Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύννεφα στις σχέσεις στρατού και πολιτικής στην Ρωσία;

Ο Μεντβέντεφ αποστράτευσε τον αρχηγό
των μυστικών υπηρεσιών του στρατού!


Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ απέπεμψε σήμερα τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών του στρατού (GRU) στρατηγό Βαλεντίν Κοραμπελνίκοφ, 63 ετών, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Ο αποπεμφθείς στρατηγός αντικαταστάθηκε από τον στρατηγό Αλεξάντερ Τσλιαχτούροφ, προσθέτει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Σύμφωνα με πηγή της GRU την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, ο στρατηγός Κοραμπελνίκοφ υπέβαλε ο ίδιος την παραίτησή του, διαμαρτυρόμενος για την σχεδιαζόμενη στρατιωτική μεταρρύθμιση που προβλέπει δραστική μείωση προσωπικού.

"Ο Κοραμπελνίκοφ είχε υποβάλει και πρόσφατα την παραίτησή του γραπτώς. Ο στρατηγός διαμαρτυρήθηκε με τον τρόπο αυτό για τη διάλυση ενός ιδιαιτέρως αποτελεσματικού τμήματος της GRU και για τα μέτρα που προβλέπουν μείωση του προσωπικού της εν λόγω υπηρεσίας", φέρεται να δήλωσε η ίδια πηγή.
Ο στρατηγός Κοραμπελνίκοφ διετέλεσε επικεφαλής της GRU από το 1997 και είναι ηλικίας 63 ετών, ενώ οι στρατιωτικοί διοικητές αποσύρονται συνήθως όταν συμπληρώσουν τα 60.
Οπως εξηγεί ο ανεξάρτητος στρατιωτικός αναλυτής Αλεξάντερ Γκολτς, ο Κοραμπελνίκοφ ανήκε στο στενό περιβάλλον του Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά η αποπομπή του δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως ρήξη μεταξύ του ρώσου πρωθυπουργού και του διαδόχου του στην προεδρία της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, καθώς η σχετική απόφαση ελήφθη από κοινού.
Σύμφωνα με τον ίδιο αναλυτή οι κυβερνώντες τη Ρωσία "καταλογίζουν στην GRU ότι δεν τους ενημέρωσε για την επέμβαση της Γεωργίας στη Νότια Οσετία" τον περασμένο Αύγουστο, που οδήγησε στον ρωσο-γεωργιανό πόλεμο.
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]