Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπογράψτε να φύγει το Τουρκικό Προξενείο από τη Θράκη

Να φύγει άμεσα από τη Θράκη

το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής

Σε διαμαρτυρία κατήλθαν οι κάτοικοι της Κομοτηνής, ενάντια στην ανθελληνική δράση του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής. Στην διαμαρτυρία τους αυτή οι κάτοικοι της Κομοτηνής καταδίκασαν τον σχεδιαζόμενο εκτουρκισμό και τις πρακτικές που ακολουθούνται στην περιοχή τους, από τους εκάστοτε Τούρκους Προξένους, που σαν κύριο μέλημα έχουν την δημιουργία συγκρουσιακών καταστάσεων και την σπορά μίσους με βάση τη θρησκεία...
Ποιο θα ήταν το μειονοτικό θέμα της Θράκης αν έλειπε η διαβρωτική δράση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής; Όλοι γνωρίζουν την πραγματική αιτία πλήθους προβλημάτων στην περιοχή, όμως κανείς δεν τολμάει να την ονομάσει ρητά και ταυτόχρονα να αναδείξει το ζήτημα ασφάλειας για την ελληνική πολιτεία και πλειονοτική κοινωνία, το ζήτημα εκδημοκρατισμού και ένταξης της μειονοτικής κοινωνίας, το ζήτημα εξορθολογισμού και εξομάλυνσης της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Θράκης.
Ποιος χρειάζεται το Προξενείο της Τουρκίας στην πόλη μας;
- Υπάρχουν Τούρκοι υπήκοοι στη Θράκη;
- Υπάρχουν τόσες γραφειοκρατικές διαδικασίες – ιδίως μετά την κατάργηση της βίζας για την Τουρκία – που δικαιολογούν μια τέτοια πολυπρόσωπη και πολυέξοδη υπηρεσία στην Κομοτηνή;....
- Υπάρχουν μειονοτικά δικαιώματα που, μέσα στη σύγχρονη Ελλάδα της ΕΕ, έχουν ανάγκη έναν τέτοιο «εγγυητή», όπως π.χ. τον βλέπουμε να τα προσφέρει στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν;
- Ή μήπως η Συνθήκη της Λωζάνης, που η Τουρκία την έχει κάνει κουρελόχαρτο από την ημέρα της υπογραφής της, χρειάζεται την κηδεμονία του βιαστή της;
Η απάντηση είναι προφανώς αρνητική σε όλα τα παραπάνω, λέει η κοινή λογική.
Ποιος ο λόγος τότε της ύπαρξής του στη Θράκη;
- Μήπως η συντήρηση ενός παρακρατικού μηχανισμού που οδηγεί τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας σε γκετοποίηση;
- Μήπως η δημιουργία / χειραγώγηση κάποιων μειονοτικών ηγεσιών για τον έλεγχο της μειονοτικής κοινωνίας;
- Μήπως η μεθόδευση ενεργειών που εκτουρκίζουν Πομάκους και Ρομά για να δημιουργήσουν μέσα από αυτήν την εθνοκάθαρση «τουρκική μειονότητα»;
Όλα τούτα τα γνωρίζει πολύ καλά η τοπική κοινωνία, μα δεν μιλάει. Άλλοι λόγω οικονομικών συμφερόντων, άλλοι λόγω πολιτικών βλέψεων, άλλοι λόγω εφησυχασμού με το άλλοθι των «αρμοδίων» που δήθεν «ξέρουν τι κάνουν», δεχόμαστε όλοι την παρουσία του λύκου μέσα στο μαντρί.
Είναι όμως άμεση ανάγκη να γίνει ένας δημόσιος, δημοκρατικός διάλογος για το ζήτημα και η θρακική κοινωνία να εκφράσει τη βούλησή της. Χρειαζόμαστε ένα κοινωνικό κίνημα που θα προτάσσει τα αληθινά προβλήματα του τόπου, τα οποία έχουν φτάσει σε τέτοιον παροξυσμό, που η επίλυσή τους είναι όρος όχι μόνο συλλογικής αλλά και ατομικής προόδου κι επιβίωσης.
Η απομάκρυνση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής είναι ένα τέτοιο μείζον θέμα που δεν μπορεί να σκεπάζεται διαρκώς από σιωπή. Αν είμαστε πράγματι κοινωνία πολιτών, έχουμε λόγο και πρέπει ν’ ακουστεί!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Κωνσταντινε, εχω την αισθηση οτι με την δημοσιοποιηση ονοματων πιθανως να δημιουργουνται "φακελοι" ονοματων τοσο απο τους Τουρκους πρακτορες οσο και απο κομματοσκυλα της ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΑΕ.
    Δεν σε προβληματιζει???

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ έχουμε να επιλέξουμε εάν θα δείξουμε τα πρόσωπά μας σε αυτόν που μας επιβουλεύεται ή εάν θα κρυφτούμε πάλι, για να προστατευτούμε!!! Εσύ τι θα έκανες; Θα κρυβόσουν και πάλι, για να τους κάνεις να νιώθουν γίγαντες; Νομίζω πως ήρθε η ώρα των πολιτών. Αφού οι "υπεύθυνοι" αργούν (διτή έννοια), τότε θα πρέπει να νιώσουν (οι δικοί μας πολιτικοί αλλά και απέναντι πλευρά) τον όγκο των οργισμένων πολιτών. Η υπογραφή μας φέρει την σφραγίδα και την βαρύτητα της άποψής μας. Και η άποψή μας είναι πως το Προξενείο πρέπει να φύγει. Αρκετό κακό έκανε. Όποιος έχει θάρρος ας βάλει την υπογραφή του. Είναι ένα είδος αγώνα, ελάχιστου μεν, αλλά αγώνα... Μας περιμένουν πραγματικά δύσκολες καταστάσεις και αυτό είναι το έλασσον... Πιστεύεις πως το δικό μας αύριο μπορούν να το χειριστούν αυτοί οι άχρηστοι (πολιτικοί); Είσαι σε θέση να φοβάσαι τα ανδρείκελα ή να εμπιστεύεσαι τους ανίκανους; Το λιγότερο, θα το εκλάβουν ως πίεση... στο χειρότερο, θα τους κάνει να φοβηθούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα με ψάχνουν ήδη, αλλά δεν φοβάμαι... με χαροποιεί... άντε ελάτε και άλλοι, να γίνουμε εκατοντάδες, χιλιάδες, δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες... και αν θέλουν ας μας ψάξουν να μας βρουν... Πολύ φοβάμαι πως τότε θα αρχίσουν να φοβούνται μήπως τους βρούμε εμείς... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχεις απολυτο δικιο ,Κωνσταντινε.
    Εν τουτοις υπογραφοντας σαν ανωνυμος, θεωρω τον εαυτο μου πιο επικινδυνο για το συστημα διοτι καταδικαζω το ολο συστημα, χωρις να μπορουν να επιτεθουν υπουλα εναντιον μου.Γιατι μονο υπουλα θα μπορουσαν να κινηθουν.
    Ειμαι συμφωνος μαζι σου!!!
    Την ανωνυμια δεν την φοβαμαι, αλλα προτιμω να δινω τα στοιχεια μου σε ανθρωπους που μοιραζονται κοινα ιδανικα και κοινες αξιες!!
    Νομιζω πως στο εχω αποδειξει!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]