτισμό των τοπικών αρχών της Θράκης που παραδίδουν γη και ύδωρ στους εκπροσώπους της Άγκυρας προκειμένου να αποκτήσουν την εύνοιά τους), ο Μέτε επιμένει ότι η οθωμανική κληρονομιά βρίσκεται σε διωγμό!!!
Προφανώς αγνοεί βασικά χαρακτηριστικά περί πολιτισμού των οθωμανών ο κύριος Μέτε (επειδή έτσι διδάχτηκε την ιστορία και τον πολιτισμό στα σχολεία της Τουρκίας όπου "εκπαιδεύτηκε") κι αυτό γιατί πέρα από φυλακές (βλ. Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης) ή αρχοντικά πασάδων, η οθωμανική αυτοκρατορία το μόνο που παρέδωσε ως δείγμα πολιτισμού προς την υπόλοιπη ανθρωπότητα, ήταν οι συστηματοποιημένες διώξεις, οι οργανωμένες εκτελέσεις και αφανισμοί μεγάλων πληθυσμών, καθώς και η αναγωγή της θανάτωσης σε είδος επιστήμης…
Εκτός όμως από τη δυτική Θράκη, οι νεο-οθωμανιστές της Ελλάδας κάνουν λόγο για μία σειρά «οθωμανικών πόλεων» και οθωμανικών μνημείων, που βρίσκονται σε ολόκληρη την Ελλάδα και που θα πρέπει να γνωστοποιηθούν και να αξιοποιηθούν για την εκστρατεία «αναγέννησης» της οθωμανικής εποχής στην Ελλάδα.
Έτσι, κάνουν λόγο για το Ναύπλιο και τα οθωμανικά του τεμένη, για τα γνωστά τρία οθωμανικά μνημεία της Αθήνας, για τα τζαμιά στα Τρίκαλα, τον Τίρναβο, τη Λάρισα, τα Τέμπη και το γνωστό οθωμανικό τουρμπέ, για τα Γιαννιτσά της Πέλλας, όπου αναφέρουν υπήρχαν περί τα 100 τζαμιά και τουρμπέδες, για τη Βέροια, την Έδεσσα και φυσικά την Θεσσαλονίκη, όπου ο Λευκός Πύργος παρουσιάζεται σαν το μεγαλύτερο μνημείο οθωμανικού πολιτισμού, αν και οι ιστορικοί αναφέρουν ότι κτίστηκε επί βυζαντινής εποχής (να σημειωθεί ότι ο Λευκός Πύργος ονομαζόταν «Ματωμένος Πύργος», εξαιτίας των φυλακισμένων που κρατούνταν εκεί, όπως πολλών Ελλήνων που κατά τη διάρκεια της επανάστασης του ’21 βρήκαν εκεί φρικτό θάνατο από τους οθωμανούς βασανιστές τους). Επίσης, αναφέρεται στις Σέρρες, όπου έχει αρχίσει εκστρατεία ακόμα και από τις τοπικές δημοτικές αρχές για την αναστύλωση της οθωμανικής κληρονομιάς της πόλης.
Ιδιαίτερα για την πόλη των Σερρών, αναφέρεται ότι ο περίφημος τουρμπές του Σεΐχη Μπεντρεντίν, η σορός του οποίου μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη μετά την απελευθέρωση των Σερρών σαν χειρονομία ανταπόδοσης της Ελληνικής κυβέρνησης στην άδεια που δόθηκε τότε από τον Κεμάλ για την μεταφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σουμελά από τον Πόντο, όπου την είχαν κρύψει πριν φύγουν οι Πόντιοι πρόσφυγες, στην Ελλάδα και για το Ζιντιρλί τζαμί του δέκατου έκτου αιώνα. Κάνει αναφορά και στην Καβάλα και τα πολλά τζαμιά της, τη Δράμα και φυσικά τις πόλεις της δυτικής Θράκης, όπου και σήμερα υπάρχει έντονη η οθωμανική παρουσία.
Μέσα σε όλα αυτά, ο ψευτομουφτής Αμέτ Μέτε, ξεχνάει την συμβολή της «μητέρας Πατρίδας» του, της Τουρκίας, στην ισοπέδωση των περισσότερων Ελληνικών πολιτιστικών στοιχείων μέσα στην ίδια την Τουρκία, όταν ο Κεμάλ δεν άντεχε να αντικρίζει τον πλούτο του πνεύματος των Ελλήνων σε αντιπαράθεση με την μηδενική πολιτιστική πορεία του τουρκικού έθνους. Υπέροχα κτιριακά συγκροτήματα, όπως το θέατρο της Σμύρνης, καταστράφηκαν προκειμένου να κρυφτεί η πολιτιστική ελληνική ανωτερότητα. Βέβαια, ο κύριος Μέτε, μεγαλωμένος στην Τουρκία, απόφοιτος τουρκικού πανεπιστημίου και πειθήνιο όργανο της πολιτικής εκτουρκισμού της Δυτικής Θράκης, με τις τοποθετήσεις του αυτές περί «ελληνικού εθνικισμού» που καταστρέφει τον οθωμανικό πολιτισμό, ξεκίνησε την «επίθεση πολιτισμού»(!) η οποία εστιάζει αποκλειστικά στην Θράκη η οποία αποτελεί και το τελικό ζητούμενο και αναδεικνύεται ως κυρίαρχος και μόνιμος στόχος της Άγκυρας, η οποία και προσδοκά να δημιουργήσει πολιτιστικά, ιστορικά «και άλλα» στοιχεία, τέτοια που θα αποδεικνύουν την ισχυρή ιστορική τουρκική προσωπικότητα της Ελληνικής Θράκης!!!
Η απουσία δυναμικής πολιτικής απάντησης εκ μέρους των ελληνικών κυβερνήσεων –και της σημερινής- θρέφει την αισιοδοξία των τούρκων επιτελών που έχουν επωμιστεί την δημιουργία ζητημάτων επί της Ελληνικής Θράκης. Η ελευθερία λόγου και πνεύματος καθώς και διακίνησης ιδεών –ακόμη και ανθελληνικών- αποδεικνύει την τεράστια διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, την οποία ο κύριος Αμέτ Μέτε δεν εννοεί να αποδεχθεί.
Εάν τολμούσε ο ψευτομουφτής Ξάνθης να αρθρώσει λόγο αντίθετο μέσα στην ίδια την Τουρκία, πιθανότατα θα πάθαινε τροχαίο ατύχημα ή θα πνιγόταν στο μπάνιο του σπιτιού του… Η δημοκρατία, που ευαγγελίζεται ο κύριος Μέτε, δεν κατοικεί στην «μητέρα πατρίδα» του, την Τουρκία, αλλά στην φυσική πατρίδα του, την Ελλάδα. Αυτή την ελευθερία και τις δημοκρατικές αρχές που την διέπουν, βιάζει μεθοδικά, με περίσσιο θράσος και με μακρόπνοο σχέδιο, ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αμέτ Μέτε.
Δυστυχώς, «όταν λείπει ο τσοπάνης, χορεύουν οι… λύκοι» και στην περίπτωσή μας, χορεύουν οι… «Γκρίζοι Λύκοι»…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η ιστορια για τους Τουρκους ξεκινα απο το 1453!!
    Πριν ημασταν ολοι ισιοι κα ομοιοι!!
    Αφου οι τουρκοι ισχυριζονται κιολας οτι εχουν ιστορια χιλιαδων ετων,παλι καλα που δεν διεκδικουν και την Ακροπολη!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]