Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Συμβούλιο της Ευρώπης απειλεί την Ελλάδα για τους μουσουλμάνους της Θράκης!

Ποιοί και γιατί μας επιβάλλουν το Ισλάμ;

Ενώ πνέει στην Ευρώπη ο άνεμος των Ευρωεκλογών και στην Ελλάδα καταβάλλεται προσπάθεια να μην υπάρξει μεγάλη αποχή, η χώρα μας, δυστυχώς, βαδίζει ολοταχώς προς καταδίκη από το Συμβούλιο της Ευρώπης για το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, σύμφωνα με έγκυρες διπλωματικές πηγές!
Τον επόμενο μήνα, αντιπροσωπεία του Συμβουλίου πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα, προκειμένου να ελέγξει το βαθμό εφαρμογής των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Όπως οι ίδιες πηγές εξηγούν, με δεδομένο ότι δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια στην κατεύθυνση συμμόρφωσης προς τις καταδικαστικές αποφάσεις, θεωρείται βέβαιο ότι τα μέλη της επιτροπής θα συντάξουν σχετικό πόρισμα, το οποίο θα παραπεμφθεί στην ολομέλεια του Συμβουλίου.
Οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ αφορούν τη δυνατότητα συλλόγων που συγκροτούνται από μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης να ονομάζονται τουρκικοί. Στην ολομέλεια, η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρό ενδεχόμενο καταδίκης και οι ποινές που μπορεί να επιβληθούν, κυμαίνονται από αυστηρή επίπληξη, μέχρι και χρηματικό πρόστιμο. «Σε κάθε περίπτωση, θα βρεθούμε στη γωνία και θα δεχτούμε πολύ μεγαλύτερη πίεση από αυτή που ήδη υφιστάμεθα για το ζήτημα», τονίζει έμπειρος διπλωμάτης. Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα φαίνεται ότι μεθοδεύει την προσπάθεια εξασφάλισης ανταλλαγμάτων για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Ετσι, αν και στην απευθείας επικοινωνία με την Αθήνα δεν έχει τεθεί σχετικό ζήτημα, μέσω τρίτων και κυρίως Αμερικανών, η Τουρκία διαμηνύει ότι η λειτουργία τουρκικού πανεπιστημίου στη Θράκη είναι το «κλειδί» για το άνοιγμα της Χάλκης, ενδεχόμενο που η ελληνική πλευρά δεν δέχεται καν να συζητήσει.
Οσον αφορά το θέμα της μειονότητας και την έλευση της αντιπροσωπείας του Συμβουλίου της Ευρώπης, είχε γίνει προσπάθεια, ώστε η ελληνική πλευρά να έχει να επιδείξει κάποιο αποτέλεσμα.
Έτσι, για παράδειγμα, «ενθαρρύνθηκε» ο «Σύλλογος νεολαίας μειονοτήτων νομού Εβρου», που δεν φέρει στην ονομασία του τη λέξη τουρκικός, να καταθέσει εκ νέου αίτηση αναγνώρισης. Ωστόσο, πριν από μερικές ημέρες η αίτηση απορρίφθηκε από δικαστήριο της περιοχής. Ανάλογη προσπάθεια επιχειρήθηκε και με κάποιους άλλους συλλόγους. Το σκεπτικό ήταν να έχει η Αθήνα να παρουσιάσει στην επιτροπή κάποιο έργο στην αναγνώριση μειονοτικών συλλόγων, που θα μπορούσε εν μέρει να απαλύνει τις εντυπώσεις και να καθυστερήσει τις επιπτώσεις, δηλαδή την καταδίκη, για το ότι εξακολουθούν να μην αναγνωρίζονται οι σύλλογοι με τον προσδιορισμό «τουρκικός».
Εκτιμάται ότι θα κερδιζόταν κάποιο χρονικό διάστημα, που θα έδινε τη δυνατότητα για περαιτέρω χειρισμούς. Τελικά, το εγχείρημα δεν στέφθηκε με επιτυχία και η καταδίκη θεωρείται αναπότρεπτη.
Η αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης θα ελέγξει και για την εφαρμογή άλλων αποφάσεων του ΕΔΑΔ, που αφορούν κυρίως τους Ρομά, όπου επίσης δεν έχουν γίνει και πολλά πράγματα. Οι πολυάριθμες αυτές αποφάσεις αφορούν κυρίως διακριτική μεταχείριση και κακομεταχείριση από τις αρχές, την πρόσβαση σε στέγη, αλλά και την εκπαίδευση. Η σημαντικότερη επίπτωση μιας καταδικαστικής απόφασης θα είναι στο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας.
Φυσικά, οι γνώση της πραγματικότητας και των σχεδίων που υπάρχουν από την πλευρά της Τουρκίας, είναι ένα γεγονός που ηθελημένα το αγνοεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μία γνώση που δεν επιθυμούν να έχουν και που "εν αγνοία" τους υποστηρίζουν την δημιουργία πολυδιάσπασης των Ευρωπαϊκών κρατών. Προς όφελος τίνος όμως; Αλλά οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνεχίζουν να αγνοούν τα δικαιώματα και των πολιτών που ΔΕΝ είναι μουσουλμάνοι και που επιθυμούν την ειρηνική διαβίωση με τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς... Δεν γνωρίζουν οι ευρωπαίοι δικαστές πως αυτού του είδους αποφάσεις αποτελούν τη φωτιά στο φυτίλι που κάποιοι έχουν τοποθετήσει στα Βαλκάνια (και όχι μόνο...) Και εν πάσει περιπτώση, αυτοί οι δικαστές και όψιμοι ανθρωπιστές, καλό θα είναι να γνωρίζουν πρώτα και να εφαρμόζουν στη συνέχεια τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως πρέπει και όταν πρέπει, αντί να υποστηρίζουν σχέδια αλλοίωσης κρατών και πληθυσμών.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]