Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι πέντε άξονες πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για τους λαθρομετανάστες

Οι λαθρομετανάστες που έγιναν... μετανάστες

Τους πέντε άξονες μέτρων για τη μεταναστευτική πολιτική παρουσίασε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη Τύπου με θέμα «Μετανάστες - Πρόσφυγες και Οικονομία».
Oι πέντε άξονες είναι οι εξής:
1. Να ξεκινήσει μια νέα, ανοιχτή και διαρκής διαδικασία νομιμοποίησης των μεταναστών με προϋποθέσεις, οι οποίες δεν θα έχουν ως στόχο να αποκλείσουν τους μετανάστες από τη δυνατότητα μιας νόμιμης ζωής, αλλά να τους εντάξουν, με απόδοση αριθμού φορολογικού μητρώου, στα ασφαλιστικά ταμεία.
2. Να χορηγηθεί άσυλο στους πολιτικούς πρόσφυγες που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, καθώς και να δοθεί η δυνατότητα εξόδου από τη χώρα σε όσους το επιθυμούν.
3. Να δημιουργηθούν άμεσα ανοιχτοί ξενώνες στέγασης και φιλοξενίας μεταναστών –όχι κέντρα κράτησης ή στρατόπεδα συγκέντρωσης- όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.
4. Να σταματήσουν οι αναποτελεσματικές, απάνθρωπες και τρομοκρατικές επιχειρήσεις «σκούπα».
5. Να ληφθούν μέτρα απογκετοποίησης των περιοχών των αστικών κέντρων όπου σήμερα είναι πολύ έντονο το φαινόμενο. Αυτό μπορεί να γίνει:
Α) Με την υγειονομική παρέμβαση στους χώρους μαζικής διαμονής μεταναστών και τη συστηματική παροχή ιατρικής βοήθειας, με στόχο την πρόληψη αλλά και την περίθαλψη, όπου αυτό είναι αναγκαίο, με μέριμνα των δημοτικών ιατρείων αλλά και των νοσοκομείων του ΕΣΥ.
Β) Με τη συγκρότηση σε μόνιμη βάση κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών φροντίδας, με σκοπό την κοινωνική ένταξη νεοεισερχόμενων αλλά και μόνιμα εγκατεστημένων μεταναστών. Κι εδώ πρέπει να παίξει ρόλο η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με αρμόδια Υπουργεία, έστω να ενισχυθούν οι υπάρχουσες δομές, (όπως τα μαθήματα ελληνικών για μετανάστες, η νομική βοήθεια, το street work κλπ).
Γ) Με άμεσες παρεμβάσεις και έργα για τη γενικότερη αναβάθμιση υποβαθμισμένων λαϊκών γειτονιών με τη δημιουργία ελεύθερων χώρων, σχολείων, πολιτιστικών κέντρων, κέντρων νεότητας, αθλητικών εγκαταστάσεων. Όλα αυτά βεβαίως, διασφαλίζοντας καλύτερες και πιο αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, που θα ανακουφίζουν τους κατοίκους των συγκεκριμένων υποβαθμισμένων περιοχών.
Δ) Με παρεμβάσεις άμεσης στήριξης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις περιοχές που έχουν γκετοποιηθεί. Εκεί όπου αποδεδειγμένα οι επιχειρηματίες αυτοί, οι μικρομεσαίοι, έχουν πάρα πολύ χαμηλό τζίρο το τελευταίο διάστημα και δεν φταίνε αυτοί. Παρεμβάσεις, που πρέπει να συνοδευτούν και από παρεμβάσεις στήριξης των ίδιων των μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή όμηροι στα κυκλώματα της εγκληματικότητας.
Σχόλιο ιστολογίου: Μετά από αυτές τις τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προσδοκά την ψήφο των Ελλήνων για να πραγματοποιήσει ΑΥΤΟ το πρόγραμμα, όλοι οι Έλληνες μπορούν πλέον να δηλώνουν από μετανάστες έως... λαθρομετανάστες!!! Ίσως έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ δει πως υπάρχουν ΚΑΙ Έλληνες πολίτες στην χώρα που λέγεται Ελλάδα...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. δηλαδη σε αυτη τη χωρα για να εχεις ελπιδες πρεπει να εισαι η να δηλωσεις λαθρωμεταναστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλο θα ηταν να δει επισημα στοιχεια σε χωρες οπου εχει ηδη "εισαχθει" ο πολυπολιτισμος.
    Αν και το ξερουν ηδη οτι ο πολυπολιτισμος εχει αποτυχει, αυτοι οι νεοταξικοι κομμουνιστες θα κανουν τα παντα για να καταστρεψουν το εθνικο φρονημα μας και τον κοινωνικο ιστο του κρατους.
    Αυτο το κομμα πρεπει να μεινει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ εκτος Βουλης!!!
    (και οχι μονο ο ΣΥΡΙΖΑ)

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]