Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυστριακή καμπάνια κατά την εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Η Ευρώπη άρχισε να καταλαβαίνει;

Σκούρα τα έχουν βρει οι τούρκοι στην Αυστρία, από το αντιπολιτευόμενο εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, που μαζεύει υπογραφές από Αυστριακούς πολίτες, για τη στήριξη της πρότασής του να διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.
Ήδη, μέσα σε λίγες ημέρες, το Κόμμα των Ελευθέρων, που στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2008, συγκέντρωσε ποσοστό 17,5% και εκπροσωπείται στην αυστριακή Βουλή με 34 βουλευτές (από τους 183), έχει συγκεντρώσει πάνω από 40.000 υπογραφές πολιτών, που απεύχονται την είσοδο των τούρκων στην ΕΕ.
Το Κόμμα των Ελευθέρων, όπως δήλωσε ο ευρωβουλευτής του Αντρέας Μέλτσερ, θα επισυνάψει τις υπογραφές στο σχετικό αίτημα που πρόκειται να καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από κοινού με κόμματα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα τον ΛΑΟΣ, με την ιταλική «Λέγκα του Βορρά», το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας, το «Βλάαμς Μπέλανγκ» του Βελγίου, το «Εθνικό Μέτωπο» της Γαλλίας, το «Ατάκα» της Βουλγαρίας και το Εθνικό Μέτωπο της Βρετανίας. Την ίδια ώρα, ο έτερος ευρωβουλευτής των Ελευθέρων, Φραντς Ομπερμάγιερ, άσκησε με δηλώσεις του κριτική κατά της Ανεξάρτητης Επιτροπής για την Τουρκία (σ. σ. γράψαμε σχετικά στο προηγούμενο τεύχος του «ΕΚ»), που υποστηρίζεται οικονομικά από τον χρηματιστή Τζορτζ Σόρος και έχει ως επικεφαλής της τον δήμιο των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου και πρώην πρόεδρο της Φινλανδίας, Μάρτι Αχτισαάρι, κατηγορώντας τον ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του υπερεθνικού κεφαλαίου.
Σημειωτέον ότι οι Αυστριακοί εδώ και χρόνια, ζητούν, όπως και οι Γερμανοί, μια «προνομιακή σχέση» για την Τουρκία αντί της πλήρους ένταξης, ενώ όλα τα αυστριακά κόμματα συμφωνούν ότι στην περίπτωση της θετικής για την Άγκυρα έκβασης των διαπραγματεύσεων μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας, οι Αυστριακοί πολίτες θα πρέπει οπωσδήποτε να κληθούν σε δημοψήφισμα για να επικυρώσουν ή όχι την όποια συμφωνία. Μάλιστα, τις θέσεις της χώρας του για το θέμα είχε εκθέσει ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν στον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο Ιούλιο στην Άγκυρα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ο Αυστριακός λαός είναι ο μοναδικός λαός της Βόρειας Ευρώπης που πολέμησε δύο φορές νικηφόρα τους τούρκους που πήγαν να καταλάβουν την πατρίδα τους. Οι Αυστριακοί είναι αυτή που ανέκοψαν την επέκταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας προς δυσμάς.
    Μπράβο τους! Οι Αυστριακοί έχουν μνήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Αυστριακοί με τους Πολωνούς και Γερμανούς σταμάτησαν τους Τούρκους στην Βιέννη το 1683

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς τους δυο παραπανω ανωνυμους,

    Ο Ρηγας Φεραιος συνεληφθη απο τις αυστριακες αρχες το Δεκεμβρη του 1797 στην Τεργεστη.
    Αφ'ενος η Αυστρια ηθελε να αποδειξει την φιλοτουρκικη πολιτικη της,αφ'ετερου οι Αυστριακοι δεν επιθυμουσαν την ανασταση του ελληνικου εθνους,διοτι εθεωρειτο εμποδιο στα επεκτατικα τους σχεδια στην Ελληνικη Χερσονησο.
    Οι Αυστριακοι συνελαβαν τον Ρηγα μαζι με αλλους 7 συνεργατες του, 4 των οποιων ηταν Μακεδονες,και τους παρεδωσαν στον Πασα του Βελιγραδιου Χατζη Μουσταφα,ο οποιος τους εκτελεσε τον Ιανουαριο του 1798.

    Απλουστατα οι Αυστριακοι δεν εχουν ισχυρα οικονομικα συμφεροντα στην Τουρκια!!!
    Δεν ειναι σε καμια περιπτωση φιλελληνες!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]