Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανασφαλείς αισθάνονται οι κάτοικοι της Ηπείρου

«Ξέφραγο αμπέλι» είναι πλέον

τα σύνορά μας με την Αλβανία!


Όχι μόνο δεν υποχωρεί η εισροή λαθρομεταναστών από την Αλβανία, αλλά αντίθετα αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Τα σύνορά μας με την Αλβανία είναι στην κυριολεξία «ξέφραγο αμπέλι» και όποιος θέλει έρχεται ανεμπόδιστα. Κάποιοι λαθρομετανάστες εντοπίζονται από την Αστυνομία και επαναπροωθούνται στην Αλβανία.
Αυτό, όμως, δεν αποτελεί λύση, καθώς όποτε το επιθυμούν ξανάρχονται. Πολλές φορές επιστρέφουν αμέσως μόλις παραδίδονται στην Κακαβιά!
Το κύμα, λοιπόν, των λαθρομεταναστών από την Αλβανία είναι πλέον ανεξέλεγκτο. Και δεν αποτελεί αυτό δικό μας συμπέρασμα, αλλά προκύπτει ακόμη και από τα στοιχεία του χθεσινού «δελτίου τύπου» της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Συγκεκριμένα το τελευταίο τριήμερο συνελήφθησαν στην Ήπειρο 209 συνολικά λαθρομετανάστες από την Αλβανία και στάλθηκαν πίσω. Και αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει όσους εντοπίστηκαν. Άγνωστος βεβαίως είναι ο αριθμός των λαθρομεταναστών που κατορθώνουν να ξεφύγουν από τις διωκτικές αρχές.

Παράλληλα συνελήφθηκαν στα Γιάννινα, στο Καλπάκι και στους Φιλιάτες τέσσερις Έλληνες που μετέφεραν 13 λαθρομετανάστες.Αυτό φανερώνει ότι λειτουργούν και οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών με την συνεργασία Ελλήνων και Αλβανών δραστών.Είναι χαρακτηριστικό ότι προπομπός του Έλληνα που πιάστηκε στα Γιάννινα να μεταφέρει 5 λαθρομετανάστες ήταν ένας Αλβανός που οδηγούσε δικό του αυτοκίνητο.
Να σημειωθεί ότι εκτός από τα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών, «ανθούν» και τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών από την Αλβανία.Και προκύπτει εύλογα το ερώτημα: Γιατί αντί να μειώνονται οι λαθρομετανάστες από την Αλβανία, γίνονται όλο και περισσότεροι;
Μια πρώτη απάντηση είναι ότι η χρηματοπιστωτική κρίση έχει πλήξει και την Αλβανία και… γονάτισε την αδυνατισμένη οικονομία της. Οι κακές συνθήκες ζωής στην γειτονική χώρα αναγκάζουν τους Αλβανούς να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στην χώρα μας. Και φυσικά ακολουθούν την πορεία προς την Ήπειρο, αφού είναι προσιτή σʼ αυτούς από άποψη απόστασης. Όμως οι δουλειές στην περιοχή μας είναι περιορισμένες και λόγω της οικονομικής κρίσης και λόγω της χειμερινής περιόδου. Πώς, όμως, θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι εδώ;
Γι αυτό δεν είναι λίγοι αυτοί που αποδίδουν την έξαρση των κλοπών στην Ήπειρο στους λαθρομετανάστες. Βέβαια είναι πρέπον να διευκρινιστεί ότι κλέβουν και οι ντόπιοι είτε μόνοι τους, είτε μαζί με λαθρομετανάστες. Θα ήταν άδικο να φορτώσει κανείς όλες τις κλοπές στους λαθρομετανάστες. Δεν συνδέονται απαραίτητα αυτοί με όλες τις κλοπές. Δυστυχώς, το τελευταίο τριήμερο και πάλι οι κλοπές στην Ήπειρο «χτύπησαν» κορυφή!
Ειδικότερα:
• Στην Άρτα κλάπηκε κάμερα κλειστού κυκλώματος.
• Στην Άρτα παραβιάστηκε αυτοκίνητο και κλάπηκαν τραπεζικά βιβλιάρια, ένα μπλοκ επιταγών, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα.
• Στην Άρτα κλάπηκαν από αυτοκίνητο 1.700 ευρώ, ένα μπλοκ επιταγών κ. ά.
• Στα Γιάννινα κλάπηκαν από σπίτι 5.000 ευρώ, κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.
• Στην Κερασούντα Πρέβεζας κλάπηκαν ένα αυτοκίνητο, 2.000 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι Ηπειρώτες αισθάνονται – και δικαιολογημένα- ανασφαλείς. Και πάνω στην οργή τους ρίχνουν το βάρος όλων των κλοπών στους λαθρομετανάστες, οι οποίοι είναι περισσότερο ύποπτοι και εκτεθειμένοι από τους εγχώριους, εξαιτίας της δυσχερούς θέσης που βρίσκονται.
Από UDemand




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]