Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καραμανλής: «Μακεδονική μειονότητα δεν υπάρχει»

Το έχει πει κανείς και στη Ντόρα;

«Μακεδονική μειονότητα δεν υπάρχει». Αυτό δήλωσε κατά τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με αφορμή την έκθεση Μακ Ντούγκαλ για την οποία υπογράμμισε ότι «οι μηχανισμοί που αποβλέπουν στην προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οφείλουν να έχουν ως τελικό σκοπό την ενίσχυση της αρμονικής συνύπαρξης των πολιτών» και ότι «δεν μπορεί να μετατρέπονται σε όχημα για εκείνους που συνειδητά επιχειρούν την προώθηση δικών τους σκοπιμοτήτων στο επίπεδο διακρατικών σχέσεων».
«Δεν μπορεί», συνέχισε ο κ. Καραμανλής, «να γίνονται εργαλείο στα χέρια εκείνων, που για ιδιοτελείς σκοπούς επιδιώκουν την καλλιέργεια εντάσεων στο εσωτερικό μιας κοινωνίας».
Τόνισε μάλιστα ότι «ματαιοπονούν, όσοι επιχειρούν να κατασκευάσουν ιστορικό παρελθόν σε βάρος της ιστορικής αλήθειας. Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι μπορούν να υποκλέπτουν την Ιστορία άλλων».

Αυταπάτες ας μην έχει κανένας, δήλωσε ο κ. Καραμανλής: «τη δική μας Ιστορία, δεν τη χαρίζουμε σε κανένα. Ιστορία χιλιάδων ετών δεν παραχαράσσεται και δεν εκχωρείται», είπε ο κ. Καραμανλής, ο οποίος, επιδοκιμαζόμενος από την πλειοψηφία πρόσθεσε:
«Και να πω μια κουβέντα, ευθέως όπως τη νιώθω. Μακεδονική μειονότητα δεν υπάρχει. Ως Μακεδόνας δεν αισθάνομαι μέλος καμίας μειονότητας».
Στην ομιλία του, ο κ. Κ. Καραμανλής επέκρινε τον κ. Παπανδρέου για «ανεύθυνη αμφισβήτηση» του κύρους της χώρας, τονίζοντας ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιμένει σε μια στάση ανευθυνότητας και βουλιμίας για την εξουσία. Ξεκαθάρισε ακόμα ότι δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με χώρους «που μας χωρίζουν μεγάλες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές».
Η χώρα διαθέτει αυτοδύναμη και συμπαγή κυβερνητική πλειοψηφία είπε χαρακτηριστικά. Επισήμανε επίσης ότι η στρατηγική της κυβέρνησης στα εξωτερικά είναι διαχρονική, απαρέγκλιτη και ενιαία, είναι πάνω από όλα εθνική, την υπηρετούμε όλοι και πριν από όλα το υπουργείο Εξωτερικών: Όσοι προσπαθούν για μικροκομματικούς λόγους να παρουσιάσουν διαφορές εκεί που δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν, προσπαθούν να ψαρέψουν σε θολά νερά και είναι απαράδεκτο όταν επιχειρείται σε θέμα εξωτερικής πολιτικής, είπε ο κ. Καραμανλής. Με αφορμή την τελευταία έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την οποία περιέγραψε ως υπηρεσιακό κείμενο που δεν πρέπει ούτε να υποτιμούμε ούτε να υπερεκτιμούμε, ο κ. Καραμανλής είπε ότι η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη Δημοκρατία, η οποία σέβεται απόλυτα την ισονομία, την ισοπολιτεία και τα δικαιώματα των πολιτών της.
Σημείωσε μάλιστα με νόημα ότι «όποιοι για αλλότριους σκοπούς προσπαθούν να σπείρουν διχόνοια, εκμεταλλευόμενοι τις ελευθερίες και δικαιώματα που κατοχυρώνει η Δημοκρατία μας, για ένα να είναι βέβαιοι: Θα αποτύχουν. Έχουμε πλήρη γνώση της δράσης τους, αντιμετωπίζουμε με αποφασιστικότητα τις προσπάθειές τους, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση από τις δημοκρατικές αρχές και αξίες μας. Η Ελλάδα δεν έχει να κρύψει τίποτα. Κάθε πολίτης είναι ίσος απέναντι στο νόμο και απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα του Ευρωπαίου πολίτη. Και είμαστε περήφανοι γι' αυτό».
Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του πρωθυπουργού, όπως είναι φυσικό, μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους. Όμως, το θέμα που προκύπτει ή μάλλον η απορία που γεννιέται είναι: Η κυρία Μπακογιάννη γνώριζε και από πριν αυτές τις απόψεις του πρωθυπουργού; Είναι ενήμερη για τις θέσεις αυτές του κυρίου Καραμανλή; Συμφωνεί μαζί του και προωθεί το δικό του πνεύμα ή μήπως κινείται ανεξάρτητα εφαρμόζοντας μία δική της πολιτική; Η πρόσφατη έκθεση προόδου της Ε.Ε. για τα Σκόπια, προδίδει μία "χαλάρωση" της (ουσιαστικά ανύπαρκτης) κινητικότητας του Υπουργείου Εξωτερικών και προδίδει πως οι κινήσεις της υπεύθυνης υπουργού, Θεοδώρας Μπακογιάννη, είτε απέτυχαν είτε δεν έγιναν ποτέ. Τα τεκμήρια για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και της οικονομικής αποτυχίας του κρατιδίου των Σκοπίων, είναι πάρα πολλά και από μόνα τους (εάν είχαν προωθηθεί) θα απέρριπταν την συγκεκριμένη έκθεση, η οποία μεταξύ άλλων ζητά να ασκηθούν πιέσεις και προς την Ελληνική πλευρά προκειμένου να μην ασκήσει βέτο για την είσοδο των Σκοπίων στην Ε.Ε. και ταυτόχρονα να πεισθεί να κάνει μεγάλες υποχωρήσεις προκειμένου να τερματιστεί η διαφορά μεταξύ Ελλάδας και FYROM.
Ο πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής, είτε αγνοεί την δυσάρεστη πραγματικότητα για την Ελληνική πλευρά (που με πλήρη ευθύνη της σημερινής υπουργού Εξωτερικών έχει δημιουργηθεί), είτε προσπαθεί να πείσει πως αυτός είναι υπεύθυνος για το μαύρο χάλι της ανύπαρκτης εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας και αλλάζει πλέον γραμμή πλεύσης, είτε καλύπτει την πανίσχυρη ΥΠΕΞ προκειμένου να μην χάσει την αυτοδυναμία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Σε κάθε περίπτωση, τα λόγια που χρησιμοποίησε ήταν πολύ όμορφα, οι πράξεις όμως διαφέρουν πολύ και διαμορφώνουν μία σκληρή πραγματικότητα η οποία καμία σχέση δεν έχει με τα όσα ανέφερε ο κύριος πρωθυπουργός. Το πρόβλημα, κύριε πρωθυπουργέ είναι μέσα στην ίδια την κυβέρνησή σας και σε συγκεκριμένα στελέχη σας και καλά θα κάνατε να το λύσετε έστω και τώρα. Εάν καταφέρετε να διώξετε αυτούς που τεμπελιάζουν, που είναι ανίκανοι ή που εργάζονται για το προσωπικό τους όφελος, τότε θα αρχίσουν σωρηδόν να λύνονται και πολλά άλλα μικρά και μεγάλα προβλήματα, αρχής γενομένης όσα έχουν να κάνουν με εθνικά ζητήματα...
Σπάστε αυγά κύριε Καραμανλή για να κάνετε την "ομελέτα" που θέλετε (εάν πραγματικά την θέλετε)... Ειδάλλως, αφήστε άλλους να μαγειρεύουν πίσω από την πλάτη σας, τις δικές τους συνταγές...
Κωνσταντίνος



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]