Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γιώργος στο Μαξίμου και οι Τούρκοι στο Αιγαίο!

Τον υποδέχθηκαν με… παραβιάσεις

Οs Geldi Giorgo... λέει η Άγκυρα

Την στιγμή που ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, έμπαινε στο μέγαρο Μαξίμου για να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας, η Άγκυρα παραβίαζε και πάλι τους ουρανούς του Αιγαίου, για να τον… καλωσορίσει!!!
Συγκεκριμένα, τα ελληνικά ραντάρ κατέγραψαν 8 τουρκικές παραβάσεις από ισάριθμα μαχητικά σε δύο σημεία του εναέριου χώρου μεταξύ Χίου και Σάμου. Φυσικά, τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίστηκαν από τους Έλληνες πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πολύ γρήγορα στην ασφάλεια του εναέριου χώρου της Τουρκίας. Επιτελείς του ΓΕΑ εκτιμούν πως είναι πιθανό να σημειωθούν και άλλες, ανάλογες, ενέργειες στη διάρκεια της ημέρας.
Επίσης, σε νέα παρενόχληση σουηδικού αεροσκάφους που ανήκει στη δύναμη της FRONTEX προχώρησαν οι τουρκικές στρατιωτικές αρχές σήμερα τα ξημερώματα πάνω από το Αγαθονήσι.
Σε δύο περιπτώσεις (στις 03:20 και στις 04:33), μέσω των ραντάρ, οι τουρκικές αρχές προειδοποίησαν το πλήρωμα του αεροσκάφους της FRONTEX, το οποίο περιπολούσε εντός του ελληνικού FIR και του ελληνικού εναέριου χώρου, να αποχωρήσει γιατί πετά στον τουρκικό εναέριο χώρο. Υπήρξε μάλιστα και απειλή αναχαίτισης. Το πλήρωμα του αεροσκάφους δεν ανταποκρίθηκε και συνέχισε κανονικά την περιπολία του, για να επιστρέψει μετά το τέλος της αποστολής του στην Κω.
Έτσι, ο κύριος Παπανδρέου, αφού έτυχε της «κατάλληλης» υποδοχής, καλείται πολύ σύντομα (αν όχι άμεσα) να δείξει τις διαθέσεις του απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Και εάν ο Ταγίπ Ερντογάν είχε κάποιες συστολές λόγω της κουμπαριάς με τον Κώστα Καραμανλή, είναι βέβαιο πως δεν θα δείξει καμία ευαισθησία απέναντι στον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας. Εξάλλου, ένα καλό «τεστ» από την πλευρά της Τουρκίας, είθισται να γίνεται κάθε φορά που αναλαμβάνει κάποιος νέος πρωθυπουργός το τιμόνι της χώρας μας.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Και που είστε ακόμα να δείτε τι έχει να γίνει, αν η εκλεκτή της λέσχης Bilderberg, Άννα Διαμαντοπούλου, γίνει υπουργός Εξωτερικών!!
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι μια καλή ευκαιρία για τον Γ. Παπανδρέου να αποδείξει στους τούρκους ότι δεν χωρατεύει όταν πρόκειται για τα εθνικά μας συμφέροντα.
    έχει την απόλυτη αυτοδυναμία και τους μισούς Έλληνες ψηφοφόρους μαζί του. Οι άλλοι μισοί καχύποπτοι (μεταξύ αυτών και εγώ) θα πάψουμε να είμαστε καχύποπτοι με μια τέτοια κίνηση.
    Ιδού η Ρόδος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @5.31
    Δεν ειπε κανεις οτι χωρατευει.Απλα χορευει στα παλαμακια που του χτυπανε οι γειτονες μας.
    Οσο για την .....Ροδο αν λαβουμε υποψι μας Σκοπιανο,Κυπρο,Αιγαιο,Θρακη τοτε θα ισχυσει ιδου η Ροδος ιδου και ΤΑ πη....τα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]